Evb

Fortelle barn om en lunge kreftdiagnose

Foreldre ønsker å beskytte sine barn, men prøver å holde lungekreft en hemmelighet er ikke en god idé. Barn trenger å vite hva som skjer, også.

En pasient som får en lunge kreftdiagnose sannsynligvis vil gruer fortelle venner og familie - men at redsel enda mer akutt når nyheten til et barn.

Likevel, å være ærlig med barn er virkelig hva som er best for dem, sier JoAnne Morris, onkologi og palliativ omsorg kapellan ved Baptist Hospital East i Louisville, Ky Selv om det kan være en voksen hensikt å beskytte barn mot dette dårlige nyheter, "Vi kan ende opp kompliserer ting for dem og gjøre det skumlere enn nødvendig ", sier Morris.

Navigerer skummelt farvann

Du vil fortsette å bygge tillit med barn - ikke ødelegge det ved et uhell ved å prøve å holde en lungekreft diagnosen hemmelig.

"Å være konsekvent og ærlig er to svært viktige elementer i å hjelpe barn navigere gjennom denne skremmende ting som har trådte sine liv", sier Morris. "Hvis voksne er ærlige, barna vet at de kan stole på dem."

Selv om det kan være lurt å spare barn fra frykt og angst, de kan håndtere sannheten bedre enn du kanskje tror - og læring som du ikke var ærlig med dem kan gjøre reell skade.

"Hvis vi minimere, gi løfter vi ikke er sikker kan holdes, eller hvis barn høre informasjon fra andre kilder enn de voksne som har omsorg for dem, vil de ikke vet hva de kan tro og vil føle økt angst og isolasjon," sier Morris.

Være alderstilpasset

Når du snakker med barn om lungekreft, er det viktig å holde sin alder i tankene. Forklar hva de kan forvente i forhold til lungekreft symptomer og behandling, og at pasienten kan føle eller handle litt annerledes. Og mens barna fortjener intet mindre enn sannheten, forklare disse tingene på en måte som de kan forstå.

"Barn trenger sannheten delt med dem i utviklingsmessig passende språk", sier Morris. Du trenger ikke å forklare ting i eksplisitt detalj, sier hun, men "de trenger ikke å vite hva du kan forvente."

Hvordan kreftdiagnose vil påvirke barn

Det er viktig for barn å forstå hvordan lungekreft diagnose vil endre deres liv, og hvordan deres kjære vil endres på grunn av lungekreft. Understreke hva som ikke vil endres i løpet av deres daglige rutine og tidsplan, men tillater dem å være en del av hvordan familiens rutine og dynamisk må endres.

"Å ha dem delta som en del av teamet til kreativt tenke på hvordan ting må være annerledes [gi dem noen eierskap og kontroll over sine liv] er alle en del av omsorg godt for barn som er rammet av et familiemedlem kreftdiagnose", sier Morris. Hvis de spør om de kan hjelpe, fortelle dem ja - barn kan bære glass vann, hente tepper, og gjøre andre oppgaver som kan hjelpe pasienten.

Og ikke anta hva barnet trenger eller ønsker - spør og lytter. «Ofte barn vil fortelle deg hva de trenger, hvor mye de ønsker å vite, hvor involvert de ønsker å være," sier Morris. Følg ditt barns bly, og ikke holde henne i mørket om hva som skjer. Det er mye mer skremmende å bli forvirret og ikke vet hva du kan forvente enn å være involvert - selv med noe så skremmende som et familiemedlem lungekreft.