Evb

Gikt behandling

Visste du at det finnes både kroniske og akutte stadier av gikt, som krever sine egne spesielle gikt behandlinger? lære hvilke medisiner kan hjelpe med smerter og betennelser, samt langvarig sykdom kontroll.

Noen mennesker kan ha bare ett anfall av urinsyregikt, men andre, som har flere bluss i året, kan utvikle en kronisk tilstand. "Du kan utvikle" kronisk tophaceous gikt "som forårsaker bein ødeleggelse og deformeres leddgikt," forklarer Andrew Wong, MD, sjef for revmatologi og programdirektør ved UCLA Medical Center i Los Angeles. "Det kan overgangen fra bare påvirker de lavere ekstremiteter til å påvirke øvre ekstremiteter og store og små bein. "

"Gikt er en form for leddgikt at resultatene fra en opphopning av for mye urinsyre," sier Calvin Brown, MD, professor i medisin i divisjonen for revmatologi ved Northwestern University i Chicago. «Dette urinsyre danner små krystaller i væsken i leddene, til hvilken kroppen reagerer med enorm betennelse å prøve å fjerne disse krystallene, som den ikke kan gjøre. Som resulterer i en svært smertefullt, varmt, betent ledd, som er det et anfall av urinsyregikt er, "sier han.

Målet for enhver gikt behandling plan er å:

  • Lette smerter og redusere hevelse
  • Hemme dannelsen av krystaller
  • Senke urinsyre
  • Redusere antall bluss-ups
  • Unngå komplikasjoner, som for eksempel opphopning av store urinsyre innskudd kjent som tophi, bein og vev skade, og nyrestein.

Gikt behandling: akutte anfall

Hvis du ikke behandler [gikt] i en akutt angrep, vil det vanligvis bli bedre på egen hånd i en ukes tid, "bemerker Dr. Wong. Det som er behandlet i utgangspunktet er den smerte på grunn av betennelse forårsaket av krystallene. "Vi pleier å starte med NSAIDs [non-steroide anti-inflammatoriske midler], som vi foreskriver i høyere doser enn du kan få over disk," legger han til.

NSAID virker ved å redusere produksjonen av enzymet cycloxygenase, som er involvert i betennelse. De omfatter aspirin; tradisjonelle NSAIDs som indometacin (Indocin), ibuprofen (advil, Motrin) og naproksen (Anaprox, Naprosyn), og en nyere NSAID, den cycooxygenase-2-inhibitor, celecoxib (Celebrex).

"Men," advarer Wong ", jo mer potent de NSAIDs er, jo mer de pleier å ha potensielle bivirkninger." Disse bivirkningene inkluderer magesyke og magesår, halsbrann, diaré, væskeretensjon, hypertensjon og nyreskader. Således NSAID vil ofte bli gitt med et medikament som reduserer nivåene av magesyre for å bidra til å hindre dannelsen av et sår.

Akutt gikt kan også bli behandlet med kortikosteroider. Dersom gikt er begrenset til bare en eller to fuger, da kortikosteroider gis oralt eller injiseres inn i leddet for å gi hurtig lindring. Men, advarer Dr. Brown, kortikosteroider er for kort tids bruk, "bare for å løse den akutte angrep."

Kortikosteroider redusere betennelse og undertrykke immunsystemet, og brukes til mange revmatiske sykdommer. Imidlertid kan det være bivirkninger inkludert appetitt og humørsvingninger, og hvis det brukes lang sikt, økt blodtrykk og blodsukker nivåer.

Et annet stoff som kan anvendes for å redusere smerten ved en akutt gikt angrep er kolkisin, noe som kan redusere inflammasjon forårsaket av urinsyre krystaller. Det skader ikke magen som et NSAID, men de fleste vil ha noen bivirkninger som kvalme, oppkast og diaré.

Gikt behandling: kronisk gikt

Ikke alle som har gikt må være på et medikament når den akutte angrepet er over. Imidlertid kan langvarig gikt behandling kan være nødvendig for de som har tre eller flere angrep per år. Langsiktig gikt behandling er rettet mot å holde serum urinsyre lave, og hindre krystaller fra forming tophi. Det er tre hovedtyper av medisiner som gjør dette:

  • Uriocosuric agenter -. Probenecid (Benemid) Disse øker mengden av urinsyre gått inn i urin, men kan føre til dannelse av nyrestein og er ikke anbefalt for personer med nyreproblemer
  • Xantinoksidasehemmere -. Allopurinol (zyloprim) Disse nedgang virkningen av et enzym som er involvert i produksjonen av urinsyre, men kan føre til en mindre utslett eller svært alvorlig bivirkning av benmarg undertrykkelse.
  • Kolchicin. Et plantebasert medisiner, er dette oftest brukt sammen med en av de ovennevnte medisiner. Det hemmer urinsyre krystall-formasjonen, men kan føre til kvalme, oppkast og diaré, spesielt ved høyere doser.

Gikt behandling: andre faktorer

"Det er viktig å vurdere pasienter for komorbide [coexisting] forhold, slik som diabetes, forhøyet kolesterol, høyt blodtrykk, vekt overflødig, og nyresvikt," forklarer Wong. Dette er fordi "dette er forebygges ting og det er en del av den samlede grunnlaget for behandlingsopplegg."

"En av de vanligste årsakene [til gikt] er visse vanndrivende medisiner - foreskrevet for ødem eller høyt blodtrykk," Brown notater. "Det finnes typer diuretika som ikke forårsaker dette problemet, så i konferansen med sin lege [pasientene] kan bytte til en mindre skjerpende form".

Gikt er mer utbredt hos personer som er overvektige, fordi de har høyere urinsyre. Folk som bruker mye av visse typer kjøtt (herunder bacon, kalvekjøtt, og lever), eller sjømat (som sardiner, ørret, hyse og makrell) samt øl, er også mer sannsynlig å ha gikt, da disse matvarene og drikker inneholder puriner, stoffer som er brutt ned til å danne urinsyre

Kostanbefalinger for gikt inkluderer å spise mat med høyt protein og lavt på puriner, umettet fett, sukker og karbohydrater - spesielt lav-fett meieriprodukter og hvitt kjøtt - og grønnsaker. Hvis det er nødvendig, kuttet ut øl.