Evb

Graviditet og hovne føtter

Lagt vektøkning og væskeretensjon er gjerningsmannen bak hevelse i svangerskapet. Sett føttene opp og drikke masse vann for å bremse svelle.

Under graviditet, kan du oppleve smerter, smerter og annet ubehag som kan påvirke deg fra topp til tå, inkludert hovne føtter. Heldigvis finnes det tiltak du kan ta for å redusere hovne føtter under svangerskapet.

Hovne føtter: hvorfor det skjer i svangerskapet

"Feet tendens til å hovne opp under svangerskapet på grunn av økt kroppsvekt og body mass", sier Alan K. Mauser, DPM, en podiatrist i privat praksis i Louisville, Kentucky "Føttene er mest avhengig del av kroppen. Kroppen er bare ikke vant til "den ekstra vekten.

I tillegg til den ekstra vekten av det ufødte barnet, beholder kroppen din 50 prosent mer væske enn det normalt behov under svangerskapet. Alt som ekstra væske har å bosette et sted, og det ofte ender opp i føttene. Hevelse i føttene kan også være forårsaket av:

 • For mye salt i kosten
 • Å drikke for mye koffein
 • Ikke nok kalium i kosten
 • Stå eller gå for lenge
 • Varmt vær

Måter å berolige og unngå puffy graviditet føtter

Noe hevelse under graviditet er naturlig og kan ikke unngås. Men hvis du ikke er forsiktig, kan føttene svelle til det punktet hvor huden blir stram og smertefull. Drikke mye vann og begrense salt og koffein inntak kan hjelpe avverge hovne føtter, men står på dem for lenge er sikker på å føre til hevelse.

"Det beste gravide kvinner kan gjøre er å få føttene opp og sitte ned," sier Dr. Mauser. Kvinner bekymret alvorlighetsgraden av sine hovne føtter kan også "se en podiatrist, eller de kan diskutere det med sine ob-gyn. " I tillegg foreslår Mauser kvinner bærer kompresjonsstrømper for å hindre overdreven hevelse.

Ved hjelp av isen for å berolige hovne føtter er også et godt hjem rette til å stole på i løpet av svangerskapet. Adriana Godsey, en tobarnsmor fra Columbus, Ohio, trofast brukt denne strategien for å håndtere hennes hovne føtter da hun var gravid.

"Det var så smertefullt at jeg måtte sitte hjemme på gulvet med føttene opp med isposer rundt dem. Men så glasur ville bidra til å få hevelsen ned," Godsey minnes. "Det vil blusse opp når som helst jeg sto opp for lenge eller vandre rundt for lenge. Mot slutten av svangerskapet var det ganske forferdelig."

Mens Godsey innrømmer at hevelsen var svært ubehagelig, og selv smertefullt til tider, gjorde hun ikke ta det opp med legen sin, som mange kvinner, det slett ikke var den mest presserende saken på hennes sinn. "Det bare virket ikke sånn stor en avtale. Feet ble ranking lavt på listen. Når du er gravid, du prøver å sørge for at barnets utvikling skikkelig... føttene er ikke din høyeste bekymring. Tenkte jeg, Jeg vil bare gå hjem og heve og is dem, "Godsey sier.

Ikke la føttene lider

Graviditet kan være ubehagelig generelt, men ubehag på grunn av hovne føtter kan lindres. Ikke lider unødig. Her er noen tips for å lette hovne føtter.

 • Støtte opp føttene. Når føttene først begynner å hovne opp, ta en pause og sette føttene opp. Bare sitte ikke er god nok - heve disse tootsies.
 • Kjøle dem ned. Plasser en kald håndkle eller ispose på de hovne føtter.
 • Drikk vann. Det kan være motstridende, men drikker nok vann kan faktisk hjelpe flush overflødig væske ut av kroppen.
 • Unngå salt mat. Høy natrium matvarer kan føre til at kroppen til å holde på væske. Sørg for å spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker uten tilsatt salt.
 • Endre skoene dine. Velg sko som er myk og behagelig, og vil ikke presse de hovne føtter.
 • Gå for en svømmetur. Hvis du kan svømme for trening for å bidra til å minske presset på føttene.
 • Bo inne. Hvis mulig, forbli innendørs på ekstremt varme dager.

Hovne føtter trenger ikke å sinke deg under svangerskapet. Selv om det er naturlig å oppleve litt ubehag, trenger du ikke å lide. Så stoppe hevelse i sitt spor med noen få endringer i kostholdet og gi føttene en mye velfortjent pause når hevelse forekommer. Det er en god unnskyldning til å hvile, slappe av og nyte noen rolige øyeblikk før babyen kommer.