Evb

Glemme å ta blodtrykket medisinering?

Blodtrykk medisiner er så viktig for helsen din som du ikke har råd til å gjøre en vane av å hoppe doser. Disse tipsene vil hjelpe deg å holde deg på sporet og kontrollere hypertensjon.

Det er ikke alltid lett å huske å ta blodtrykket medisiner, men det er viktig at du gjør: Hvis du har høyt blodtrykk, eller hypertensjon, kan medisiner senke blodtrykket og forebygge alvorlige helsemessige forhold, blant annet hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom, og kongestiv hjertesvikt.

Komme i vane med å ta blodtrykket medisiner

Hvis du ofte hoppe over doser av blodtrykket medisiner eller du ikke ta det som anbefales, kan din hypertensjon komme ut av kontroll. Følgende tips for å hjelpe deg å huske å ta blodtrykket medisiner regelmessig:

  • Minn deg selv hvorfor du tar blodtrykksmedisin. "Ta et skritt bakover og si til deg selv:« Hvorfor er jeg tar denne medisinen til å begynne med? '", Sier David Meyerson, MD, JD, direktør for kardiologi konsultasjon ved Johns Hopkins Bayview Medical Center og nasjonal talsperson for European Heart Association.. Han anbefaler at du tenker på hvorfor legen skrev ut resept for blodtrykket medisiner i første omgang, og bruke det svaret som motivasjon. En annen motivator: Family historie. Mange mennesker med høyt blodtrykk har familiemedlemmer som har hatt slag eller hjerteinfarkt. "Du må forstå at historien vil gjenta seg hvis vi ikke gjør noe for å avbryte det," sier Meyerson.
  • Holde blodtrykket medisiner på et passende sted. Sett den hvor du vil se den, for eksempel på nattbordet ved sengen. Meyerson sier at mange mennesker har tenkt å ta sitt blodtrykk medisiner før du forlater huset om morgenen, men så gjør det ikke. Hvis dette høres kjent ut, antyder Meyerson holde noen piller med deg eller i skrivebordet på kontoret, i tilfelle du går glipp av din morgen dose.
  • Hold resept fylt. Annen vanlig grunn til at folk savner doser av deres blodtrykk medisinering er fordi de kjører ut før du får en hrefill. "Planlegge slik at du ikke går tom", sier Meyerson. For å hjelpe deg med dette, kan du prøve å lage et notat i kalenderen når det er på tide å re-bestille og hente resept.
  • Ta en medisin du har råd. Hvis kostnaden av medisiner din er å holde deg fra å ta det som du skal, snakk med legen din. "Mange leger som foreskrive medisiner ikke egentlig vet hva pasienten ender opp med å betale", sier Meyerson. Han foreslår å arbeide med legen din for å finne en hypertensjon medisiner som er både effektiv og rimelig for deg.
  • Kommunisere eventuelle bivirkninger du opplever. Noen ganger kan folk unngå å ta sitt blodtrykk medisinering fordi det fører til ubehagelige bivirkninger. Meyerson sier det er mange narkotika alternativer for å senke blodtrykket, og legen kan finne den rette for deg. "Legen har muligheten til å velge fra en stor gruppe av medisiner, men han vil ikke vite om du ikke tolerer et medikament med mindre du tydelig fortelle ham," sier han.

Hva gjør du når du går glipp av en dose

"Alle som jeg har hørt om som tar et medikament savner en dose fra tid til annen," sier Meyerson. Hvis du går glipp av en enkelt dose av blodtrykksmedisin, er det vanligvis ikke noe problem. Men det er viktig å ikke gå av sporet om å ta blodtrykket medisiner siden regelmessige doser kan bidra til å senke blodtrykket og redusere sjansene for at du vil ha blod trykk-relaterte helseproblemer.

"Det du ikke vil gjøre når du går glipp av en dose er å doble opp neste gang," Meyerson sier. Hvis du husker ved lunsjtid at du savnet morgen dose, er det greit å ta det da, sier Meyerson, men hvis det er sent på kvelden eller neste morgen at du innser det, bør du fortsette å ta medisinen som anvist.

Sier Meyerson, "Det viktigste er å komme tilbake på din vanlige rutine."