Evb

Forkorte migrene varighet

Unngå triggere og bruke de riktige migrene behandlinger kan hjelpe deg å unngå rebound hodepine og forkorte migrene lengde.

Du kan finne at å spise visse matvarer øker sjansene dine for å ha en migrene. Jo mer du spiser eller drikker disse matvarene, jo verre migrene er, og jo lenger den varer. Hvis du unngå disse triggere, kan du være i stand til å ta kontroll over din migrene eller i det minste redusere migrene lengden når du har en.

Vanlige utløse mat inkluderer:

  • Sjokolade og kakao produkter
  • Aspartam (et kunstig søtningsmiddel)
  • Alderen ost
  • Rødvin og andre alkoholholdige drikkevarer
  • Kinesiske matvarer og ferdigmat som inneholder MSG
  • Pølser, Bologna, pølser, pepperoni og andre bevarte kjøtt som inneholder nitrater
  • Pickles, oliven og andre marinert eller konservert mat
  • Koffein (i overkant)

Rebound migrene

Noen mennesker får ikke bare en innledende migrene, men også en annen sterkere og mer langvarig migrene enn den første, kort tid etter de første migrene avtar. Den andre migrene er kjent som en rebound migrene, og kan skyldes overforbruk av medikamenter for første hodepine. For å redusere migrene varighet og alvorlighetsgrad, ønsker du å unngå rebound hodepine. Du må behandle migrene umiddelbart for å hindre behovet for flere doser av medisiner og senere rebound migrene, sier Maskoup. Snakk med legen din om den beste migrene behandling for deg.

Migrene behandling til unnsetning

Du kan behandle migrene med to typer medisiner: en for å lindre smerten (som du bør starte så snart migrene gjør) og en for å forebygge migrene før de oppstår.


Den fysiske siden av stresset

Migrene symptomer kan behandles med over-the-counter medisiner. Disse omfatter paracetamol (som Tylenol); et acetaminophen, aspirin, og koffein kombinasjon (excedrin migrene), ibuprofen (Motrin); eller naproxen (aleve). Du kan også behandle angrep med reseptbelagte legemidler som kalles triptaner som trange blodårer i hjernen for å lindre smerte og gjenopprette funksjon. Triptaner inkluderer almotriptans (Axert), frovatriptan (Frova) og rizatriptan (Maxalt). Triptaner er dyre, og de bør ikke brukes av personer med hjertesykdom.


Hodepinen-depresjon tilkobling

Migrene behandlinger også reseptbelagte medisiner som opprinnelig ble utviklet for epilepsi, depresjon eller høyt blodtrykk - disse kan ofte hindre fremtidige angrep, sier Mauskop.

Kvinner som har migrene er assosiert med menstruasjonene kan finne lindring med hormonbehandling for å regulere hvor ofte de har en menstruasjon.

Mange får migrene lindring fra ulike behandlinger. "Men hvis din hodepine vedvarer eller de vare lenge, bør du søke medisinsk hjelp fra en nevrolog eller hodepine ekspert", sier Mauskop. "Du skal ikke selv behandle migrene hvis de er uvanlig lang eller du har dem for første gang."