Evb

Fysioterapi etter hjerneslag

Fysioterapi omprogrammerer dine muskler til å gjøre det de gjorde før slaget - men prosessen kan kreve mye tid og tålmodighet.

Etter et hjerneslag, kan musklene ikke husker hvordan å utføre handlinger som en gang var enkle, som å sitte og gå. Et hjerneslag pasient må relearn disse ferdighetene ved hjelp av fysioterapi. Fysioterapi omprogrammerer muskler og minner dem hvordan de skal jobbe sammen igjen.

Fysioterapi: gjenvinne mobilitet

Fysioterapi fokuserer på å få hjerneslag pasienten å bruke lemmer som har blitt svekket eller lammet av slag.

Mens ergoterapi konsentrerer seg om å hjelpe pasienter lærer å brødfø seg selv, tygge og svelge, og få kledd, er det viktigste målet med fysioterapi mobilitet. En fysioterapeut ønsker å lære slagpasient hvordan å gå, sitte, stå, og få inn og ut av seng, en stol, og en bil på egen hånd.

"Fysioterapeuter evaluere og behandle underskuddene at slagpasienter sitter igjen med, de muskel-underskudd. Vi starter i akutt pleie, med tidlig mobilisering av pasienten og øvelser", sier Mary Ann Owsley, PT, veileder for fysioterapi slagteam for innleggelse rehab på Frazier Rehab Institute, en tjeneste av Jewish Hospital og St. Marys HealthCare i Louisville, Kentucky

"Vi får dem opp og flytte rundt så snart som mulig, selv om alt de er i stand til å gjøre er å først sette seg opp på siden av sengen og arbeid på å sitte balanse. Da kan vi gå videre til å bli mer selvstendig med alle sine grunnleggende mobilitet - fra å komme inn og ut av seng til rullestol, til å gå med ulike typer hjelpemidler, som stokker og vandrere ", sier Owsley.

Fysioterapi: suksess gjennom styrke

Fysioterapi innebærer å bruke og styrking av musklene, selv før pasienten kan gjøre dette på egenhånd. Terapeuter bruker både aktive og passive range-of-motion og styrkeøvelser. Aktive øvelser er de pasienten utfører uten hjelp; passive øvelser utføres eller hjulpet av fysioterapeut. Begge typer bidra til å styrke musklene.

Den fysiske terapeut vil lage et treningsprogram for pasienten å følge, slik at muskelstyrke kan opprettholdes og nye ferdigheter vil ikke gå tapt.

Fysioterapi: familie utdanning

Fysioterapi innebærer også å arbeide med familiemedlemmer og omsorgspersoner. "Vi begynner å jobbe med familiene så snart vi kan for å følge gjennom med noen av disse teknikkene for posisjonering og omfanget av bevegelse," sier Owsley. "Vi gjør mye av utdanning med slag offer og deres familier så langt som de begrensningene som de kan sitte igjen med."

Fysioterapi: følgende gjennom med en plan

Fysioterapi starter ofte mens slaget pasienten fortsatt er på sykehuset, slik at du kan fortsette å jobbe med den samme fysiske terapeut en gang du kommer hjem, eller flytte til innleggelse slag rehab center. Men hvis din første behandling var ikke på en primær slag senter med helse-leverandører er spesielt opplært i slag, kan det være lurt å finne en fysioterapeut for å hjelpe med hjerneslag utvinning på en sertifisert slag rehabiliteringssenter.

Fysioterapi: håndtere kostnadene

Ofte vil private helseforsikring planer dekke enten en prosentandel av kostnadene eller et gitt antall fysiske terapitimer. Medicare betaler vanligvis for fysioterapi etter et slag. Finn ut om dekningen før fysioterapi begynner, slik at du forstår hva koster, om noen, vil du være ansvarlig for.

Fysioterapi fungerer best når den er startet tidlig og er fortsatt regelmessig, gjerne et par ganger hver uke. Sakte, men sikkert, vil kroppen din begynne å huske og svare, og reparere skaden gjort av hjerneslag.