Evb

Fremtidige retninger i revmatoid artritt behandling

Forskning på biologien til RA kan en dag føre til tester og behandlinger tilpasset hver enkelt pasients genetiske sminke og respons til narkotika.

Revmatoid artritt (RA) påvirker mer enn 2 millioner europeere - men RA er forskjellig for alle. Noen mennesker har milde leddsmerter, mens andre takle alvorlig sykdom. Viss risiko å utvikle hjerte-eller lungeproblemer. Visse medisiner hjelpe noen pasienter, men ikke andre. Revmatoid artritt forskning tar sikte på å forstå disse forskjellene i håp om å forbedre diagnostisering og behandling av sykdommen - og kanskje en dag å hindre revmatoid artritt helt.

RA forskning: å skape bedre tester

En bedre blodprøve ville ikke bare diagnostisere revmatoid artritt tidlig, men også gi legene informasjon om hvilke medikamenter å velge for en bestemt pasient, og deretter la dem vite om disse stoffene virker. En slik test, mens ennå ikke en realitet, kan utvikles i fremtiden.

En studie utført av forskere ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, målt nivåene av 17 immun-system proteiner kvernet ut av de hvite blodcellene av RA-pasienter som svar til andre proteiner og virus partikler. Den blodprøve riktig skilles mennesker med revmatoid artritt fra folk uten sykdommen. Det skiller seg også mennesker med tidlig RA fra de med senere stadium sykdommen.

En dag, kan en lignende test viser at en pasients terapi bør endres fordi revmatoid artritt er langsomt å skade og knoklene, selv om andre mål foreslår hennes sykdom er i remisjon. Testen kan også være en raskere måte for leger å bedømme om en ny medisin er å hjelpe en pasient, og for å bestemme riktig dosering for en privatperson. "Mange medikamenter krever tre til seks måneder før vi vet om de jobber godt nok", sier John M. Davis III, MD, en assisterende professor i medisin i divisjonen for revmatologi ved Mayo Clinic. "Hvis denne tilnærmingen kan kutte den tiden til en måned, ville det være et stort fremskritt."

En blodprøve som kan måle sykdomsaktivitet og narkotika reaksjon vil være et verdifullt tillegg til dagens kliniske verktøy, sier Dr. Davis. "Jo lenger vi la revmatoid artritt fortsetter å være aktiv, det er bevis for at det blir vanskeligere å behandle, og resultatet er ikke så god som om vi fikk RA under kontroll før."

RA forskning å: bestemme risikoen for andre sykdommer

Revmatoid artritt kan påvirke hele kroppen, øker risikoen for andre forhold, for eksempel hjertesykdommer og øyeproblemer. Men noen mennesker med revmatoid artritt er ikke i faresonen for disse problemene, sier Eric Matteson, MD, leder av revmatologi ved Mayo Clinic. Foreløpig leger har ingen måte å forutsi hvem som er i faresonen, og som ikke er det.

Interstitiell lungesykdom, som omfatter en gruppe av tilstander som forårsaker progressiv arrdannelse i lungevev, er en måte som reumatoid artritt kan påvirke kroppen, utover skjøtene. Dr. Matteson og andre ved Mayo Clinic studerte 582 personer med RA og 603 mennesker uten tilstanden. De fant at RA øker risikoen for denne lungesykdom med så mye som ni ganger. Eldre pasienter, menn, og folk som hadde bodd hos RA for lengst hadde høyest risiko.

"Vi vet ikke mye ennå om hvorfor noen mennesker med RA få lungesykdom og andre ikke," Matteson sier. For å prøve å forstå dette bedre, sier han, forskere studerer lunge proteiner og celler som er involvert i kroppens immunrespons.

I fremtiden kan en blodprøve kunne forutsi hvilke RA-pasienter er mer sannsynlig å utvikle lungesykdom og hjerte-og øyesykdommer, hos personer med RA.

RA forskning: personlig behandling

Blant de viktigste områdene med forskning på revmatoid artritt er bruk av gener for å bidra til å forme behandling. Sju gener ble nylig koblet med RA, og det totale antall RA-relaterte gener til 31.. Forskere sier det er sikkert mer. "Vi kan forklare bare rundt 20 prosent av revmatoid artritt saker fra gener funnet så langt," sier Robert Plenge, MD, PhD, assisterende professor i medisin ved Harvard Medical School og direktør for genetikk og genomikk i divisjonen for revmatologi, immunologi og allergi ved Brigham and Women Hospital i Boston.

Forskere leter etter narkotika som vil hjem på bestemte gener eller proteiner genene skaper. De kan også analysere gener for å se hvordan folk reagerer på legemidler som allerede er foreskrevet for revmatoid artritt.

En dag, legene håper å bruke sin kunnskap om genetikk av RA for å skape en unik behandling plan for hver enkelt pasient. "Vi ønsker å være i stand til å individualisere behandlingen," sier Matteson. "Det er fremtiden for terapi og vår tilnærming til revmatoid artritt."

Fremtiden til RA behandling handler om "prøver å skreddersy behandlingen for å unngå gjetting," sier Patience White, MD, sjef folkehelsen offiser for Arthritis Foundation og professor i pediatri ved George Washington University School of Medicine i Washington, DC "Det er en mye spenning om det, folk håper denne type personlig medisin vil gjøre en stor forskjell ".