Evb

Fordelene ved å gå til en geriatrisk spesialist

Får den beste medisinske behandling er en viktig del av sunn aldring. Er å bytte til en geriatrician det riktige valget for deg?

Å ha et godt forhold til en lege som er kvalifisert til å møte dine helsetjenester behov er en viktig del av sunn aldring. For noen eldre voksne, kan bytte fra din nåværende primærlegen til en geriatrician være en god idé.

Hva er en geriatrician?

En geriatrician er en lege som er spesialist i geriatri, den grenen av medisin som fokuserer på senior helse og forebygging og behandling av uførhet og sykdom i alderdommen. Geriatricians er bord-sertifisert i allmennmedisin eller indremedisin, og har også fått Certificate of Lagt Kvalifikasjoner i geriatri.

Din geriatrisk helsevesenet team kan også omfatte sykepleiere, sosialarbeidere, ernæringsfysiologer, fysiske og ergoterapeuter, farmasøyter, og psykiatere som har spesiell opplæring eller erfaring i behandling av eldre voksne.

Når du trenger en geriatrician

Når du skriver inn dine senior år, kan du utvikle funksjonshemninger eller sykdommer som er mer vanlig i denne aldersgruppen. Mens noen seniorer har ingen helsemessige bekymringer, mange sliter med skrøpelighet, inkontinens, hyppige fall, problemer med hukommelse og medisiner-relaterte bivirkninger.

Mesteparten av tiden, kan en generell indremedisiner eller familie lege fungere som din primære omsorgsperson, spesielt hvis han eller hun har erfaring i å håndtere eldre mennesker. Men hvis du er spesielt skrøpelig eller har kompliserte medisinske problemer, kan det være lurt å bytte til en geriatrician. Den europeiske Geriatri Society (AGS) antyder at en geriatrician bli konsultert når:

  • Signifikant aldersrelatert skrøpelighet og nedskrivninger forekomme, noe som er mer sannsynlig hos eldre folk som har flere sykdommer, funksjonshemninger og / eller psykiske problemer.
  • Pasientens tilstand som forårsaker Omsorgssvikt team, inkludert familiemedlemmer og venner, til å føle seg betydelig stress og belastning.

Den holistisk tilnærming av en geriatrisk helsevesenet team

En geriatrisk helsevesenet team ikke bare behandle medisinske tilstander. De tar en mer helhetlig tilnærming, evaluere dine tidligere sykdommer i tillegg til din nåværende helsetilstand å komme opp med en sunn aldring plan som passer for deg.

Hvis du lider av betydelig svakhet, har problemer med å utføre såkalte dagliglivets aktiviteter - som bading, dressing, eller spise - eller arbeider med andre plager forbundet med alderdom, vil laget ditt arbeide sammen for å finne ut hvordan du best kan adressen din individuelle bekymringer. Legen og annet helsepersonell teammedlemmer vil vurdere dine levekår og arbeide med din familie, venner og andre støttespillere for å sikre at du får best mulig stell.

Finne den rette geriatrician for deg

Hvis du tror en geriatrician kan være riktig for deg eller en du er glad, snakk med din nåværende fastlege. Han eller hun kan være i stand til å henvise deg til en kvalifisert geriatrician i ditt område. Du kan også finne en lokal geriatrician gjennom AGS grunnlaget for helse i aldring, en ideell organisasjon som gir en henvisning tjeneste på nettet eller på telefon 1-800-563-4916.

Før du velger en geriatrician, er det en god idé å begrense listen til to eller tre muligheter, og kaller sine kontorer for å stille konkrete spørsmål om deres opplæring og tilnærming til sunn aldring, inkludert:

  • Hva er legens bakgrunn? Hvor fikk han sin medisinske utdannelse, og hvor mange års erfaring har han?
  • Hva er legens kontor politikk og timer?
  • Er legen dekket under helsevesenet plan?

Når du bestemmer deg på en geriatrician, sette opp en innledende møte, og der du og legen blir kjent med hverandre, og sørg for at du er fornøyd med ditt valg. Hvis ikke, planlegge en avtale med neste lege på listen din. Det er viktig at du føler deg komfortabel med å snakke med legen din, siden god kommunikasjon er avgjørende for å ta vare på helsen din når du blir eldre.