Evb

Forebygge hypoglykemi

Forsiktig diabetes ledelse er nøkkelen til å unngå lavt blodsukker, inkludert nøye følge din diabetes pleieplan.

Hypoglykemi kan være en farlig tilstand for mennesker med diabetes. Det oppstår når blodsukkeret faller for lavt, vanligvis på grunn av problemer knyttet til diabetes ledelse. Andre forhold, som for eksempel alkoholisme eller nyresykdom, kan øke sannsynligheten for å oppleve hypoglykemi.

Lavt blodsukker symptomer kan variere fra skjelving, svakhet, og svette til anfall, koma og død. På grunn av alvoret i tilstanden, må du jobbe for å forebygge hypoglykemi - og ikke gi det en sjanse til å oppstå. Dette oftest innebærer å gjøre at du tar din diabetiker medisiner som foreskrevet og unngå tilstander som kan gjøre hypoglykemi mer sannsynlig.

Bedre diabetes ledelse

Din diabetes forvaltningsplanen innebærer utvilsomt en svært presis design for å sørge for at dosering og timing av medisiner din matcher din individuelle livsstil. Hvis medisinering er feilaktige til en persons inntak av mat eller daglige aktiviteter, kan hypoglykemi oppstå.

De viktigste typer medisiner som kan forårsake hypoglykemi hvis tatt feil er:

  • Insulin. Insulin er et hormon opprettet av bukspyttkjertelen som hjelper kroppen bruk eller oppbevar blodsukker den mottar fra mat. Mennesker med fremskreden diabetes må bruke insulin fordi deres organer enten ikke er i stand til å produsere hormon (diabetes type 1), eller har utviklet en høy grad av resistens mot insulin (type 2 eller svangerskapsdiabetes). Den anvendes som en injeksjon, som regel flere ganger daglig.
  • Sulfonylurea. Disse stoffene stimulerer betacellene i bukspyttkjertelen, anspore dem til å produsere mer insulin. Sulfonylurea inkluderer chlorpropamide (Diabinese), glipizid (Glucotrol og Glucotrol XL), glibenklamid (Micronase, Glynase, og Diabeta), og glimepirid (Amaryl). De vanligvis tas en eller to ganger om dagen, før måltider, og er nyttig bare for personer med type 2 diabetes.
  • Meglitinider. Disse medisiner også arbeide for å stimulere bukspyttkjertelen til å frigi insulin. Repaglinid (Prandin) og nateglinide (Starlix) er to eksempler. Disse stoffene blir tatt før hver av tre måltider og også bare brukes til å hjelpe mennesker med type 2 diabetes.

Alle disse stoffene kan føre blodsukkernivået raser nedover hvis en for stor dose er tatt. Hvis du er på noen av disse stoffene, må du ta dem strengt i henhold til legens instruksjoner. Enhver endring av dosen eller timing, spesielt hvis det er også forsinkelser i timing av måltider eller hvis måltider er hoppet over, kan føre til hypoglykemi.

Andre forhold som kan føre til hypoglykemi

Over tid kan din livsstil endres. Når det skjer, kan det hende du må endre din diabetes forvaltningsplanen også.

Forhold eller endringer i livsstil som kan resultere i behov for å justere dosen eller tidspunktet for din diabetes medisiner inkluderer:

  • Endringer i måltider. Personer med diabetes må holde seg til en streng måltid plan som en del av sin diabetes management. Hvis du begynner å spise annerledes, kan det hende du trenger en annen dosering av medisiner for å holde hypoglykemi oppstår.
  • Endringer i fysisk aktivitet. Hvis du begynner å trene oftere eller begynne å spille en sport, kan det hende du må enten endre dosen eller tidspunktet for medisineringen eller planlegger å spise en matbit å gjenopprette blodsukkernivået.
  • Alkoholisme. Alkohol kan samhandle svært farlig med enten insulin eller medikamenter som fremmer insulin produksjon. En alkoholiker kan finne det svært vanskelig å kontrollere lavt blodsukker symptomer.
  • Nyreskader. Diabetes er den øverste årsaken til nyresykdom verden over. Som nyre sykdommen utvikler seg på en person med diabetes, kan den i stor grad endre nivåene av diabetes medikament i kroppen, og gjør det vanskeligere å holde blodsukkeret stabil. Det er fordi nyrene klar insulin samt diabetiker medisiner fra blodet, og som nyrefunksjonen blir svekket behovet for insulin og medisiner reduseres.
  • Leverskade. Leveren lagrer glukose og slipper det ut i blodet når det trengs. Hvis leveren er skadet eller syk, kan dens evne til å frigjøre lagret glukose svekkes. I denne situasjonen, må du kanskje mer eller mindre insulin eller medikamenter for å holde blodsukkernivået konstant.

Forebygge hypoglykemi er en vanskelig oppgave, og folk med diabetes vil ikke lykkes 100 prosent av tiden. Men du trenger å strebe etter dette målet, både for å unngå de skadelige effektene av hypoglykemi og å avverge den andre systemiske skader som kan oppstå på grunn av varierende blodsukkernivået. Være årvåken om lavt blodsukker symptomer og ta kontakt med legen din dersom disse symptomene synes å ha oppstått oftere.