Evb

Forebygge nakke skade og smerte når du spiller sport

Enten du er en helg kriger eller en profesjonell idrettsutøver, spiller en sport kan plassere nakken i en sårbar posisjon. Ta forholdsregler for å unngå å skade nakken.

Din hals er en meget viktig struktur. Tross alt, det forbinder hodet og hjernen til resten av kroppen din. Skade nakken, og du har problemer.

Og det er ikke vanskelig å skade, vurderer sin størrelse og konstruksjon. "Halsen er en tynn pidestall som må bære rundt på en 19 to £ 20 objekt. Det er ikke rart at nakkesmerter er et vanlig resultat av idrettsskader," bemerker Robert Gotlin, DO, direktør for ortopedisk og idrett rehabilitering ved Beth Israel Medical Center i New York City.

Idrettsskade: hvordan forebygge nakkesmerter
Ta riktige forholdsregler og sikkerhetstiltak kan gå en lang vei mot å forebygge hode-og nakkeskader. Slik gjør du:

 • Varm opp. Dette er en viktig del av skadeforebyggende, spesielt når du blir eldre. "Det er viktig å gjøre mer enn bare stretching. Du ønsker å inkludere noen aerobic trening for å få en god blodstrøm går," sier Gotlin. Hvis du føler deg syk eller overtrøtt, er det lurt å sitte ute sport den dagen.
 • Bruk beskyttende hodeplagg. "Du bør aldri gi avkall på sikkerheten for mote. Husk å bruke hodeplagg som er tilstrekkelig til å beskytte deg," sier Gotlin. Hjelmer bør passe sikkert og stroppene bør være lukket og strammes.
 • Vær smart rundt vannet. Aldri dykke inn vann mindre enn 12 meter dyp, eller hvis du ikke kjenner dybden, og ikke blande båtliv eller svømming aktiviteter med alkohol.
 • Forskning de beste aktivitetene for dine behov. Hvis du har en historie med nakkesmerter, spør legen din hva slags sport er best for deg. "Noen idretter kan være bedre enn andre hvis du har en underliggende medisinsk problem som berører nakken eksempel leddgikt eller en herniated disk. Personer med leddgikt av cervical ryggraden kan ha problemer med aktiviteter som krever dem til å se oppover som volleyball. Noen med en disk problem kan ha problemer med å se ned på en golfball ", sier Gotlin.

Idrettsskade: vanlige årsaker til nakkesmerter
Sports-relaterte nakkeskader kan oppstå til tross for din beste innsats for å holde trygg. De kan variere fra mindre forstuinger og spasmer til nerve skader og alvorlige vertebrale frakturer.

 • Hals forstuinger og belastninger. Bein i halsen er koblet til hverandre ved band av vev kalt leddbånd og støttet av ulike muskler. Plutselig eller alvorlig stress på halsen kan forstrekke leddbånd - en forstuing - eller delvis rive musklene - en påkjenning. Et symptom på forstuing eller belastning er nakkesmerter som forverres med bevegelse. Smerte kan starte med en gang eller bli forsinket noen timer. Noen ganger kan smertene føles i øvre rygg eller skulder område. "Den første symptom på en nakkeskade kan være smerter i området av skulderbladene," sier Dr. Gotlin.
 • Spasmer. Hals spasmer er forårsaket av muskelsammentrekninger på grunn av skade eller overforbruk som fører til at musklene i nakken og øvre del av ryggen til å bli vanskelig og smertefullt.
 • Stingers. "Denne type skade oppstår når en nerve er plutselig komprimert eller strukket. Det fører til en stikkende smerte fra halsen og ned i skulderen og noen ganger inn i armen", sier Gotlin. Stingers er mer vanlig i kontakt idretter som fotball. Foruten skyting smerte, kan stingers forårsake nummenhet, prikking og svakhet. Stingers vanligvis får bedre av seg selv etter noen få minutter, men de kan vare i flere dager eller uker og krever fysioterapi.
 • Hals frakturer. Den mest alvorlige risiko fra idrettsskader til halsen er en brukket ryggvirvel. US Consumer Product Safety Commission anslår at det var 2751 sports-relaterte hals frakturer i 2007. Den største faren for nakke brudd er ryggmargsskade. De fem beste sports forårsaker nakke brudd med ryggmargsskade er:
  • Dykking
  • Sykling
  • Fotball
  • Løssnøkjøring
  • Riding all-terreng kjøretøy

  Symptomer på brudd inkluderer ekstreme smerter, prikking, nummenhet eller lammelser. Hvis du mistenker at noen har en alvorlig nakkeskade, ikke flytte ham eller henne, eller prøve å fjerne en hjelm eller hodeplagg. En brukket nakke er et medisinsk nødstilfelle, så får hjelp umiddelbart.

Idrettsskade: å bli behandlet
"Nitti prosent av sports-relaterte nakkesmerter løser med resten, fysioterapi, og anti-inflammatoriske medisiner, "sier Gotlin. "Hvis du har smerter som stråler ut fra halsen i armen eller skulderen når du beveger deg, bør du unngå sport og hvile for en stund." Og Gotin forsiktighetsregler "Nummenhet, prikking, svimmelhet eller svakhet kan være et tegn på en disk eller nerve problem og du burde se en lege før du starter din sport igjen. du ikke ønsker å sette deg selv i fare og gjøre problemet verre. "

Ved å få riktig behandling, kan du unngå de langsiktige risikoen for alvorlig nakkeskade.