Evb

Fra jord til bord: hvordan en tenåringens Hagen er fôring hundrevis av sultne familier

Katie Stagliano aldri trodd at 40-kilos kål hun vokste for en skole konkurranse ville ha plantet starten på en inspirerende non-profit som er stempling ut sult en grønnsakshage gangen.

Katie Stagliano fanget hagearbeid bug tidlig, takket være familiens hage i deres bakgård av deres Summerville, SC, hjem.

"Det var ikke så mye. Det var som et par tomatplanter, en pepper plante, og en salat,» sier Katie av hennes "salat garden."

Selvfølgelig ikke det kan virke som mye nå til dette ambisiøse sjuende klassing, som viste hennes lidenskap for planting og plukke opp en blomstrende non-profit organisasjon som forvalter nesten 20 hager for å bidra til å mate de hjemløse og sultne gjennom lokale krisesentre og suppekjøkken. Gruppen, er Katies Krops omtalt på neste episode av Everyday Health lufting 1 oktober eller to på din lokale ABC stasjon.

Og det hele kom i gang med en ikke-så-liten kål.

Plante frø i endring - bokstavelig talt

Når Katie, nå 13, var i tredje klasse, deltok hennes skole i Bonnie plantenes tredje klasse kål program, som gir studentene kål planter til å vokse til å vinne en 750€ stipend (og skryte, natch).

"Vi plantet den og behandlet den som alle andre planter i hagen," Katie minnes. "Men det endte opp med å vokse til å bli så mye større enn alle andre anlegg."

Faktisk, kål (en OS Cross variasjon, kjent for å produsere gigantiske hoder) til slutt veide inn på en svimlende 40 pounds - og vant Katie konkurransen.

Men etter de første jubel og gratulasjoner, var det spørsmålet om hva de skal gjøre med en 40-kilos kål plante. Tross alt, serverer det til Katie egen familie på fire - eller til og med hennes klasserom - vil resultere i en sløsing med perfekt god og sunn mat.

Det er da Katie hadde sin lyspære øyeblikk.

"Min far hadde alltid fortalt oss om ikke å kaste bort fordi det er folk der ute som ikke var heldig nok til å ha et varmt måltid på bordet hver kveld,» sier Katie. "Så jeg tenkte, hvorfor ikke donere min kål til disse menneskene."

For hennes mor, Stacy Stagliano, var øyeblikket en stolt en. "Hun vokste så knyttet til at kål," Stacy husker. "Som det vokste seg større og større det var som hennes lille baby nesten."

For å finne det perfekte hjem for kål henne, Stacy søkte på nettet etter "vegetabilsk donasjon" og oppdaget Tri-County Family Ministries i North Charleston, husker SC Katie levende den dag hun og hennes mor gikk for å levere den massive grønnsak. Da de dro opp til kjøkkenet på krisesenteret, sto hundrevis av mennesker i kø som venter på å få i.

"Katie kjeve bare falt og hun ble spurt en million spørsmål som:" Er dette virkelig det eneste måltidet de får? "Stacy sier. "Da vi tok kål ut, kom alle disse menneskene over spør hvor den kom fra, og om Katie virkelig vokste det."

Etter at paret tok kål inne på kjøkkenet, insisterte Sue Hanshaw, administrerende direktør i ly, at Katie hjelpe koke opp sin gavmildhet. "Hun fortalte Katie at det ikke var nok å bare donere det. Hun måtte hjelpe lage mat og servere den," Stacy sier.

Og så Katie gjorde. Hun sto på en tre krakk i mer enn to timer som 275 mennesker likte, uh, vegetabilsk av arbeidskraft henne.

Og den kvelden, ble ideen til Katies Krops født. "Katie sa til meg:" Mamma, hvis man kål kunne gjøre dette, tenk hva en hel hage kunne gjøre, "Stacy sier.

Pleie Katies krops

For å hjelpe dyrke sin visjon, overbevist Katie sin skole for å donere en tomt for hagen, som hele studentmassen hjulpet pleier. Nå Katie bidrar til å administrere seks hager i Sør-Carolina. De har levert mer enn et tonn råvarer til krisesentre, suppekjøkken og familier i nød. Katies Krops har også 11 stipend-finansierte hager i andre stater, inkludert New Jersey, Virginia, og Georgia.

"Når jeg ser tilbake på det nå, aldri noensinne har jeg tenke at det er der jeg vil være," Stacy sier. "Det er tingen med barn. De ser mulighetene, ser de ikke hindringer. Hvis det er god grunn til å gjøre det, det er nok."

Se denne videoen om Katies kål.

En spirende kokk

Katie ikke bare vokser grønnsaker, hun elsker å lage mat dem også. "Vi baserer mine menyer for krisesentrene på hva som vokser i hagen,» sier Katie. For St. Patricks Day, gjorde hun og hennes familie corned biff og fersk-fra-hagen kål. En av hennes favoritt nye funn fra hagen er den japanske aubergine, som Katie beskriver som en "lilla banan."

"Vi bare brød det og steke den,» sier Katie. "Det er super enkelt å lage." Finn mer av Katie favoritt veggie-pakket oppskrifter på Katieskrops.com.

Katie demonstrerte hennes kokekunst i Everyday Health episode, der hun slo seg sammen med kokk og ernæringsfysiolog Ellie Krieger, RD, å lage en middag av sunn mat for lokale familier i nød. Ved hjelp av massevis av hagens fargerike skuddpremie, pisket Katie, Krieger og teamet opp en gryte med ratatouille. "Dette er en av de oppskrifter som alle kan lage og gjøre på en travel uke for den saks skyld," Krieger sier.

Hjelpe andre barn får vokse

Katie håper å inspirere så mange av hennes jevnaldrende å leke ute i skitt og dyrke sine egne hager.

For nybegynnere er det viktig å ikke bli for foran seg selv. "Starte i det små, spesielt hvis du ikke har beplantet før," Katie råder. Hun anbefaler begynner med enkle å dyrke planter som tomater, paprika og auberginer.

"Når du får taket på det, vil det være enklere," hun insisterer.

Jo større mål, derimot, er å inspirere barna til å mate familier i nød i sine lokalsamfunn, og Katie opprettet et stipendprogram for å hjelpe andre barn oppnå dette oppdraget. Vinnerne får et gavekort til en lokal hagesenter sammen med støtte fra Katies Krops og et digitalt kamera til å følge utviklingen deres. Finn ut mer og fylle ut en søknad på Katieskrops.com.

Å se Katie i aksjon i hagen og kjøkkenet, lytte til Everyday Health, arrangert av Laila Ali, den 1. oktober eller to på din lokale ABC stasjon.