Evb

Forstå virkningene av beslag på barn

Disse effektene kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av typen av beslaget. Kontrollere anfall er avgjørende for å minimere hjerneskade.

Diagnosen epilepsi eller anfall lidelse, i et barn reiser en rekke spørsmål og bekymringer for foreldrene. En fremtredende bekymring kan være hvilken effekt, om noen, kan epilepsi eller tilbakevendende anfall ha på et barns læring og utvikling.

Epilepsi effekter: typer beslag

Variabler florerer når det gjelder beslag. Typer anfall kan variere fra mindre "stirrende staver" til de partielle anfall ofte vokst i godartet rolandic epilepsi til det som kalles grand-mal episoder, som er mer alvorlige anfall som vanligvis involverer hele kroppen. Og rekke anfall kan være forårsaket av en rekke underliggende medisinske forhold.

Følgelig, de langsiktige effektene av beslag avhenger av hvilken type anfall et barn har, og hvor godt de anfall kan kontrolleres. "Vi viser til epilepsi som en medisinsk lidelse og ikke som en sykdom fordi det er så mange årsaker", sier John M. Pellock, MD, professor i nevrologi, pediatri og apotek og farmasi, og styreleder, delingen av barnet nevrologi ved Virginia Commonwealth Universitetet i Richmond.

Men selv barn med mildere former for epilepsi, for eksempel absensanfall, der barn sone ut for en kort periode, kan oppleve problemer med oppmerksomhet eller bearbeiding av informasjon. For eksempel, hvis et barn har pågående stirrende staver som oppstår i løpet av dagen, kan det påvirke hennes evne til å lære. "Etter å ha dusinvis av stirrer staver om dagen kan være forstyrrende", sier Blaise Bourgeois, MD, direktør for avdeling av epilepsi og klinisk nevrofysiologi ved Children Hospital Boston i Massachusetts.

For barn som har alvorlige former for epilepsi som infantile spasmer, som er forbundet med svært unormale EEG (elektroencefalogram) mønstre, kan det være en dyp effekt på utviklingen, sier Dr. Pellock, selv fører til et lykkelig barn ikke lenger smilende.

Beslag og epilepsi: hva som ligger under

Det er ikke nødvendigvis beslaget, men hva som forårsaker anfall, som kan påvirke et barns utvikling.

Anfall kan utløses av en rekke årsaker, blant annet:

  • Genetisk predisposisjon
  • Hodeskade
  • Høy feber
  • Infeksjon av sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg)
  • Nevrologiske problemer
  • Medisiner

"Epilepsi selv, i de fleste tilfeller, påvirker ikke evnen til å trives," sier Dr. Bourgeois. Likevel legger han til, "Å spørre hvordan anfall kan påvirke barn er som å spørre hvordan de vil gjøre med feber - feberen kan være forårsaket av en vanlig forkjølelse eller Ebola-viruset. Anfall kan forekomme hos barn som ellers er helt normalt, som vil vokse fra dem og gå videre til college, eller de kan forekomme hos barn som har alvorlige psykiske funksjonshemninger, og kan aldri sitte eller snakke. "

Beslag og epilepsi: få kontroll

Beslaget i seg selv kommer inn i bildet er hvis det ikke er kontrollert, enten med medisiner eller andre behandlinger.

"Hvis anfallene ikke er under kontroll, særlig hvis de er hyppige og voldelige, kan de skade hjernen", sier Mohamad Mikati, MD, professor i pediatri og nevrobiologi og sjef, delingen av pediatrisk nevrologi ved Duke University Medical Center i Durham, NC

Foruten medisiner, barn som lider anfall trenger støtte på skolen og hjemme. "Det er viktig å huske at disse barna kan trenge ekstra hjelp," sier Pellock. "Selv når anfallene er under kontroll, det er bevis for at de fortsatt har en høyere forekomst av vansker læring og oppnå."

Og med utvikling-impairing tilstander som cerebral parese eller psykiske funksjonshemminger som utløser anfall, leger sier målet er å prøve å få barn til det nivået de var på før beslagene. "Vi ønsker å kontrollere beslag for å hindre ytterligere uførhet og få dem ut over deres status, uansett hva det er," sier Dr. Mikati.

Beslag og epilepsi: er det en kur?

Strengt tatt er det ingen "kur" for epilepsi selv om noen barn vil ofte vokse visse typer, for eksempel godartede rolandic epilepsi syndromer.

"Med benign epilepsi, er det ingen abnormitet i hjernen, og de fleste barn vil vokse fra beslag og gå på å lede helt normale liv," sier Pellock. "Om lag to tredjedeler av anfall kan kontrolleres. Det er ikke en kur - du ikke endrer langsiktige utfallet, men du kan forebygge skader ".

Epilepsi behandlinger til kontroll beslag inkluderer:

  • Medisinering. "Ingen medisiner gjør epilepsi forsvinne", sier Bourgeois. "De bare undertrykke symptomer." Noen eldre medisiner hadde bivirkninger som søvnighet, manglende evne til å konsentrere seg, og hyperaktivitet, sier Pellock. Men i dag er det mer effektive medisiner med færre bivirkninger tilgjengelige for barn, slik lamotrigin (Lamictal) og okskarbazepin (Trileptal.)
  • Kirurgi. "Det nærmeste vi har til en kur er kirurgi for å fjerne bit av hjernen som forårsaker kramper," sier Bourgeois. "Det er som å fjerne trigger fra en bombe."
  • Diet. Ketogene diett A, som er høy i fett og lite karbohydrater, stimulerer produksjonen av ketoner. Dette kjemikaliet, av ukjent grunn, kan kontrollere anfall hos noen barn.
  • . Nervestimulering I denne behandlingen, er den lange vagus nerve, som starter i hjernestammen, elektronisk stimulert via et batteri montert rett under huden, og dette er vanligvis en poliklinisk prosedyre.

Barnets type epileptisk syndrom og respons på behandling vil påvirke hennes individuelle utfall. Som forskning fortsetter i forvaltningen av anfall, kan foreldrene gjøre sin del ved å arbeide med leger for å finne roten av beslagene og deretter bidra til å kontrollere sine barns symptomer.

Sist: 5 mars 2009 | Siste oppdatering: 5 mars 2009
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2008 google.com, alle rettigheter reservert.

Tilbake til barndommen epilepsi ressurssenter