Evb

Forebygge nyrekreft omsorgsperson utbrenthet

Som hjelper til noen med nyrekreft, gir du alt, hvert minutt av dagen. Men det hengivenhet kan være følelsesmessig og fysisk drenering. Lær hvordan å takle.

Som hjelper til noen med nyrekreft, gir du alt hvert minutt av dagen. Men det hengivenhet kan være følelsesmessig og fysisk drenering. Forskning viser at omsorgspersoner for mennesker med en alvorlig sykdom har høyere forekomst av emosjonelle problemer, fysisk sykdom, og enda tidligere død.

"Når en du er glad man har en kronisk sykdom, som for eksempel nyrekreft, er det en svært høy risiko for omsorgsperson utbrenthet", sier Jaime Nuttoli, en lisensiert mental helse rådgiver ved McLean Hospital i Belmont, Massachusetts "Fysisk og følelsesmessig stress kan skape ødeleggelse på pleieren på mange måter. "

Nyre kreftomsorg: emosjonell og fysisk påvirkning
"The omsorgsperson er ofte det nærmeste kilde til emosjonell støtte, styrke og komfort for personen med nyrekreft. Med all den frykt, sinne og tristhet som kan oppstå i en slik situasjon, kan pleieren bli overveldet, "sier Nuttoli.

Forskning viser at opptil 68 prosent av familiens omsorgspersoner lider av depresjon. I tillegg kan den belastning plasseres på pleieren forårsake helseproblemer. "Stress, spesielt på en langvarig, intens nivå, kan bidra til migrene, mage problemer og søvnvansker [for pleieren]," sier Nuttoli. Videre "omsorgspersoner kan være mer utsatt for livstruende problemer som hjerteinfarkt."

Studier viser at omsorgspersoner for familiemedlemmer med alvorlig, kronisk sykdom, som nyrekreft, tar mindre tid å ta vare på sine egne helseproblemer. En studie fant at en ektefelle under stress fra Omsorgssvikt har en 63 prosent høyere sjanse for å dø i løpet av fire år enn en ikke-Omsorgssvikt ektefelle.

Nyre kreftomsorg: symptomer på omsorgsperson utbrenthet
Det er spesifikke symptomer assosiert med omsorgsperson utbrenthet. Hvis du kan forholde seg til hvilken som helst av de følgende påstandene, kan du være å gi for mye av deg selv og bør gjøre noen endringer.

  • Du har ingen energi og oppgaver du en gang gjorde med liten innsats nå utmattende.
  • Du er stadig bekjempelse av forkjølelse og har ikke hatt tid til å oppsøke lege.
  • Du er alltid irritabel og utålmodig. Du føler deg skyldig om å være sint og ikke vet hvordan de skal håndtere det.
  • Du føler deg hjelpeløs og du får lite tilfredshet fra omsorg for din kjære.
  • Du føler at ting er ute av kontroll, og du kjører ut av håp.

Nyre kreftomsorg: forebygge omsorgsperson utbrenthet
Din kjære fighting nyrekreft trenger deg. Du kan forhindre din egen utbrenthet ved å prøve følgende:

  • Ta vare på deg selv: Pleiere ofte dårlig samvittighet hvis de tar tid for seg selv. Det er avgjørende, men å finne tid til å gjøre ting for deg selv. "Ikke mist deg selv i omsorgsperson rolle", sier Nuttoli, som råder omsorgspersoner til å se sin egen lege, spise riktig, få nok hvile og mosjon.
  • Utdanne deg selv: Lær så mye du kan om nyrekreft. Jo mer du vet, jo bedre omsorgsperson du vil bli. Å være den beste talsmann for din kjære vil gjøre Omsorgssvikt mer givende.
  • Få emosjonell støtte: "Emosjonell støtte - enten fra familie og venner, en kvalifisert terapeut, en primær omsorg lege, eller en støttegruppe - er svært viktig Noen ganger følelser av det hele ikke overflaten med en gang, og vanskelige problemer kan oppstå. over tid, "sier Nuttoli. Dele dine følelser med andre er den beste måten å få dem ut i det fri hvor du kan håndtere dem. Støtte grupper er tilgjengelig for omsorgspersoner. Den Kidney Cancer Association, Family Omsorgspersonen Alliance, eller AARP kan hjelpe deg å finne en omsorgsperson støttegruppe.
  • Be om hjelp. Du trenger ikke å gjøre dette alene. Spør venner eller slektninger for å få hjelp. Ta en pause og la noen andre ta over for en stund. "Det kan føles som om du forlater din kjære ved å gå ut i to timer eller få noen andre til å sørge for transport til en avtale," sier Nuttoli ", men det er nødvendig og rimelig å ta tid for deg selv."

Voksen barnehage, transport bistand, hjemmesykepleie, og til og med hjemkjøring av mat kan være tilgjengelig for deg. Finn ut om familien tjenestene som tilbys av sykehus eller lokale samfunnstjeneste organisasjoner. Hvis familiemedlem er en veteran, kan Veterans Administration har disse programmene tilgjengelig - noen er gratis, mens andre krever co-betalinger.

"Pleiere må finne måter å opprettholde og mate deres fysiske og emosjonelle styrke og utvikle reserver, slik at de kan støtte sine kjære til det beste av sine evner, uten å ofre sin egen helse," Nuttoli sier.

Din rolle som omsorgsperson, mens vanskelig, er en gave av kjærlighet som skal være givende. Hvis du har problemer, ta skritt for å hjelpe deg slik at du bedre kan hjelpe din kjære.