Evb

Gikt forskningsbasert behandling og forebygging

Finn ut om ny behandling og nåværende forskning som gjøres for å bedre forstå gikt.

Med flere millioner voksne i Europa rapporterer en episode av gikt symptomer etter alder 20, forskere anerkjenner viktigheten av å forske på årsaker og behandling av gikt, en av flere former for krystall-induced arthritis. Sammen med pseudogout, en annen form for leddgikt, er gikt preget av krystaller som danner i felles vev, forårsaker smerte og hevelse. Gikt resultater fra hyperurikemi, som er et overskudd av urinsyre i blodet.

Mens gikt fører til smerte og redusert bevegelighet i mange mennesker, forskerne fortsatt ikke fullt ut forstår hvorfor noen mennesker utvikler gikt og andre med lignende livsstil, vaner eller genetiske egenskaper ikke. Det har vært en lang tid siden et effektivt medikament er utviklet for gikt.

"Dessverre har gikt forskning blitt stoppet for en stund", sier revmatolog Kevin Deane, MD, en assisterende professor i medisin i divisjonen for revmatologi ved Universitetet i Colorado Health Sciences Center i Denver. "Etter en lang periode uten nye medikamenter, det er et nytt legemiddel kommer ut kalles febuxostat [Uloric]. Det er forskning på mekanismer for gikt og hvorfor gikt krystaller er så provoserende og hvordan kroppen blir kvitt gikt. "

Gikt: nyere forskning gjennombrudd

Noen nyere studier har vist ny innsikt om gikt:

  • Vitamin C reduserer gikt risiko En 20-årig studie av nesten 47 000 menn viste at som vitamin C øker i menns dietter, er risikoen for gikt avtar:. Tar 1500 milligram av vitamin C per dag reduserer risikoen for urinsyregikt hos menn med 45 prosent.
  • Lav-fett meieri halverer gikt risiko. En studie rapportert i New England Journal of Medicine viste at menn som spiser mye av lav-fett meieri har halvparten av gikt risikoen for sine jevnaldrende.
  • Første nye gikt behandling i 40 årene godkjent. Febuxostat er godkjent for bruk i behandling av gikt. Godkjenning kom etter kliniske studier med 4000 deltakere viste stoffets gunstige effekter.
  • Forskere identifisere tre gener som formerer gikt risiko. En analyse av genetisk informasjon for 26.600 voksne identifisert to nye gener og en tidligere kjent en. Hvis alle tre er til stede, det øker risikoen for gikt 40 ganger.
  • Trial stoffet kan hjelpe dem som har sviktet andre behandlinger. Pegloticase (Puricase) senker urinsyre i 40 prosent av denne gruppen av pasienter, ifølge resultatene av kliniske studier.

Gikt: dagens forskning

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, det er mange veier til dagens forskning på gikt, hyperurikemi, og krystall-indusert artritt, inkludert:

  • Finne måter å bruke nåværende behandlinger mer effektivt
  • Utforske rolle kosthold i å forebygge og håndtere gikt
  • På jakt etter genetiske og miljømessige faktorer som bidrar til gikt
  • Søker å forstå hvordan behandling av kreft og kroniske sykdommer øker risikoen for hyperuricemia

Gikt: å bli en klinisk studie

For forskning til fremgang, må folk som har gikt hjelpe. Hvis du er interessert i å delta i gikt forskning, kan du søke etter en relevant klinisk utprøving gjennom clinicalTrials.gov. Det er 219 kliniske forsøk i forbindelse med gikt og 28 bestemt til hyperuricemia oppført i databasen. En rekke av de hyperurikemi forsøkene er fortsatt rekruttere.

Sørg for å lese alle detaljer om valgbarhet og studien protokollen - omrisset av forskningsstudie - for å se om studien er en god match for deg.

Med målrettet arbeid av helsepersonell, forskere og gikt pasienter, Reumatismespesialister venter flere fremskritt i gikt forebygging og behandling i de neste fem til ti