Evb

Gjenerobring intimitet i møte med Crohns sykdom

Crohns sykdom kan påvirke sexlivet ditt liv både på et fysisk og på et følelsesmessig nivå. Lær om strategier, inkludert måter å kommunisere med partneren din, som kan hjelpe.

Blir diagnostisert med Crohns sykdom vil endre en persons liv - det er en kronisk tilstand, og uforutsigbarheten i fakkel-ups kan være vanskelig å håndtere. I tillegg kan personer med Crohns sykdom må begrense sine aktiviteter, gjøre hyppige legebesøk, og avtale med Crohns medisiner og deres bivirkninger. Unødvendig å si, alle disse faktorene kan ta en toll på dine nære relasjoner, spesielt når det kommer til sex.

"Crohns kan definitivt påvirke seksuelle relasjoner," sier Frank Sileo, PhD, en Ridgewood, NJ lisensiert psykolog som praksis omfatter pasienter med Crohns sykdom.

Crohns sykdom og endringer i seksualitet

Hvis alvorlig, Crohns sykdom symptomer kan, forståelig nok, gjøre sex virke som en lite appellerende prospektet. "Når en pasient opplever en blusse opp og hadde det vondt, kan seksualitet ta baksetet," Sileo forklarer.

Crohns sykdom kan også påvirke en persons kropp image, som kan spille en stor rolle i tap av interesse for sex. For eksempel, noen Crohns sykdom symptomer, som inkontinens, kan gjøre at du føler desidert usexy. Bare frykten for muligens å måtte stå opp og gå på toalettet til en veldig intimt øyeblikk kan føre til at du viker unna sex. Og i tilfeller der Crohns sykdom krever kirurgi, kan du bli sittende igjen med en stomi bag, som kan gjøre noen mennesker føler så selvbevisst at de finner det vanskelig å tro at de noensinne vil vurdere å ha sex igjen. Heldigvis kan du finne hjelp i å gjenvinne ditt sexliv sammen med alle de andre aspekter av livet ditt.

Crohns sykdom behandling: øke seksualitet

Crohns sykdom behandlinger kan påvirke intimitet på ulike måter, og ikke alle av dem er negative. Her er hva du bør vite om bestemte behandlinger:

  • Kirurgi. Selv om mange mennesker bekymre seg om hva deres sexliv vil være som med en stomi bag, en studie fant at mennesker som lever med inflammatoriske tarmsykdommer (IBD) vanligvis rapporterer om en økning i seksuell aktivitet etter posen prosedyrer. Den samme studien rapporterte at et stort flertall, så mange som 86 prosent av pasientene som har hatt proctocolectomies, en operasjon der endetarmen og hele eller deler av tykktarmen fjernes, vurdere deres sexliv som moderat eller ekstremt tilfredsstillende.
  • Medisiner. På baksiden, er noen medisiner som brukes til å behandle Crohns sykdom kjent for å redusere sexlysten samt føre til kviser og vektøkning, som begge kan ytterligere forverre kroppsbilde. Spør legen din om det er mulig å bytte til et annet legemiddel hvis du opplever slike bivirkninger.

Crohns sykdom: redefinering intimitet

For noen mennesker med Crohns sykdom, har reevaluating betydningen av samleie forbedret deres sexliv dramatisk, de fokuserer på andre former for stimulering i løpet av disse periodene når samleie kan være ubehagelig. "Kommunikasjon mellom partnere er så viktig," Sileo understreker. Dele fantasier og diskutere hva som føles godt har hjulpet mange mennesker med Crohns sykdom å forbedre sine intime relasjoner.

Crohns sykdom og intimitet: finne andre kilder til hjelp

Både Crohns og kolitt grunnlaget for europa og de ​​forente stomi sammenslutninger av europa tilbyr informasjon og rådgivning rettet mot mennesker som har hatt operasjon for en Crohns sykdom komplikasjon.

Er du gjør alt du kan for å administrere Crohns? Finn ut med vår interaktive checkup.

Sileo sier: "Hvis kommunikasjonen blir problematisk i forholdet, kan profesjonell hjelp være nødvendig." Spør legen din for å anbefale en "par" rådgiveren, en terapeut som jobber med deg og din partner til å utvikle kommunikasjonsstrategier, slik at begge dine behov er oppfylt.

Husk at jo mer du lærer om sex og seksualitet, mens leve med Crohns sykdom, jo ​​mer komfortabel blir du når du diskuterer dine behov med partneren din. Og det kan gjøre underverker for å vekke sexlysten og gjør at du kan nyte en mer tilfredsstillende sexliv.