Evb

Foreldre og grandparenting med MS

Har multippel sklerose? det betyr ikke at du ikke kan være en aktiv forelder. Finn ut om nyttige strategier og tjenester for foreldre og besteforeldre med ms.

Oppdra en familie presenterer nok av utfordringer. Men når en forelder er å takle multippel sklerose, utfordringene bare øke.

I tillegg til å prøve å ta vare på familien din, har du en tendens til dine egne behov, som kan inkludere taklinger mobilitet problemer, tretthet, nerve problemer, nedsatt syn, eller andre helsemessige bekymringer. Og for besteforeldre som lever med MS, kan det være belastende ikke å være i stand til å gjøre de tingene du ønsker med barnebarna.

Tips for å tilpasse seg familielivet med MS
Worldwide, er det antatt at mer enn 2,5 millioner mennesker har MS, hvorav de fleste ble diagnostisert mellom 20 og 50 år. For foreldre og besteforeldre som lever med MS, kan følgende strategier og ressurser hjelpe holde familier fungerer godt.

  • Snakk med barna om multippel sklerose. "Små barn har levende fantasi, så med mindre du forteller dem hva som skjer, de kommer sannsynligvis til å forestille seg noe langt verre," sier Kim Koch, senior direktør for familie og støtte programmer for National Multiple sklerose Society. Være forberedt for barn å komme tilbake igjen og igjen med spørsmål, særlig ettersom de blir eldre og ønsker mer detaljert informasjon. Eller bringe temaet opp selv under naturlige familie ganger, for eksempel når du reiser sammen i bilen.
  • Revurdere dine ideer om hva en god forelder eller besteforelder er. Noen foreldre føler seg skyldig fordi deres versjon av hva det betyr å være en forelder ikke samsvarer med virkeligheten i deres situasjon med MS. Hvis du ikke kan kaste en ball med sønnen din, eller ta barnebarnet til kjøpesenteret, får kreativ om hva du kan gjøre. "Jeg pleide å fortelle min sønn og hans venner å ha krypende løp rundt i huset, og da kunne jeg følge dem med min rullator," sier Mimi Mosher of Richmond, Virginia.
  • Gi barna alderstilpasset ansvar. Det er ikke uvanlig for barn å ta på seg ekstra ansvar når en forelder har MS, ifølge Koch, men småting bør være hensiktsmessig. "Spør barnet til å ta ut søppel er bra," sier hun, "men for omsorgsoppgaver, er det bedre å stole på voksne." Venner, familie, naboer og medlemmer av huset for tilbedelse kan alle være villige til å låne en hånd.
  • La barna prøve ut adaptive utstyr. Hvis du bruker rullestol eller annet adaptive utstyr, la dine barn eller barnebarn gi den en virvel. "Jeg ga min sønn rides på min scooter og la ham se gjennom kikkerten jeg bruker for å se på TV," sier Mosher. "På denne måten, så han mitt utstyr som bare en normal del av husholdningen vår."
  • Oppmuntre familien fleksibilitet. Den uforutsigbarhet MS kan kaste en apekatt skiftenøkkel i familiens planer. Prøv å være fleksibel når du legger planer, og oppmuntre din familie til å gjøre det samme. "Du må kanskje komme opp med en plan B og en plan C," sier Koch, "og du og din familie trenger å være greit med det."
  • Bli med i en selvhjelpsgruppe. Lokale kapitler av National Multippel sklerose Society tilby grupper som lar deg møte andre foreldre går gjennom de samme tingene du er, samt peer støtte programmer som kobler deg til en annen forelder. Du kan også chatte på nettet med andre personer med MS på MSWorld.com. I tillegg kan det være lurt å oppmuntre barna til å bli med i en støttegruppe for barn hvis foreldre er rammet av kronisk sykdom.

Hjelpe barna å lære å leve med MS til slutt vil bety en sunnere familieliv. For mer informasjon og ressurser på foreldre og grandparenting med MS, kontakt din lokale kapittel av National Multippel sklerose Society, eller besøk Nationalmssociety.org.