Evb

Fordelene med vitamin D for barn

Vitamin D er viktig for barnets helse, men ikke alle barna får nok av det.

Vi trenger alle en rekke vitaminer og mineraler for å være på vårt sunneste, og for det meste kan vi regne med å få dem gjennom å spise en balansert diett. Det du kanskje ikke vet er at vitamin D, som leverer en rekke helsemessige fordeler og er spesielt viktig for barns voksende organer, er til stede i bare noen få typer mat. Av denne grunn er det viktig å være klar over hvordan barnet ditt kan få nok vitamin D.

Vitamin D og barns helse
Både voksne og barn trenger to typer vitamin D for å opprettholde en sunn kropp. De er ergocalciferol (vitamin D2), som er laget av planter, og cholecalciferol (vitamin D3), som er laget av menneskekroppen når huden utsettes for UVB-stråler fra solen. Både D2 og D3 bistå i absorpsjon av kalsium og fosfor fra kostholdet i blodet, som hjelpemidler betydelig i å bygge og opprettholde sterke bein.

"Hva vitamin D gjør er tillate oss å bruke kalsium vi spiser ", sier Daniel J. Raiten, PhD, Program Officer i endokrinologi, ernæring og vekst Branch ved Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development in Bethesda, Maryland "Du får [kalsium] fra mat og vitamin D er involvert i å få det absorberes i mage-tarmkanalen."

Vitamin d: meieriprodukter og andre kilder
Vitamin D kan finnes i et begrenset antall matvarer, inkludert fet fisk, som laks, makrell, tunfisk og sardiner, og befestet melk, frokostblandinger og juice. Mindre mengder finnes i egg, biff og ost.

"Vitamin D er fettløselig, akkurat som vitamin A, E og K," sier Raiten. "For å bli absorbert, de vanligvis trenger å være forbundet med fett eller olje. Det er derfor meieri er ideell for befestning - tillegg av vitamin D;. Det har meieri fett "Nå juice og frokostblandinger kan være beriket med vitamin D. Hvis barnet ikke liker meieriprodukter, de forsterkede matvarer er en god måte å få en dose av vitamin.

Det er spesielt viktig at barn som blir ammet og som ikke får supplerende formel få vitamin D-dråper. Dette er fordi morsmelk ikke leverer vitamin D til barnet ditt. Barn som drikker befestet kyr melk få 100 IE vitamin D per kopp, eller 25 prosent av den anbefalte daglige rasjon.

En potensielt god kilde til vitamin D er sollys, mellom 10 og 20 minutter hver dag på bar hud. Selvfølgelig har UV-stråler også blitt funnet å forårsake kreft, slik at sollys er en noe kontroversiell måte å få næringsstoffet (kroppen gjør ikke vitamin D hvis du er iført solkrem). Fargen på barnets hud, mengden av skydekket, og din geografiske breddegrad kan også redusere mengden av vitamin D barnet ditt vil gjøre fra solen, så det er en upålitelig måte å få vitamin D, spesielt om vinteren og i nordområdene.

Vitamin D: friske bein nå, friske bein senere
Barn med en vitamin D-mangel kan få rakitt, en sykdom som forårsaker misdannelser i skjelettet. Mens vitamin D har historisk vært forbundet med sterke bein, har nyere forskning funnet ut at det kan også være en viktig faktor for å opprettholde et sunt immunsystem og warding av kreft, autoimmune sykdommer og høyt blodtrykk. "Disse studiene er alle foreløpig, så vi vet ikke årsak og virkning," sier Dr. Raiten ", men de har fått oss til å tenke på vitamin D i en bredere måte."

Den europeiske Academy of Pediatrics har nylig kommet med en uttalelse anbefale 400 IE som en anbefalt og trygg daglig inntak for både spedbarn og barn, og det er den nåværende offisielle anbefaling for barn fra 1 til 18 år. For å få dette, må barnet til å drikke fire kopper melk eller spiser seks gram tunfisk.

Når resultatene av ytterligere vitamin D-forskning, er tilgjengelige, er det mulig at denne anbefalingen vil endres til enda høyere doser. Imidlertid er det ikke anbefalt at barn får mer enn 2000 IU per dag fra kosthold og kosttilskudd kombinert. For nå vil få de 400 IU om dagen i forbindelse med kalsium også sette scenen for å bidra til å opprettholde bein helse i voksen alder og forebygge osteoporose, bein tynning sykdom, senere.

Sist: 2 mars 2009 | Siste oppdatering: 2 mars 2009
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2009 google.com, alle rettigheter reservert.