Evb

Forebygge nakkesmerter på jobb

Læring riktig måte å sitte ved en datamaskin eller løfte en boks kan bidra til å forebygge nakkesmerter mens du er på jobb.

Nakkesmerter kan forårsakes av enhver aktivitet som stammer nakken. Du kan føle smerte på undersiden av skallen din og ned i skuldrene, eller du kan føle en knute i nakken eller få en stiv nakke. Du kan også utvikle en hodepine. Alvorlig nakkesmerter kan begrense din evne til å bevege hodet og bli alvorlig nok til å begrense din evne til å gjøre jobben din.

Stiv nakke: hvorfor jobben din gir deg en smerte i nakken
Hvis nakkesmerter er verre på slutten av arbeidsdagen, kan det være relatert til stress plassert på halsen din mens du arbeider. Gjentatt, langvarig aktiviteter som påvirker muskler, leddbånd, sener og ledd forårsake mest nakkesmerter. Eksempler på slike aktiviteter er:

  • Holder hodet fremover for å lese en dataskjerm, forskning viser at bare ved hjelp av en datamaskin for en lengre periode kan forårsake eller forverre nakkesmerter.
  • Repeterende bevegelser av armene og overkroppen.
  • Dårlig løfteteknikk - hvis du gjør noen tunge løft på jobben, er halsen i fare for skader nesten like mye som ryggen.

Stiv nakke: ergonomi på jobb
Uansett hva din jobb er, kan ergonomi hjelpe deg med å beskytte nakken. Ergonomi er vitenskapen om montering arbeidsmiljøet til jobben din på en måte som er best for ditt velvære. Hvis du jobber på en datamaskin stasjon, tar ergonomi i betraktning hvordan din pult, stol og dataskjerm kan plasseres for å minske belastningen på nakken. Hvis du jobber i en industriell setting, kan ergonomi innebære trene deg i riktige teknikker for løfting og bruk av tungt utstyr.

Nøkkelen til å beskytte nakken er å holde hodet og nakken i en nøytral posisjon som opprettholder den naturlige kurven i din cervical ryggraden. Cervical ryggraden er den delen av ryggraden som støtter hodet.

Oppnå bedre ergonomi på jobb med disse tipsene:

  • Tilpasse din arbeidsstasjon. Juster stolen slik at skjermen er i øyehøyde, og rett foran deg. Albuene skal hvile på en justerbar armlene og armene skal nå tastaturet komfortabelt. Føttene skal være flatt på gulvet og ryggen på stolen skal være i oppreist stilling. Du bør være i stand til å lese dataskjermen uten craning halsen fremover.
  • Løft den rette måten. Hvis du må løfte tunge gjenstander på jobben din, beskytte cervical ryggraden ved å stå nær objektet du trenger å løfte. Bøy i hofter og knær. La de store musklene i hoftene og beina gjøre jobben. Hold gjenstander nær kroppen din. Ikke pivot eller vri fra side til side. Hvis et objekt er for tung, be om hjelp.
  • Opprettholde god kropp mekanikk. Hvis du er i et møte, sitte opp front og senter, slik at du ikke trenger å vri eller bøye seg frem til å høre eller se. Hvis du snakker i telefonen, unngå knuger telefonen mellom øret og halsen. Bruk en ergonomisk utformet halsen vugge, et hodesett eller høyttaler telefon så mye som mulig. Alltid opprettholde god holdning.
  • Ta en pause for å strekke seg. Unngå bor i en stilling over lengre tid. Få opp ofte og strekke musklene i nakke og skuldre. Slapp av armene og rull skuldrene i en sirkelbevegelse. Forsiktig rulle hodet fra side til side, føler at musklene i nakke og rygg strekke og slappe av.

Stiv nakke: få hjelp
Hvis du har problemer med å arrangere eller administrere din arbeidsplass på en måte som hindrer nakkesmerter, snakke med sjefen din om å gjøre endringer som vil hjelpe deg.

Hvis du fortsatt trenger hjelp, det Occupational Safety and Health Administration (OSHA) gir retningslinjer for ergonomi på arbeidsplassen og håndheving hvis ergonomiske standardene ikke blir oppfylt.

Å vite hva som forårsaker nakkesmerter på jobb kan gå en lang vei mot å hindre det. Gjør en innsats for å ordne arbeidsområdet for å redusere belastningen på nakken. Husk at du har rett til et arbeidsmiljø som er trygt og fremmer din trivsel.