Evb

Forstå hypochondria

Personer med hypochondria tror de har en alvorlig sykdom til tross for bevis for at de er fine. Mens en kur for denne fobien er usannsynlig, kan mental helse behandling bidra til å lette hypochondria symptomer.

Bekymring for vår helse er vanligvis en god ting. Det kan gjøre oss spise bedre, trene mer, og gjøre smartere sikkerhet beslutninger. Unntaksvis kan dette fokus faktisk gå for langt og slå skadelig, som i tilfelle av hypokonderiet.

Mange av oss har møtt mennesker som har helsemessige fobier. Det kan være en tante som stadig besøker lege eller en nabo nede i gata som bare ønsker å snakke om hans helse. Mens disse scenariene kan beskrive tilfeller av reelle medisinske problemer, for den personen med hypokondri er det ingen faktiske sykdom.

"Hypochondria (også kjent som hypokondri) er en opptatthet med en frykt for å utvikle - eller frykten for at man allerede har - en alvorlig sykdom," sier Ramani Durvasula, PhD, professor i psykologi ved California State University, Los Angeles. "Denne oppfatningen er basert på feiltolkning av kroppslige symptomer." Folk med hypokondri ikke bare søker ofte andre og tredje meninger, men også insistere på å tro at de har en sykdom, selv når sikret på annen måte.

Berører om lag 2-5 prosent av befolkningen, har hypochondria ingen spesifikk årsak, men er ofte funnet hos personer som har hatt tidligere erfaring med en alvorlig sykdom, spesielt i barndommen. Den rammer menn og kvinner med like priser, vanskeligheter med å uttrykke følelser kan være en risikofaktor.

Erkjennelsen hypochondria symptomer

Mange mennesker med hypochondria symptomer se flere leger for tester og laboratoriearbeid selv om resultatene er de samme, sier Durvasula. De finner det også nesten umulig å snakke om noe annet enn deres helse, noe som kan resultere i forholdet og jobb problemer. Ofte de lider av depresjon eller angst og hypochondria symptomer kan bli satt av ved en stressende hendelse.

I motsetning til folk som bare er opptatt av sin helse og trivsel, er de med hypokondri overbevist om at de har en alvorlig sykdom. "Mennesker med hypokondri er opptatt av kroppslige tegn og symptomer, og de gjør dem passe inn i deres hypotese om sykdommen de tror de har", sier Durvasula. Hodepine bety en hjernesvulst, betyr et lite merke på huden hudkreft. "Selv når lab resultater og andre tester viser ingen tegn på en organisk årsak til symptomene, kan de ikke bli beroliget."

Hypochondria behandling og prognose

Behandling av hypokondri kan være vanskelig og resultatene er generelt ujevne i beste fall. Familiemedlemmer kan oppmuntre en person med hypochondria symptomer å snakke om hans eller hennes følelser og tenke på andre ting enn helse. Oppmuntre en kjær å søke psykisk helsevern er også nyttig, men Durvasula anbefaler en forsiktig tilnærming - foreslå det fordi det å være syk kan være stressende, ikke fordi du tror han eller hun er "gal" - og deretter la mental helse profesjonell overta.

Kognitiv atferdsterapi er ofte brukt i behandling, men fremgangen kan være treg, og tilbakefall kan forekomme. Generelt sett er det sjelden en komplett remisjon eller bedring, så behandling fokuserer på å minske virkningen av sykdommen på dag-til-dag fungerer.

Hypochondria kan stamme familier og mellommenneskelige relasjoner fordi pasienter ønsker særbehandling for sine medisinske "behov". Det kan også føre til økonomisk motgang fra kostbare tester som ikke dekkes av forsikringen. Til syvende og sist Målet med behandlingen er ikke å finne en kur, men å hjelpe den enkelte fokuset mindre på hypochondria symptomer og mer på å leve i, og selv nyter hverdagen.