Evb

Gjør din helseforsikring jobben for deg

Er du drar nytte av alle tjenestene din helseforsikring tilbyr? sørg for at du vet om de ekstra incentiv programmer som kan inngå i planen.

Ønsker å maksimere din helse og forsikring dollar? Din helseforsikring plan kan være i stand til å hjelpe.

"Helse forsikringsselskapene i økende grad tilbyr helsemessige fordeler til medlemmer uten ekstra kostnad," sier Robert Zirkelbach, direktør for strategisk kommunikasjon for European Association of Health Plans i Washington, DC I en 2008 undersøkelse av Kaiser Family Foundation (KFF), en helse nonprofit, planlegger mer enn halvparten av nesten 2000 ansatt-sponset helse spurte tilbys helsemessige fordeler og programmer. Noen helseforsikring planer selv gi medlemmene økonomiske insentiver til å delta. Men ikke alle medlemmene vet om disse trygdeytelser eller utnytte, bemerker Zirkelbach.

Her er eksempler på populære velvære fordeler samt kostnadsbesparelser ideer.

Trygdeytelser: physicals og helsevurderinger

Årlig fysisk eksamener og vanlige forebyggende screenings er fullt dekket av de fleste helseforsikring planer. Tjenester som influensa skudd kan være så godt. Benytte seg av disse helsetjenestene vil redusere risikoen for sykdommer som kan resultere i co-betaler eller hindre kostbare medisinske regninger. I tillegg tilbys 10 prosent av de ansatte sponset helseplaner i KFF undersøkelsen muligheten til å fullføre en helserisiko å finne potensielle helseproblemer, og av disse, 12 prosent ga medlemmene en slags økonomisk incitament til å gjøre det.

Trygdeytelser: postordre reseptbelagte planer

For folk på langsiktige reseptbelagte medisiner for kroniske tilstander som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, for å nevne to, kan postordre reseptbelagte del av planen spare deg for hundrevis av dollar hvert år når noen egenandelen er oppfylt. Vanligvis får du en tre-måneders forsyning for hva det ville koste for bare to måneder med påfylling på ditt lokale apotek. Disse planene vanligvis klassifisere narkotika ved nivåer; hvilken av de tre lagene reseptbelagte elementer faller inn bestemmer deres kostnad. Du kan spare mer penger ved å bestille generika hvis tilgjengelig. Mange planer kan du endre rekkefølgen på nettet, slik at papirene, og selv tilbyr en e-post påminnelse tjeneste slik at du ikke vil glemme og kjøre ut.

Trygdeytelser: sykepleier linjer

Gratis råd fra en sykepleier kan være så nær som telefonen. Noen helseforsikring bærere holde sykepleiere på vakt 24/7. Disse helsepersonell kan gi medisinske råd og fortelle deg hvorvidt symptomene krever en lege besøk. De kan også svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om medisinske prosedyrer og behandling. "I tillegg kan bruke denne forsikringen fordelen hjelpe deg å kommunisere mer effektivt med legen din og lar deg få mest mulig ut av den begrensede tiden du har på legens kontor," sier Zirkelbach.

Trygdeytelser: gym & kosthold plan rabatter

Tilhører et treningsstudio eller treningssenter? Din helseforsikring kan tilby medlemskap avtaler. "Flere og flere helseforsikring bærere tilbyr rabatter til trening fasiliteter fordi regelmessig trening har vist seg å redusere medisinske kostnader," sier Zirkelbach. Det samme gjelder for vekt-tap programmer som Jenny Craig og Weight Watchers. Du kan spare 20 prosent eller mer ved å registrere deg gjennom din helseforsikring plan. Noen helseforsikring bærere gir også rabatter på ernæringsmessige rådgiving av registrerte dietitians for vekttap og sykdomsforebygging, eller tilby denne tjenesten gratis.

Trygdeytelser: sykdom-management-programmer

Hvis du har en kronisk tilstand, lage din forsikring jobben for deg ved å registrere deg for å delta i et program for å administrere din sykdom og spare penger. "Sykdom-lederprogrammer for tilstander som diabetes og astma har blitt populært i de siste par årene," sier Zirkelbach. "De vanligvis ikke koste medlemmene en krone, og bevis viser at de holder en betydelig sum penger i lomma." Ett eksempel: Folk innrullert i en astma management program drevet av en Florida helseforsikring plan redusert sine ER besøk med 22 prosent på bare ett år, ifølge en rapport fra 2008 av European Association of Health Plans.

Trygdeytelser: pengepremier

Et økende antall helseforsikring planer gi "wellness insentiver" til medlemmer som trener regelmessig, spiser sunt, delta i stop-smoking klasser, delta på seminarer om stressmestring, eller delta i andre velvære programmer. Disse insentivene vanligvis kommer i form av kontanter eller gaver. Og du trenger ikke å gjøre det alene. Du kan få profesjonell hjelp, for eksempel telefonsamtaler og e-post, for å hjelpe deg å holde deg på sporet, sier Zirkelbach.

Trygdeytelser: hvordan å dra nytte

For å finne ut hva som er tilgjengelig gjennom din helseforsikring plan, ringe selskapets gratis nummer, snakke med folk i HR-avdelingen på jobben, eller besøke din helse plan nettsted, noe som bør føre godkjente og tilbyder for velvære programmer, sammen med rabatter.

Benytte seg av alle disse alternativene kan øke din helse og din bankkonto på samme tid.