Evb

Fordelene med en diabetes støttegruppe

Bli med i en diabetes støttegruppe kan gjøre deg mindre alene med tilstanden. Det kan også gi svar og diabetes ledelse taktikk verdt å prøve.

Selv om millioner av mennesker har diabetes, når du er den som tar i mot diagnosen kan du føle deg veldig alene. Bli med i en diabetes støttegruppe, enten personlig eller online, kan hjelpe deg å se de mange ressurser tilgjengelig for deg, og at du er langt fra alene i din kamp for å kontrollere diabetes.

Når du møter andre mennesker som har diabetes og dele felles erfaringer i et diabetes støttegruppe, kan det være en trøst så vel som pedagogisk, sier Ruth S. Pupo, RD, en diabetes pedagog ved East Los Angeles Center for Diabetes på White Memorial Medical Center.

Fordelene med gruppen støtte

Delta i en diabetes støttegruppe kan gi sosial støtte samt ideer og strategier for bedre diabetes ledelse og mer effektiv diabetesbehandling. Ved å bli en diabetes støttegruppe, kan du:

  • Få løsninger på vanlige diabetesomsorg problemer. Personer i støtte grupper har ofte gode forslag til diabetes omsorg problemer, som å telle karbohydrater og spise uten å øke blodsukkernivået. "På et av våre møter vi snakker om mat, og noen ganger folk skjønner hva de har spist har mer karbohydrater enn de skjønner", sier Sunshine Shahinian, RN, en diabetes pedagog ved Rancho Los Amigos National Rehabilitation Center i Downey, Calif. Noen i gruppen din kanskje vet om et flott sted å kjøpe ferskere mat eller store treningssentre for trening. Folk med de samme helsemessige problemene som du kan ofte være uvurderlige ressurser.
  • Finn ut om det siste innen diabetesbehandlingen og behandlingen. Diabetes forskning pågår, og på en diabetes støttegruppe møtet vil du ofte høre om den siste utviklingen. Pupo sier fagfolk samt personer med diabetes og deres familiemedlemmer delta på hennes støtte gruppemøter, og fagfolk kan hjelpe sortere ut rykter som kan starte når et medlem hører om en ny behandling eller narkotika.
  • Still spørsmål du kan nøle med å spørre helsepersonell. "Jeg kan ikke understreke nok at det er en nonthreatening miljø," Pupo sier. Personene det føles komfortabel stille spørsmål de måtte være redd for å spørre legen eller diabetes pedagog i frykt for å se dum. "Når du er i legens kontor, kan du ikke åpne opp eller dele så mye som du ville gjort i en støttegruppe der alle arbeider med de samme problemene," sier hun.
  • Utforske temaer eller problemer du kanskje ikke har tenkt på folk i din støtte gruppen kan ta opp en sak eller et problem de arbeider med -. Noe du innser at du ikke hadde tenkt på, men sannsynligvis bør, sier Pupo. Det kan være alt fra å administrere dine kolleger holdninger til din tilstand til hvordan man skal håndtere ferie måltider.

Alle bør delta

Diabetes støtte grupper er ikke bare for folk med diabetes. "Det er godt å få hele familien involvert fordi når noen har diabetes, påvirker det alle i familien," Shahinian sier. Omsorgspersoner har spørsmål også, og en støttegruppe ofte gir svar for dem også. Støttegrupper tillate mammaer og pappaer til å lære det de trenger å vite om barnas diabetes omsorg, og det samme gjelder for søsken, partnere og til og med venner.

En annen grunn er det bra for familiemedlemmer å delta i støttegrupper, Shahinian sier, er fordi noen kronisk tilstand kan være overveldende til tider, og noen ganger en person med diabetes ikke høre alt hans eller hennes helseteam sier. "Det er godt å ha backup, og venner og familie gir som backup ved å vise sin støtte gjennom å delta på møter med sine kjære," sier hun.

Finne en diabetes støttegruppe

Det er viktig å finne en støttegruppe som du føler deg komfortabel å være en del av og som dekker dine behov. Ta disse trinnene for å velge støttegruppe som er best for deg:

  • Delta på et møte eller to. Se om gruppen føles riktig passform for deg. Hvis ikke, kan du prøve en gruppe hvis medlemmer er yngre eller eldre, eller en som har flere folk som er nydiagnostiserte som deg, eller som har hatt sykdommen i lang tid og er mer erfarne. Du må kanskje gå til noen forskjellige møter før du finner akkurat den rette gruppen for deg.
  • Spør din helseteam for anbefalinger. Din lege eller diabetes pedagog kan peke deg mot støtte grupper i samfunnet.
  • Se på nettet. En rekke diabetes organisasjoner har nettsteder som liste diabetes støttegrupper. En diabetes organisasjon som viser støtte grupper i alle 50 stater og District of Columbia er Defeat Diabetes Foundation. Den europeiske diabetes foreningen har også kommunikasjonstjenester som folk kan bruke til å koble med hverandre online. Hvis mobilitet er et problem, kan du foretrekker en online støttegruppe.

Din diabetes helseteam kan gi medisinsk behandling du trenger, men en støttegruppe kan gi deg emosjonell støtte deg og din familie trenger når du møter en diabetes diagnose eller eventuelle komplikasjoner som kan oppstå. Finn en du liker og deltar ofte. Det er ikke bare bra for deg og din familie, men du vil være å hjelpe andre gruppemedlemmene til å bedre takle og håndtere sin diabetes hver dag, også.