Evb

Fysioterapi for psoriasisartritt

Lær hvordan fysioterapi kan bidra til å gjenopprette bevegelse og mobilitet.

Utover medisiner, kan eksterne behandlinger lindre psoriasisartritt symptomer og gjenopprette felles funksjon. Blant alternativene er fysiske, yrkesmessige, eller massasje terapi. Disse behandlingene ta opp de kroppslige begrensninger som kan følge med psoriasisartritt og tar sikte på å gå tilbake kroppen til normal bevegelse og mobilitet.

Hva skjer i fysioterapi?

Fysioterapeuter undervise pasienter øvelser som styrker musklene og øke felles fleksibilitet. Noen av øvelsene vil bli gjort i den fysiske terapeutens kontor, men som regel vil du også ha en hjemmeeksamen rutine for daglig eller nesten daglig strekker; det overordnede målet er en kropp som er sterk, fleksibel og fungerer optimalt for å redusere risikoen for skade. Fysioterapeuter kan også bruke terapeutiske metoder, som for eksempel å bruke varme eller kulde direkte til berørte områder, for å redusere smerte og hevelse assosiert med psoriasisartritt. Massasje eller annen form for fysisk manipulasjon for å gi lindring kan også være en del av den fysiske terapeut metoder.

Ergoterapeuter spiller en viktig rolle i å gi råd folk hvordan de skal beskytte sine skjøter fra ytterligere skade. De gjør anbefalinger om hvordan å gjøre arbeid og hjem miljøer trygt for mennesker med fysiske begrensninger, hvordan å utføre daglige aktiviteter på måter som reduserer belastningen på leddene, og riktige kroppen mekanikk. Noen ganger kan en ergoterapeut vil også besøke en pasient arbeidsplass å observere og gi anbefalinger. Som en del av en rehabiliteringsplan, foreslår de utstyr som kan hjelpe mobilitet og hindre ytterligere skade, for eksempel splinter slitt på håndledd eller hender, eller enheter for hjemme-og kontorbruk.

Massasje terapi kan også bidra til å redusere psoriasisartritt smerte og stivhet, og det kan bidra til å lindre stress, som fungerer som en trigger for psoriasisartritt flare-ups. Hvis du føler ubehag under massasje, sørg for å fortelle din massasje terapeut - dette er spesielt viktig i tilfelle av psoriasisartritt, siden psoriasis hud lidelse kan være utløst av en skade på huden.

Hydroterapi, også kjent som vann-terapi, er en annen form for fysisk terapi. Det innebærer å ha en fysioterapeut vise deg hvordan du gjør strekninger, og i noen tilfelle styrke teknikker, i et basseng fylt med varmt vann. Arbeider ut i vannet er også bra for kardiovaskulær helse. Den er nå kjent at pasienter med psoriasisartritt har en høyere risiko for hjertesykdom, så forbedrer din kardiovaskulær helse er en god bonus til fysioterapi for psoriasisartritt.

Hvordan få mest mulig ut av fysioterapi

Fremme god kommunikasjon Målet i fysioterapi for pasienter med psoriasisartritt er å opprettholde fleksibilitet og bevegelighet -. Du prøver ikke å vinne noen gullmedaljer i vektløfting, for eksempel. Du bør være i stand til å spørre hvor mange økter du trenger og hvordan du gjør når det gjelder fremdrift. Fortell din fysioterapeut umiddelbart hvis du opplever økt felles hevelse, redusert omfanget av bevegelse, økt svakhet, eller fortsatt smerter som varer mer enn en time etter trening. I tillegg bør du føler deg komfortabel nok til å fortelle din fysioterapeut når noe gjør vondt.

Forstå situasjonen. Er det andre behandlingstilbud tilgjengelig for deg som kan fungere bedre med din livsstil? Du kan bare finne ut ved å spørre. Og gjerne spørre hvorfor du gjør en bestemt oppgave - å vite svaret kan hjelpe deg å bli mer motivert og hjelpe deg å holde deg på sporet.

Holde fokus. Når du får en hjemme-rutine, hold deg til den. Og ta hensyn til hvordan du føler deg, tross alt, du er den som kjenner din kropp best.