Evb

Forebygge høyt blodtrykk under svangerskapet

Hypertensjon under svangerskapet kan føre til komplikasjoner for mor og barn. Lær om de helsemessige problemer som kan oppstå og hva kan gjøres for å redusere risikoen.

Opprettholde god helse under svangerskapet innebærer mer enn bare å se på vekten din og ta vitaminer - det inkluderer også administrasjon av blodtrykk og kolesterolnivå.

Den økte frekvensen av flere fødsler og eldre mødre har bidratt til en økning i visse typer hypertensjon under svangerskapet - alder og bærer flere babyer er begge risikofaktorer for høyt blodtrykk. Men det finnes måter å forebygge høyt blodtrykk under svangerskapet.

Typer av graviditet hypertensjon

Hypertensjon er definert som en som er større enn 140/90 millimeter kvikksølv (mm Hg), og det kan i stor grad øke risikoen for hjertesykdom og hjertesvikt så vel som slag -og nyre-problemer. Blodtrykket er betegnelsen som brukes for å beskrive hvor mye trykk, eller kraft, setter blod på blodårene når hjertet slår.

Det finnes tre former for hypertensjon under svangerskapet at kvinner bør vite om:

 • Preeklampsi. Dette er den mest alvorlige formen for hypertensjon under svangerskapet. Den eneste måten å kontrollere denne tilstanden er å levere fosteret, som kan føre til komplikasjoner, herunder død av mor og / eller barn. Svangerskapsforgiftning oppstår vanligvis etter 20 uker.
 • Svangerskapshypertensjon. Denne formen for hypertensjon oppstår bare under graviditet og vanligvis ikke er et problem for mor etter fødselen. Svangerskapshypertensjon kan komme mot slutten av en graviditet.
 • Kronisk hypertensjon. Denne formen for hypertensjon utvikler seg før svangerskapet eller i de tidlige stadier av svangerskapet (før 20 uker).

Risikofaktorer for graviditet hypertensjon

Visse risikofaktorer for å utvikle høyt blodtrykk kan ikke endres, som alder eller rase. For eksempel, kvinner eldre enn 40 år eller yngre enn 20 har en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk under svangerskapet, og det samme gjelder for afrikansk-europeiske kvinner..

Andre risikofaktorer er overvekt, ikke trener, spiser dårlig, bærer flere barn, som arbeider med kroniske sykdommer som diabetes eller lupus, har høyt blodtrykk før svangerskapet, og har hatt svangerskapsforgiftning eller høyt blodtrykk under tidligere svangerskap.

Hvordan forhindre graviditet hypertensjon

 • Vet blodtrykket ditt nivå før å bli gravid. Gjør en avtale for en sjekk med din fastlege eller OB-GYN og noterer blodtrykket ditt. Du kan også stikke innom en helse rettferdig for en gratis vurdering, eller sjekke blodtrykket på et apotek som har en automat.
 • Sparke salt vane. Høy salt eller natrium, kan inntaket øke blodtrykket. Hvis du vanligvis strø salt på hver tallerken, er tiden inne til å bryte vanen. De fleste voksne bør holde saltinntaket til en teskje per dag - som inkluderer hva som kommer ut av shaker samt den skjulte natrium i bearbeidet mat.
 • Få av sofaen. Stå opp og kom i gang før du bli gravid. Hvis du allerede er gravid, spør legen din om å starte et treningsprogram. Stillesittende kvinner er sannsynlig å få vekt, noe som kan øke risikoen for hypertensjon i løpet av svangerskap, så vel som før og etter. Prøv å starte din graviditet på en sunn kroppsvekt.
 • Ta hensyn til medisinering Pass på at du ikke bruker medisiner som kan øke blodtrykket -. Sjekke med legen din for å se hva som er trygt. Du kan ikke innse at dukker en slimhinneavsvellende, slik som pseudoefedrin (Sudafed og andre), for noe mindre som en tett nese kan føre til en økning i blodtrykket. Tenke to ganger om å bruke noen medisiner uten at legen godkjenner.

  Hvis du allerede har høyt blodtrykk, snakk med legen din om medisinering bruk før og under svangerskapet. Det er svært viktig å få blodtrykket under kontroll og stabil før du blir gravid, da de ni månedene er ikke den beste tiden å prøve nye eller ytterligere medisinering. Arbeid med legen din for å forsikre deg om at du tar en medisin som vil være trygt å fortsette under svangerskapet.

 • Få vanlige prenatal helsen. Hvis blodtrykket ditt begynner å stige i løpet av svangerskapet, vil du tar det tidlig. Sørg for å holde alle avtaler og vurdere å kjøpe et hjem blodtrykket skjerm for å sjekke blodtrykket ditt oftere.
 • Ikke røyke eller drikke alkohol. Tobakk og alkohol er ikke trygt for ditt ufødte barn og vil gjøre noen tjenester for blodtrykket ditt.

  Mens du bør holde deg våken om din helse og helsen din voksende baby, husk å nyte denne spesielle tiden. Å ta disse forholdsreglene kan forhindre hypertensjon under svangerskapet og tillater deg å slappe av.