Evb

Forstå silent GERD

Halsbrann er et typisk tegn på gerd, men denne klassiske symptomet er ikke alltid til stede. Lær hvordan du kan gjenkjenne "silent gerd", samt hva som er involvert i diagnose og behandling.

Når folk flest tenker på gastroøsofageal reflukssykdom, eller gerd, halsbrann og sure oppstøt kommer til hjernen. Den ubehagelige følelsen av halsbrann i brystet og magen, sammen med den sure smaken av syre i munnen, er et altfor kjent følelsen for mange mennesker med tilstanden. Men overraskende, trenger du ikke å oppleve halsbrann og sure oppstøt å ha GERD.

I fravær av halsbrann, noen mennesker med GERD rapportere en rekke av symptomer på grunn av skade syren fører til sin stemme boksen luftveier, tenner, og svelg. Leger henviser til GERD uten halsbrann som "silent GERD."

"Reflux kan være det vi kaller ekstra-esophageal," bemerker Michael Vaezi, MD, PhD, klinisk direktør for divisjonen for gastroenterologi og hepatology og direktør for Senter for Esophageal motilitetslidelser ved Vanderbilt University i Nashville, Tenn "Disse pasientene kan ikke har halsbrann følelse i brystet. Det er egentlig ikke silent, [men det er] presentere seg unormalt. "

Silent GERD symptomer

Noen av symptomene rapportert av personer med silent GERD inkluderer:

  • Heshet Som magesyre kommer opp på deres stemmen boksen eller strupehode, kan GERD pasienter opplever at deres stemme høres uvanlig -. Mer hes eller sterke enn vanlig. Dette symptomet kan være spesielt merkbar om morgenen, siden syre er ofte mer sannsynlig å flytte opp i halsen når mennesker med GERD blir liggende nede.
  • Hals problemer. Acid reflux ned i svelget, eller baksiden av halsen, kan også føre til atypiske GERD symptomer. Silent GERD pasienter kan klage over en vedvarende sår hals, eller finner ut at de stadig må fjerne sin hals. I tillegg kan de føler at det er en klump på baksiden av halsen deres som ikke vil gå bort, eller opplever hyppige hikke eller en gnagende hoste. Pasienter kan også rapportere problemer med å svelge.
  • Luftveisproblemer. Personer med silent GERD kan oppleve tungpustethet eller vanskeligheter fange pusten som følge av luftveisirritasjon grunn av acid reflux. GERD kan ofte forverre underliggende astma og gjør det mer vanskelig å behandle.
  • Tannråte. Mage syre som sikkerhetskopierer i munnen kan erodere eller spise bort på den beskyttende emalje på tennene, forårsaker tenner å bli skjør og misfarget.

Silent gerd: diagnose og behandling

Leger ofte diagnostisere typiske GERD basert utelukkende på pasientens symptomer. Med silent GERD, kan enkeltpersoner må gjennomgå en eller flere diagnostiske tester for å fastslå den eksakte årsaken til problemet. Disse testene inkluderer:

  • Barium svelge. Denne testen innebærer en rekke røntgenbilder av øvre gastrointestinal system, eller fordøyelseskanalen, utført etter at en pasient drikker en spesiell barium løsning. Kontrasten løsning tillater leger å vurdere fordøyelseskanalen for strukturelle problemer som kan være forbundet med GERD.
  • Endoskopi. Leger sette en tent slange festet til et lite kamera i halsen. Røret brukes for å undersøke den strupehode, svelg og spiserør for skader i samsvar med syre refluks. Vevsprøver tas normalt å teste i laboratoriet for noen bevis for kronisk irritasjon, betennelse, infeksjon eller unormale celler.
  • pH-måling. Et tynt rør settes inn gjennom pasientens nese og ned i spiserøret. En anordning ved enden av røret måler surhet, eller pH, av innsiden av spiserøret over en periode på en til to dager. Alternativt blir en kapsel festet til veggen av spiserøret for å overvåke pH-nivåer. Kapselen løsner deretter og føres gjennom pasientens fordøyelsessystem. Unormalt høye nivåer av surhet antyder GERD.
  • Protonpumpehemmer test. Legen kan prøve å diagnostisere problemet ved å behandle deg med en prøveversjon av protonpumpehemmere, som reduserer mengden syre skilles ut av magen. Dersom symptomene dine bedre eller forsvinne med medisiner, da du sannsynligvis har underliggende GERD.

Silent GERD kan vanligvis bli effektivt behandlet med medikamenter på samme måte som typisk GERD. Å bidra til å kontrollere dine symptomer, må du ta over-the-counter eller reseptbelagte medisiner som syrenøytraliserende midler, H2-blokkere, eller protonpumpehemmere.

Legen vil også anbefale livsstilsendringer som kan inkludere å miste vekt, spise mindre måltider, forsinke din leggetid før tre eller fire timer etter et måltid, og kutte ned på alkohol. Hvis du røyker, vil røykeslutt bidra til å redusere symptomene dine. Du bør også huske på at visse matvarer kan forverre reflux, inkludert fet mat, krydret mat, koffein, mynte, eller sjokolade. Dersom symptomene dine forverres med disse matvarene, unngå dem så mye som mulig.

I sjeldne tilfeller kan GERD symptomer vedvarer til tross for livsstilsendringer og medisiner. I slike tilfeller kan kirurgi bli anbefalt å korrigere underliggende strukturelle misdannelser i spiserøret eller magen som bidrar til GERD.

Selv GERD er et ubehagelig og potensielt alvorlig tilstand, med riktig diagnose er det mulig å holde symptomene under kontroll og unngå komplikasjoner.