Evb

Graviditet vektøkning: hva er for mye?

Graviditet etter en vellykket diett betyr bytte tannhjul fra å miste vekt å håndtere foreslått vektøkning. Du vil bli overrasket over hvor få ekstra kalorier du egentlig trenger.

Du har vært vellykket på å miste vekt, og nå har du lært at du kommer til å ha en baby. Blandet med alle de glade følelser er bekymring for at graviditet kan føre til at du får tilbake vekten du har problemer med å miste senere. Faktisk, mange kvinner, tidligere slankere eller ikke, legger på for mye "baby vekt." Her er hvordan du kan få akkurat den rette mengden.

Graviditet er tid for et næringsrikt kosthold, ikke slanking. Hvis du har vært vellykket miste vekt opp til dette punktet, de ferdighetene du lærte å lage næringsrik mat og se din vekt kan tas i bruk under graviditet.

Du har rett til å være bekymret for sunn vektøkning. Data viser at få for mye vekt under svangerskapet ikke bare gjør det vanskeligere å gå tilbake til pre-graviditet vekt, men kan også øke helserisiko for deg og barnet ditt under svangerskap og fødsel og øker risikoen for at barnet blir overvektig på en svært tidlig alder.

Graviditet: anbefalt vektøkning

"Riktig mengde vektøkning avhenger av hvor mye den enkelte veier pre-graviditet", forklarer Amanda W. Calhoun, MD, MPH, OB-GYN, medisinsk direktør i Women Health Research Institute.

Å ha en objektiv, nøyaktig bilde av om du er av normal vekt eller overvekt er viktig, så spør legen din for å finne ut din BMI (body mass index). BMI er et tall basert på forholdet mellom vekten din til høyden din og gir et mer nøyaktig bilde enn vekten alene.

  • Hvis din BMI er mellom 18 og 24, som regnes som normal, har tenkt på å få mellom 25 og 35 pounds.
  • Hvis du er undervektig med en BMI på mindre enn 18,5, må du få mer, sier Dr. Calhoun.
  • Hvis du er overvektig med en BMI på 30 til 34,9 eller overvektige med en BMI på 35 eller mer, må du få mindre, sier Calhoun.

Mellom 40 og 50 prosent av alle gravide kvinner får mer enn anbefalt. Det er svært viktig å ta hensyn til din BMI i stedet for om du tror du er på en normal vekt eller overvekt. I en studie om vektøkning under svangerskapet, var overvektige kvinner som undervurdert sin størrelse sju ganger mer sannsynlig å få for mye under svangerskapet.

Graviditet: administrerende vektøkning

Her er hvordan å holde vektøkning innenfor foreslåtte rammer:

  • Spis en sunn graviditet diett. Fokus på lav-fett meieriprodukter, grønnsaker, frukt, hele korn, og magert kjøtt. Du ønsker å unngå junk food, godteri og selvfølgelig alkohol. Praktisere dette i løpet av de første tre månedene av svangerskapet, når du bare trenger å opprettholde vekten din.
  • Telle måltider eller kalorier. Calhoun foretrekker at kvinner spiser fem små, sunne måltider om dagen under svangerskapet i stedet for å telle kalorier, men det er verdt det å vite at i løpet av de siste seks månedene en kvinne med normal vekt bør bare legge til 300 kalorier om dagen. Hvis du er over-eller undervektig, må du arbeide med legen din for å finne ut om du bør spise flere eller færre kalorier.
  • Vokt dere for trøstespising. Calhoun bemerker at noen gravide kvinner har en vanskelig tid følelsesmessig og dette kan gjenspeiles i usunn trøstespising. "Om det er depresjon, vold i hjemmet, eller rett og slett en skiftende selvbilde, kan alle disse faktorene bli reflektert i fattige egenomsorg vaner", sier Calhoun. Få hjelp med disse problemene.
  • Trene minst 30 minutter om dagen. Staying fysisk aktiv bidrar til å administrere graviditet vekt og forberede deg for arbeidskraft, sier Calhoun. Hvis du kan holde en samtale mens du trener, er at om det riktige nivået av intensitet. Du kan fortsette med yoga og pilates så lenge instruktøren er i stand til å gi deg de modifikasjoner for graviditet.
  • Tenk amming. For mange kvinner ammer sin nyfødte hjelpemidler vekttap. Sjekk med sykehuset der du har tenkt å føde for amming klasser og amming konsulenter slik at du kan lære mer om dette alternativet.

Graviditet: Et ord om oppblåsthet

Hvis du har vært å miste vekt, har du sannsynligvis er følsomme for væskeretensjon, eller oppblåsthet, nesten uunngåelig under svangerskapet. Calhoun råder begrense salt og sette føttene opp hvis hovne ankler og føtter bli et problem, men hopper over noen "vann piller" som fikk deg til å føle deg slank i pre-graviditet dager.

"Mengden av væske i kroppen din er direkte relatert til blod og oksygen som går til fosteret, så raske skift kan være farlig for både" Calhoun sier.

Hvis oppblåsthet kommer plutselig i de siste månedene av svangerskapet og er ledsaget av hodepine, ringe legen din, og dette kan være et tegn på farlig komplikasjon som kalles preeklampsi.

"Graviditet er en fantastisk tid da kvinner er ferskt motivert til å ta vare på seg selv og sine fostre", sier Calhoun. De ferdighetene du har lært mens miste vekt kan bidra til å gjøre svangerskapet sunt for dere begge.