Evb

Gjøre følelse av overgangsalder blødning

Uregelmessige blødninger under perimenopause er ikke uvanlig. Her er hva du skal se etter og hvordan å takle.

I overgangsfasen av perimenopause - perioden før du har offisielt nådd overgangsalderen - det er ikke unormalt å oppleve endringer i menstruasjonsblødning som kan være ubehagelig og noen ganger også alarmerende.
8 hygieneregler for en sunn skjeden


Disse menstruasjonssyklusen svingninger er vanligvis på grunn av fallende hormonnivået som oppstår i alle kvinner som de blir eldre. Som et resultat, noen kvinner hoppe perioder for en måned eller mer, mens andre kan oppleve en tyngre eller lettere flyt, og andre kan ha en lengre eller kortere tid mellom perioder. Faktisk, vil bare 10 prosent av kvinnene slutte å ha sine perioder for godt uten å oppleve noen uregelmessigheter i sine sykluser først. Mens perimenopausale blødning på grunn av endrede hormonnivåer er normal, er det fortsatt viktig å utelukke mer alvorlige årsaker, og også å vite hva som kan hjelpe deg å håndtere situasjonen mest effektivt.

Menopausal blødning: når du skal oppsøke lege

Ifølge JoAnn Manson, MD, MPH, PhD, en endokrinolog og professor i kvinnehelse ved Harvard Medical School, bør du oppsøke legen "hvis du merker forlengelse av syklusen selv -. Tiden mellom mensen Hvis det forlenger fra fire uker mellom perioder til fem eller seks uker, så det er helt normalt når du går gjennom overgangen. Men hvis du begynner å ha blødning annenhver uke eller i midten av syklusen din, kan det være lurt å diskutere det med legen din, fordi det er mindre vanlig. Og hvis du har kraftigere blødning, eller blødning som varer mye lenger enn vanlig menstruasjon, bør du gå se legen din også. "

Legen bør da være i stand til å fortelle deg om du opplever normale endringer forbundet med perimenopause, eller hvis det er noe som ikke er i slekt, som en godartet vekst kalles en fibroid, en polypp i livmoren din, eller kanskje til og med noe mer alvorlig som kreft. Blødning kan også være forårsaket av visse medisiner, skjoldbrusk problemer, andre kroniske medisinske tilstander, infeksjon, eller et potensielt forstadier tilstand som heter endometriehyperplasi.

Hvis det er noen spørsmål, vil legen bestille tester for å fastslå årsaken til uregelmessige blødninger. Avhengig av symptomene dine, kan disse inkluderer en ultralyd, en sonohysterography [a vaginal ultralyd assistert av saltholdig væske], en hysteroskopi [visuell inspeksjon av cervical kanalen], D & C [dilatasjon og utskrapning, et kirurgisk inngrep som fjerner innholdet i livmoren ], eller en endometrial biopsi.

Måter å håndtere menopausal blødning

Når det er fastslått at din pågående blødning er knyttet til perimenopause og ikke til en mer alvorlig tilstand, er det en rekke alternativer som du og legen kan vurdere å bidra til å stabilisere situasjonen. Disse inkluderer:

Lavdose p-piller: P-piller kan brukes til å regulere syklusen, og de ​​har den ekstra fordelen av å kontrollere andre perimenopausal symptomer som hetetokter og nattesvette. "Men," Dr. Manson advarer, "det må være en lav-dose oral contraceptive, og kan ikke tas av en kvinne som har flere risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer - som høyt blodtrykk eller diabetes -. Eller som røyker"

Progestogen: En versjon av progesteron, hormonet som forårsaker livmorslimhinnen til Slough off hver måned, kan progestogen være nyttig for kvinner som opplever uregelmessig blødning og som ikke eggløsning. Normalt er progestogen foreskrevet for 10 eller 14 dager, sier Manson. "Da vil det bli trukket tilbake, noe som vil eliminere overflødige celler lining livmoren. Selv om det kan øke blødning, vil det gjøre det mer vanlig."

Overvåking av symptomer: Holde orden på din perimenopausale blødning med legen din kan hjelpe avgjøre når - eller hvis - det er best å starte behandling. Mange kvinner kan takle perimenopausale blødning uten hormon intervensjon. Det er nyttig å holde legen din i loopen, men fordi du må kanskje ta jerntilskudd hvis anemi blir et problem som følge av økt blødningstendens.


Hvordan gjenkjenne tegn på perimenopause


Forbedre din generelle helse: Dette er alltid en god idé og vil bidra til å gjøre overgangen gjennom perimenopause og overgangsalder enklere. Mange leger anbefaler at når du går inn perimenopause, er det et godt tidspunkt å gjøre en spesiell innsats for å leve et mer sunt liv ved å:

  • Trene
  • Røykeslutt
  • Redusere mengden alkohol du drikker
  • Få til en sunn vekt og bor der
  • Ta et multivitamintilskudd
  • Sørge for at kalsium nivåer er tilstrekkelig