Evb

Forebygge dehydrering

Da kamper et anfall av diaré, trenger kroppen rikelig med væske for å unngå dehydrering og dens farlige konsekvenser. Lær om de beste typer væske for å forebygge og behandle dehydrering, inkludert buljong, saft og energidrikker.

Når du har et angrep av diaré, med hyppige og uvanlig løs, vandig avføring, mister kroppen mye væske. "Hvis du mister for mye væske, kan du bli dehydrert, og å være dehydrert kan være ekstremt farlig", sier Henry Parkman, MD, en gastroenterolog og professor i medisin ved Temple University School of Medicine i Philadelphia. Dehydrering kan ha alvorlige konsekvenser, og i alvorlige tilfeller kan også bli livstruende.

Kroppsvæsker inneholder elektrolytter, som er de salter og mineraler som klorid, kalsium, magnesium, natrium og kalium som leder elektrisitet og hjelpe din makt celler. Riktig balanse av elektrolytter er kritisk for muskel koordinering i ditt hjerte, og også avgjørende for nervene og hjernen skal fungere.

Dehydrering symptomer: voksne

Hvis du har diaré, være på utkikk etter disse dehydrering symptomer:

 • Ekstrem tørste
 • Mindre hyppighet av vannlating eller ikke være i stand til å i det hele tatt
 • En mørk farge til urinen din
 • Tørr hud
 • Fatigue
 • Ørhet

Dehydration symptomer: barn

Det er andre symptomer på dehydrering å se etter i et barn som har diaré:

 • Tørr munn og tunge
 • Mangel på tårer da gråt
 • Har våt ikke en bleie for tre eller flere timer
 • Høy feber
 • Innsunkne øyne, kinn, eller magen
 • Skin slår ikke sammen når klem eller løslatt
 • Slapphet eller irritabilitet

Barn og eldre mennesker med diaré bør overvåkes nøye for dehydrering. "Dehydrering må behandles umiddelbart," Dr. Parkman sier. "Noen mennesker med alvorlig diaré kan måtte legges inn på sykehus og gitt væske intravenøst. "

Dehydrering symptomer: forebygging

Her er hvordan du kan forebygge dehydrering og en tur til sykehuset:

 • Øk væskeinntaket. "Det viktigste når du har diaré er å drikke masse klare væsker for å erstatte væske du taper," Parkman sier. Klare buljonger eller supper som inneholder natrium er ideelle. Du kan også nippe frukt eller grønnsak juice. De beste juice er de som inneholder kalium. "Hvis du drikker for mye vann, kan du få hyponatremia, som er lavt natrium i kroppen væske, og som fører sitt eget sett av problemer," Parkman notater. Hold deg unna brus og andre drikker med mye sukker, da de kan faktisk forverre dehydrering.
 • Målet for minst en åtte unse glass væske per time. "Det avhenger av hvor mye diaré du opplever," Parkman sier. "Jo verre tilstand, jo mer du trenger." Det kan ikke være lett å drikke væske når du kjører på do, spesielt hvis du er kvalm og oppkast i tillegg, men du bør nippe langsomt og fortsette å prøve å øke væskeinntaket. Det kan være i stand til bedre å tåle væske hvis de er ved romtemperatur i stedet for kald.
 • Reach for over-the-counter rehydrering drinker. Gatorade eller andre idretter drikker er et godt valg fordi de erstatter elektrolyttene du taper. Vær imidlertid oppmerksom på, kan det for mye sukker fra disse drikkene potensielt forverre dehydrering og øke diaré, som nevnt ovenfor. Over-the-counter rehydrering drikker som pedialyte, Ceralyte, og Infalyte også er gode kilder til elektrolytter og anbefales for barn som opplever diaré.
 • Drikke ingefærøl for hva som feiler deg. Selv leger anbefaler å unngå kullsyreholdige drikker, ingefær øl som inneholder ingefær har vist seg å ha en beroligende effekt på tarmen og kan være et godt valg for å erstatte væske.
 • Unngå mat som utløser diaré. Noen matvarer kan gjøre diaré verre, inkludert stekt, fet eller krydret retter. Noen meieriprodukter kan utløse diaré, så det kan være lurt å unngå melk, vibrering, eller andre meieri-baserte drikker. Alkohol og koffein kan utløse eller forverre diaré også, og bør unngås hvis du har rennende eller ekstremt løs avføring.

Diaré symptomer: når diaré er borte

Når du har diaré, er det siste du kan føle at du gjør er å spise eller drikke. Du kan hoppe fast føde for en stund - og sannsynligvis bør å gi kroppen en pause fra å fordøye mat - men ikke slutte å drikke klare væsker. Heller ikke bør du la barna slutte å drikke klare væsker når de har diaré. Ung eller gammel, bør unngå dehydrering være topp prioritet når diaré streik. Etter diaré har avtatt, skjønt, kan du begynne å gjeninnføre matvarer i kostholdet ditt. Du bør starte med matvarer som er semisolid, lite fiber, og lett å fordøye, for eksempel hvit ris, bananer, eller vanlig toast.