Evb

Forvirret om høyt kolesterol matvarer?

Fra egg og kjøtt til popcorn og sjokolade, hvis du ikke er sikker på hva som vil eller ikke vil øke kolesterolet, er du ikke alene. Her er scoop på vanlige matvarer og hvordan de påvirker kolesterolnivået.

Hvis du ser din diett for å senke kolesterolet, kan det overraske deg at kontrollerende kolesterol er faktisk mer om å kontrollere hva slags fett du spiser, ikke nivået av kosttilskudd kolesterol i maten. I moderate mengder, trenger egg ikke gjøre mye for å hindre kolesterol nivåer, men buttery popcorn kan.

Er du gjør alt du kan for å administrere ditt hjerte tilstand? Finn ut med vår interaktive checkup.

"Dietary kolesterol i mat kan øke kolesterolet, men den største synderen er mettet fett," sier kostholdsekspert Joan Salge Blake, RD, en klinisk førsteamanuensis ved Boston University og forfatter av Nutrition and You. Det er den type fett som holder fast ved romtemperatur. Den mest åpenbare kilder til mettet fett er fett kjøtt og full fete meieriprodukter som helmelk, smør og fløte. Men mettet fett kan også gjemme seg i usannsynlige steder. Den gode nyheten er at det er lav-og ikke-mettet-fett alternativer for nesten alle av disse matvarene for å redusere fettinntaket og i sin tur, ditt kolesterol.

Dårlig for kolesterol eller ikke?

Her er de mest avhørt matvarer når det gjelder høyt kolesterol:

  • . Ost Full-fett ost leverer et mettet fett kraftig slag i en konsentrert pakke - bare en liten en-unse kube har ca 100 kalorier, de fleste av dem fra arterie-tilstopping mettet fett. "Velg den reduserte, lav-fett slag," råder Blake, som legger til at ost er fortsatt en sunn mat kilde til kalsium og bør ikke bli utestengt helt. Se etter nei-fett ost som er 3 gram fett eller mindre per porsjon, lav eller ingen-fett cottage og ricotta oster kan erstatte kremost på bagel din. Og mens du gjør disse swapper, erstatte full-fett melk og yoghurt med nei-fett eller 1 prosent, og bruke kolesterolsenkende olivenolje i stedet for smør.
  • . Egg Når merket bad-kolesterol raisers, egg er nå ansett som en relativt sunt valg - innenfor grensene. En fersk studie av 40 voksne med høyt kolesterol viste at kolesterol fra ett egg om dagen ikke skade eller hjelpe hjertet helse. Noe mer enn én om dagen er nok ikke en god idé, men. Egg erstatning - laget av eggehviter - ville være et sunnere valg hvis du er ute en stor omelett. "The kolesterol er i eggeplomme," forklarer Blake. Ett egg inneholder cirka 186 milligram kosttilskudd kolesterol, som er litt over halvparten av 300 mg daglig grense. Av fordelene, Blake sier, "egg er allsidig, rimelig, en god kilde til protein, og kan inngå i ethvert måltid på dagen." Eggehviter, på den annen side, kan du spise i omtrent ubegrensede mengder. De inneholder ingen kolesterol og bare ca 15 kalorier hver.
  • Kjøtt. Du trenger ikke å miste din smak for rødt kjøtt for å senke kolesterolet. En daglig liten porsjon - ca 5,5 gram - av magert kjøtt kan senke dårlige LDL-kolesterolet med rundt fem prosent, ifølge en liten studie som sammenlignet effekten av ulike mengder rødt kjøtt i kosten for 36 personer med høyt kolesterol. Tar en variert tilnærming til protein er mest fornuftig, sier Blake: "To fiskemåltider i uken har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdommer," sier hun alltid holde seg til sunn porsjonsstørrelser - du trenger bare 5-7 gram protein per. dag.
  • Kokosolje. Du kjenner kanskje noen som sverger ved kokosolje. Men den trendy grønnsak-baserte olje er et dårlig valg for folk som ser sitt kolesterol. Blake påpeker at kokosolje, selv om det høres sunt, er det faktisk en av de oljer som er høy i mettet fett. Hun anbefaler nesten hvilken som helst annen vegetabilsk eller nøtteolje, slik som kolesterol-senkende olivenolje. Andre gode valg er safflower, raps, og peanøtt. "Jeg liker å slå dem opp," sier hun.
  • Buttery popcorn. Popcorn er en helt uskyldig offer i denne situasjonen, sier Blake, som liker det luft-poppet som en sunn snack. Men hvis du slather den med ekte smør eller bruke et kommersielt produkt med falske smør, sjansene er det kommer til å opp kolesterolet ditt. Dryss på dine egne urter eller krydder for å legge smak strøm til vanlig popcorn. Og hvis du kjøper mikrobølgeovn popcorn, sjekk ingrediensene etiketten fordi noen merker har mettet fett, selv om de har fjernet den trans-fett.
  • . Sjokolade Mørk sjokolade i små mengder (omtrent en halv unse) er faktisk godt for hjertet: Studier viser at flavonoider-rik kakao (en viktig ingrediens i sjokolade og kakao) senker "dårlige" LDL kolesterolet og øker "gode" HDL kolesterol. Men, advarer Blake, "sjokolade er ikke en matvaregruppe." Sjokolade er en høy-kalori mat som har både mettet og umettet fett, så ikke overindulge.
  • Soda. Allerede i trøbbel for å bidra til overvekt, kan sukkerholdige drikker øker kolesterolet, også, ifølge forskning publisert i Journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism. En analyse av helseinformasjon og brus forbruk fra 18 770 voksne i Norge fant at jo mer brus folk hadde, jo høyere LDL (dårlig) kolesterol og lavere HDL (bra) kolesterol.

Noen ganger, sier Blake, enkle endringer er den beste strategien for å forbedre kolesterolnivået.

For de siste nyhetene og informasjon om leve et hjerte-sunn livsstil, følger på Twitter fra redaktørene av.