Evb

Fysioterapi for nakkesmerter

En fysioterapeut kan hjelpe deg å bli kvitt din nakkesmerter. Hva mer vil du lære hvordan du kan strekke og styrke nakken, stå riktig, og selv gjøre øvelser som vil holde smertene kommer tilbake.

Fysioterapi gir ofte den beste behandlingen for nakkesmerter, ikke bare gi lindring, men også lære deg teknikker for å hindre ny skade og unngå nakkesmerter i fremtiden.

Neck terapi: hvordan det fungerer
Fysioterapi for nakkesmerter fokuserer på å styrke og forbedre muskler, sener og leddbånd som støtter ryggsøylen. De viktigste målene for hals behandlingen er:

 • Å strekke og styrke muskler i de berørte områdene, akselererer den helbredende prosessen ved å redusere nakke smerter og hevelse, samtidig som man gjør musklene mer fleksibel og sterk.
 • Å lære holdning og andre organ mekanikere som kan beskytte nakken og ryggraden, forebygge framtidig nakkesmerter.
 • Å vise pasientene hvordan å ta vare på smerte flare-ups hvis re-skade oppstår.

En fysioterapeut vil alltid begynne med å spørre deg spørsmål som er utformet for å hjelpe finne ut omfanget av problemet, alt fra livsstil til medisinsk historie. Hvis nakkesmerter ble forårsaket av store traumer eller sykdom, vil fysioterapeut rådføre deg med legen din.

Neck terapi: din personlige plan
Den fysiske terapeut neste steg er å lage en behandlingsplan for å lindre nakkesmerter. I tillegg til å gi deg øvelser for å forbedre fleksibiliteten, styrke og stabilitet, andre alternativene inkluderer:

 • Anvendelsen av is eller varme
 • Elektrisk stimulering av muskelgrupper
 • Ultralyd
 • Halsen jernbane
 • Massasje terapi

De fleste fysiske terapitimer siste omtrent en time, selv om tiden kan variere. Det totale antall sesjoner vil avhenge av de spesielle omstendighetene i din nakkesmerter. Noen pasienter trenger bare noen få økter, mens andre kan kreve måneders behandling.

Neck terapi: utdanning og trening
Din fysioterapeut vil lære deg hvordan å unngå fremtidige problemer ved å vise deg hvordan du skal sitte, stå og gå med riktig holdning. Terapeuten kan vurdere ergonomi i ditt hjem og arbeidsplass for å sørge for at miljøet ikke egner seg til å re-skade.

Low-impact aerobic øvelser som svømming eller turgåing kan være nyttig i å redusere nakkesmerter. Din fysioterapeut kan utforme en smertefri treningsprogram for deg, utover styrke og fleksibilitet øvelser som danner kjernen av behandlingen din. Etter at du har fullført fysioterapi, vil du være i stand til å arbeide på egen hånd, med strekninger, øvelser og andre praksis utformet for å holde nakke smerter i sjakk.

Neck terapi: å finne en fysioterapeut
Din fastlege eller orthopedist kan gi deg en henvisning til en fysioterapeut som en del av det samlede behandling. Å finne en fysioterapeut på egen hånd, kan du besøke nettstedet til produsenten av europeiske fysioterapi foreningen og søke i databasen av sine medlemmer.

Individuelle fysiske terapitimer vanligvis koster mellom 75€ og 115€. Hvis du velger å delta på en gruppe fysioterapi økten, vil kostnadene bli noe mindre. Mange helseforsikring leverandører dekke fysioterapi, så du kan bare nødt til å gi en co-pay. Føderalt kvalifiserte HMOs er pålagt ved lov å omfatte fysioterapi i sine fordeler.

For å finne ut i hvilken grad forsikringen dekker fysioterapi, bør du spørre forsikringsselskapet ditt eller din arbeidsgivers HR-direktør:

 • Hvis du trenger en henvisning fra din primære omsorg lege
 • Om du kan bruke fysisk terapi for å behandle mer enn én betingelse i et år
 • Om din forsikring dekker fysioterapi inntil nakkesmerter er fullstendig kurert
 • Om du vil være i stand til å gå tilbake til fysioterapeut fra tid til annen hvis nakkesmerter er kronisk

Etter riktig fysioterapi bør ikke bare at du skal føle deg bedre raskere, men også holde smertefri etter utvinning din.