Evb

Forstå stadier av hypertensjon

Høyt blodtrykk er klassifisert i en av flere kategorier - og disse betegnelsene kan påvirke behandlingen.

Leger klassifisere blodtrykk inn i fire kategorier: normal, Prehypertensjon (mild), trinn 1 (moderat) og trinn 2 (alvorlig). Behandlingen avhenger av hvilken kategori trykket konsekvent faller i når målingene er tatt. Etappene er basert på Joint National Committee 7 rapport gjort av National Heart, Lung and Blood Institute, som er en del av National Institutes of Health.

Er du gjør alt du kan for å administrere ditt hjerte tilstand? Finn ut med vår interaktive checkup.

Hvor blodtrykket måles

Blodtrykket måles med et instrument som kalles en blodtrykksmåler, som brukeren lytter etter lyden av kraften av blod i pasientens arteriene når hjertet slår (systolisk trykk). Målt i millimeter kvikksølv (mm Hg), er systoliske trykket den øverste nummeret i blodtrykket lesing. Den andre, eller nederste tallet, er trykket i arteriene i hjertet i ro - det diastoliske trykket. Vanligvis, som en voksen, er du anses å ha høyt blodtrykk hvis systoliske trykket avlesning er større enn eller lik 140 mm Hg eller hvis diastoliske trykket er større enn eller lik 90 mm Hg. Men for hver 20 mm Hg systolisk trykk hever over 115, og for hver 10 mm Hg diastolisk trykket stiger over 75, dobler risikoen for hjerte-og karsykdommer - så lavere trykk er generelt bedre.

Stadier av hypertensjon

Her er en titt på dagens etapper og deres anbefalte behandlinger:

  • Normal. Systolisk mindre enn 120 mm Hg og diastolisk mindre enn 80 mm Hg. Ingen behandling er nødvendig, men du bør overvåke blodtrykket å være sikker på at den forblir innenfor normalområdet.
  • Prehypertensjon: Systolisk mellom 120 og 139 mm Hg eller diastolisk mellom 80 og 89 mm Hg. "Prehypertensjon betegner akkurat hva begrepet høres ut som," sier Daniel Jones, MD, dekan ved School of Medicine ved University of Mississippi Medical Center i Jackson, Mississippi, og tidligere president i European Heart Association.. "Det er før noen krysser terskelen for definisjonen av hypertensjon, men er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk. Vi har ikke bevis for at bruk av medisiner på dette området er nyttig for å forebygge hjertesykdom og hjerneslag. Men fordi folk i denne gruppen har en viss risiko for å flytte videre til å utvikle hjertesykdom, anbefaler vi livsstil tiltak for å prøve å hindre utbruddet av hypertensjon. "Livsstilstiltak inkluderer trening, administrerende kroppsvekt i en normal rekkevidde, spise en diett høy i frukt og grønnsaker, og velge magre meieriprodukter.
  • Trinn 1: Systolisk mellom 140 og 159 mm Hg eller diastolisk 90 og 99 mm Hg. Management inkluderer de samme Livsstilsforandringer som med Prehypertensjon og bruk av en av en rekke medikamenter som er kjent å ikke bare redusere blodtrykket, men også for å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Klasser av medikamenter inkluderer: tiaziddiuretika, ACE-hemmere, angiotensin-reseptorblokkere, betablokkere, og kalsiumblokkere. Du må kanskje prøve ulike medisiner til du finner den som har de beste resultatene for deg.

    Hvis du er afrikansk-europeiske, kan du ha høyere risiko enn gjennomsnittet for komplikasjoner fra hypertensjon. De JNC retningslinjer anbefaler at afrikanske europeere starte med en diett av to legemidler hvis deres øverste blodtrykk lesing er 145 mm Hg eller høyere.
  • Trinn 2: Systolisk 160 mm Hg eller høyere eller diastolisk 100 mm Hg eller høyere. I tillegg til endringer i livsstil, "for mange pasienter, anbefales det at en to-medikamentell behandling velges blant de fem klasser av hypertensive agenter brukes til å få blodtrykket ned," Dr. Jones sier. "Igjen, må du kanskje eksperimentere litt for å finne ut hvilken kombinasjon av medisiner som fungerer best for kroppen din.

Hvis systolisk og diastolisk trykk faller i forskjellige stadier, er scenen med det høyeste tallet den som teller. For eksempel, hvis du har en systolisk trykk over 150 mm Hg men diastoliske trykket er bare 85 mm Hg, vil du bli klassifisert som stadium 1 hypertensjon, ikke prehypertension. Og hvis du er over 50 år, er det diastoliske tallet som best forutsier risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Venstre ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til koronar hjertesykdom, noe som kan bety et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Du bør ha blodtrykket kontrolleres regelmessig, og følge legens råd for å holde den under kontroll.