Evb

Forstå vekt - tap kirurgi

Vekt-tap kirurgi kan hjelpe de alvorlig overvektige slipp betydelige pounds og selv avverge alvorlige sykdommer, som diabetes.

Vekt-tap kirurgi (WLS), også kalt fedmekirurgi, er en prosedyre som kan hjelpe mennesker som er alvorlig overvektige ned i vekt når tradisjonelle vekttap metoder - kosthold, mosjon og vekt-tap medisiner - har mislyktes.

Ved å hjelpe deg å miste overflødig vekt, kan fedmekirurgi også bidra til å forebygge, behandle eller løse en rekke alvorlige fedme-relaterte helseproblemer.

Fedmekirurgi "er en tverrfaglig tilnærming til behandling av fedme og [knyttet] sykdommer," sier John Baker, MD, en bariatric kirurg i Little Rock, Ark, og president i European Society for Metabolske og bariatric kirurgi.

Hvordan bariatric kirurgi verk

Fedmekirurgi endrer fordøyelsessystemet for å indusere vekttap. Nøyaktig hvordan prosedyren fungerer avhenger av den spesifikke type fedmekirurgi du har.

Ifølge Dr. Baker, noen vekttap surgeries er restriktive i naturen. "De kan påvirke vekttap ved å begrense kaloriinntaket [og] ved å begrense volumet at en pasient kan ta i," sier han. Andre prosedyrer fungerer ved å begrense næringsopptak slik at kroppen absorberer færre kalorier. Og noen vekttap surgeries kombinere både restriktive og malabsorbtiv teknikker.

Fedmekirurgi: fire typer

De typer fedmekirurgi som ofte utført i dag er:

  • Justerbar mage bandet. Hvis du har en justerbar gastrisk band (Lap-Band), vil et lite band kan kirurgisk plassert rundt øvre del av magen for å lage en pose som begrenser mengden mat du kan spise.
  • Roux-en-Y gastrisk bypass. Ifølge Baker, fungerer gastric bypass ved både å begrense matinntaket og forstyrrer næringsopptak. I en gastric bypass prosedyre, vil fordøyelsessystemet bli manipulert, slik at maten blir rutet fra en liten veske i magen direkte inn i tynntarmen.
  • Biliopancreatic avledning med duodenal switch. For duodenal switch prosedyrer, mye av magen din vil bli fjernet, vil maten bli trukket bort fra en stor del av tynntarmen, og fordøyelsesenzymer juice vil bli trukket bort fra fordøyelsessystemet.
  • Vertical sleeve gastrektomi. Vertical sleeve gastrektomi er en prosedyre der mye av magen er fjernet, noe som resulterer i en hylse som fungerer som en mindre mage. Dette begrenser matinntaket, men ikke forstyrrer opptaket av næringsstoffer.

Baker sier at det er andre investigational bariatric operasjoner i horisonten. "Men det må være mer langsiktig studie og vurderinger av disse operasjoner og prosedyrer [før de blir tilgjengelige]," bemerker han.

Umiddelbare fordelene med fedmekirurgi

Den mest åpenbare fordelen med vekt-tap kirurgi er vekttap, noe som kan være dramatiske. Annet enn fedmeoperasjonen Baker sier at "meget få, om noen, av de medisinske behandlinger er effektive mot en langsiktig vekttap."

Mens med tradisjonelle vekttap, kan folk miste fem prosent til 10 prosent av kroppsvekten sin i to år - bare for å få den tilbake - effekten av fedmekirurgi er generelt mye mer omfattende.

Baker sier at i gjennomsnitt, folk mister 50 prosent av sine overflødig kroppsvekt med justerbar gastric banding, 62 prosent til 68 prosent av deres overflødig kroppsvekt med gastric bypass, og 70 prosent til 80 prosent av sin overvekt med duodenal switch prosedyrer.

Flere fordeler av fedmekirurgi

Men enda viktigere enn å hjelpe deg å miste vekt, kan fedmekirurgi også bidra til å forebygge eller behandle andre helseproblemer som er relatert til vekten din.

"Det er ikke så mye vekttap [men] det faktum at med metabolske og fedmekirurgi, kan du forbedre eller løse en rekke kroniske sykdommer," Baker sier. Han lister diabetes, hypertensjon, obstruktiv søvnapné, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), kreft og hjertesykdom blant 30-pluss fedme-relaterte sykdommer som kan potensielt hjulpet av fedmekirurgi.