Evb

Går fremover faglig: 7 måter å hjelpe ADD / ADHD barn

Barn med ADD / ADHD kan gjøre det bra på skolen - med litt hjelp fra deg. Arbeid med læreren sin for å gjøre læringen til en positiv opplevelse og se ditt barns akademiske prestasjoner vokser!

Barn med ADHD (ADHD) / ADHD (ADD) kan finne hverdagslige klasseromsaktiviteter en utfordrende opplevelse. Ifølge en fersk undersøkelse, kan ADHD akademiske prestasjoner påvirkes av flere faktorer, blant annet genetikk og miljømessige påvirkninger. Du kan selvsagt ikke endre barnets gener, men du kan - og bør - finne andre effektive måter å hjelpe ADHD barnet gå videre faglig.

Først og fremst må du starte med å utdanne deg selv på måter som skolene er juridisk bundet til å imøtekomme barn med ADD / ADHD. Etter at du har lært loven, prøv (tactfully!) å gjennomføre noen av disse ADHD ledelse tips fra veteran pedagog og forelder trener Jamie Mazza, m.ed. Du kan bare slå hva kunne ha vært en humpete akademisk veien inn glatt Scholastic seiling.

  • Snakk med barnets lærer om hans personlighet og læringsstil. Du kjenner barnet ditt er et unikt individ, men noen ganger lærere kan glemme at ikke alle barn med en ADD / ADHD diagnose passer inn i samme form. "Noen ganger trenger vi å minne lærerne om at hver gutt kommer til å ha sitt eget temperament og sin egen personlighet. Selv om noe som en sjekkliste kan fungere for ett barn, kan det ikke for en annen," Mazza sier.
  • Tilby læreren materialer for å hjelpe dem å lære mer om ADD / ADHD. Med et klasserom fullt av elever, kan det være lett å glemme at et barn med ADHD ikke har til hensikt å være forstyrrende eller vanskelig. Ifølge Mazza, kan lærerne overse det faktum at ADHD-relatert atferd ikke er ment å lage bråk. "Det er frustrerende og vanskelig for lærere å forholde seg til, selvfølgelig, men jeg tror noen ganger de glemmer hvor frustrerende og vanskelig det kan være for barnet, også," sier hun. Tilbyr å få inn bøker eller andre pedagogiske bakgrunnen materialer kan hjelpe barnets lærer bedre forstå ADHD underliggende biologiske årsaker.
  • Tren et system for regelmessige rapporter. Det er lurt å følge med på hvordan det går i klasserommet, men det kan la deg gå en fin linje mellom under-og overinvolvement, spesielt for foreldre til eldre elever. Hvis du arbeider ut et system på forhånd, kan det gagne alle involverte. "Du ønsker ikke å være en" helikopter forelder «helt overvåke alt som skjer, men å sette opp en rutine og atferd forvaltningsplaner og ha regelmessige foreldremøte kommunikasjon kan bidra til å holde barna på sporet på skolen," Mazza sier.
  • Hjelp ADD / ADHD barnet få organisert. Organisatoriske ferdigheter er et problem for mange mennesker, men de er en enda større hindring for de med ADHD. Eksperimenter hjemme for å finne ut den beste måten å holde barnet organisert og ansvarlig - for eksempel ved å bruke sjekklister eller diagrammer - og samarbeide med læreren for å oversette dette systemet inn i skolen innstillingen. For yngre barn, vil en stor del av den organiserende prosess hvile med læreren - han eller hun trenger for å bistå ADHD student å holde styr på dag-til-dag aktiviteter. "Kommunikasjonen mellom lærer og foreldre er veldig viktig fordi det er en så stor del av ADHD," Mazza sier. "Barn kan egentlig ikke gjøre det på egenhånd. Noen må lære dem disse ferdighetene."
  • Fokus på det fysiske miljøet. Hvor barnet sitter i klasserommet kan være en make-or-break detalj i ADD / ADHD studentens skole opplevelse. "Det finnes måter å plassere barn i et klasserom slik at deres fysiske miljø gir dem mulighet til å ta hensyn," Mazza notater. "Kanskje de trenger å være på forsiden, eller kanskje de trenger å være ved et bord med bare tre andre barn. Ordningen av rommet er veldig viktig."
  • Utvikle verktøy for å lette tøffe overganger. Visse tider av døgnet kan være tøffere enn andre for ADHD barn for eksempel "overgangen ganger," som å gå fra klasse til klasse eller fra en aktivitet til en annen. "Hvis vi kan forutsi at det kunne bli problemer når vi går fra treningsstudioet tilbake til klasserommet, kan vi håndtere den fysiske og emosjonelle ledelse av situasjonen," Mazza sier. Tyder særlige ordninger, som for eksempel å sette ADD / ADHD barn på hodet av linjen, slik at de kan fokusere på å flytte fra sted til sted, kan gi en lærer med en velkommen løsning.
  • Unngå ADD / ADHD arr. Dette kan være den tøffeste tingen å administrere, men det er av utrolig viktig, ifølge Mazza. "Det er så viktig å prøve å holde det mellom læreren og barnet," sier hun. "Hvis læreren er stadig å måtte minne en gutt på noe, de andre barna finne ut av det, og det blir et sosialt stigma å gå. " Foreldre bør foreslå for lærerne at de kan bidra til å forhindre denne typen situasjon ved bruk av verktøy som kodeord som forteller et barn til å roe ned. Å snakke med et barn i privat om riktig oppførsel i klasserommet er en annen nyttig idé du kan foreslå til barnets lærer.