Evb

Gjør barbere håret vokser tilbake tykkere?

Helse Hode-scratcher of the Week

Mange barn og tenåringer høre dette fra sine mødre, men ikke barbere leggene eller armhulene virkelig påvirke hårets tekstur eller farge?

Det er November - gjør at "Movember" - en hel måned da mange menn avstå fra å barbere barten og skjegg for å heve penger og oppmerksomhet for prostatakreft.

Og mange kvinner har besluttet å delta i ved å ikke barbere sine ben, armhuler, eller andre kroppsdeler for måneden også. Det er litt av et offer, siden anslagsvis 80 til 90 prosent av europeiske kvinner fjerner kroppshår regelmessig, ifølge en rapport fra 2008.

Men dette vil bryte fra barbering gjøre en forskjell i håret tekstur? Tross alt, er det vanlig råd gått ned fra moms og bestemødre at barbering gjør håret vokse tilbake mørkere og tykkere, noe som gjør det vanskeligere å fjerne den neste gang du tar en barberhøvel til beinet. Men barbering virkelig har noen effekt på hårveksten eller farge?

"Barbering kroppshår gjør ikke det vokse mørkere eller tykkere," sier Everyday Health ekspert hudlege Jessica Wu, MD, assisterende klinisk professor i dermatologi ved University of Southern California Medical School i Los Angeles. "Håret ditt er død, og barbere det påvirker ikke den levende delen av håret, som er hårsekken som sitter dypt under huden."

Som er støttet opp av publisert forskning dateres så langt tilbake som 1920-tallet, som målte hvor raskt individuelle hår sjakter vokste etter barbering og fant at razoring bort håret hadde ingen effekt på hårveksten. En annen klassiker artikkel publisert i 1970 studerte fem menn som hver barbert ene beinet ukentlig i flere måneder og forlot det andre benet alene. Det var ingen forskjell i frekvensen av hårvekst eller tekstur mellom de ubarberte og barbert beina.

"Det er en vanlig oppfatning at når hårene vokser ut naturlig, taper de i en skarp spiss, slik at de ser tynnere," sier Dr. Wu "Men, barbering hår kutt den i en stump vinkel, slik at hårene ser tykkere -. Du ser korset del av håret. "

Når barbert håret vokser tilbake, kan bluntness av ettervekst føler grovere og tykkere. Det kan også være mørkere mot huden, men dette er rett og slett fordi det er mer merkbare. Men hva som faktisk bestemmer tykkelsen av kroppshår er størrelsen av hårsekken som håret vokser, sier Wu, mens melanocytter (cellene som produserer melanin, pigment som farger håret og huden) bestemme hvor mørk kroppen håret vil være.

Mens du barberer ikke vil føre til at kroppen håret til å vokse tilbake tykkere eller mørkere, gjør det produsere strie skjeggstubber - noe mange kvinner heller vil klare seg uten.

For å få en jevnere, tettere barbering, kan du prøve disse tipsene:

  • Bruk en skarp, ren barberhøvel. Bytt ut barberhøvel eller bladet når det blir kjedelig - som kan variere i forhold til hvor ofte du barberer - eller du merker rust.
  • Prøv å bruke en fuktighetsgivende gel eller krem ​​for å hjelpe smøre hårene.
  • Å bidra til å fjerne døde hudceller som kan tette opp høvelen, eksfolierer forsiktig mellom barbering økter.
  • Fukte med fuktighetskrem etter dusjing for å holde huden myk og glatt.

Foruten barbering, andre populære kroppen hårfjerning metoder omfatter voksing, threading, og hårfjerning. For best resultat, anbefaler Dr. Wu "voksing og threading, siden de fjerne hår [i] roten." Hvis du aldri ønsker å bekymre deg kroppshår igjen, er det også elektrolyse og laser hårfjerning, som målrette follicles å permanent fjerne hår.

Har du et helse-head-scratcher? Send det inn her, og vi kan svare på spørsmålet ditt i en fremtidig kolonne!