Evb

Fordelene av eple cider eddik: myte eller virkelighet?

Hva er de helsemessige fordelene av eple cider eddik?

Et eple om dagen kan holde legen borte, men hva med et skudd av eple cider eddik?

Eple cider eddik har blitt hyllet som en kur-all kosttilskudd, med helsemessige fordeler fra lindring av allergisymptomer å hjelpe kroppen forbrenne fett og gå ned i vekt. Tilhengere av de helsemessige fordelene av eple cider eddik sitere attester fra folk som tror at å drikke eple cider eddik har hjulpet dem, men er det noen bevis for å sikkerhetskopiere disse påstandene?

Alexa Schmitt, en klinisk ernæringsfysiolog ved Massachusetts General Hospital, sier: "Nei." Mens noen studier har blitt gjennomført på de mulige helsemessige fordeler av eple cider eddik, er antall personer i disse studiene vanligvis små, og bevisene er ennå ikke overbevisende. "Vi må se på vitenskapen", sier Schmitt. "En eller to små studier er ikke nok til å bevise en fordel."

Sortering ut helsemessige fordeler av eple cider eddik

  • Vekttap. Ifølge Schmitt, ideen om at eple cider eddik liksom "raskere fett tap er helt en myte." Det er ingenting som tyder på at eple cider eddik kan påvirke stoffskiftet, som er den måten en person bryter ned mat og forbrenner kalorier.
  • Mett. En studie fra 2006 fant at folk som tok doser av eddik mens du spiser brød rapportert føler mer full enn personer som spiste brød alene. Selv om denne studien har blitt sitert av dem som tror på de helsemessige fordelene av eple cider eddik, er det viktig å merke seg at det kun testet 12 personer, og forfatterne konkluderte med at mye mer forskning var nødvendig før bastante konklusjoner kan trekkes. Denne studien indikerer ikke at måten disse menneskene brente kalorier ble berørt.
  • Kolesterol. Schmitt nevner en vellykket studie som ble gjort på rotter, men har ennå ikke utført på mennesker. Studien fant at rotter på en diett med en eddiksyre supplement hadde lavere kolesterolnivå enn rotter uten eddiksyre supplement. Eddiksyre er en av ingrediensene i eple cider eddik og mange andre typer eddik. For de som tror på de helsemessige fordelene av eple cider eddik, er denne studien lovende. Men det er andre ting du bør vurdere før du antar at funnene vil være tilfelle hos mennesker - først og fremst at det er viktige forskjeller mellom metabolismen av rotter og mennesker. Studien Forfatterne anbefaler at neste rettssak være på hamstere, som bryter ned fett på en måte som er mer lik mennesker.
  • . Diabetes Noen få studier har funnet at eple cider eddik bidratt i forvaltningen av diabetes, men disse studiene er også begrenset av sin lille størrelse. En studie som fant at inntak av eddik ved sengetid reduserer blodsukkernivået neste morgen hos personer med type 2 diabetes, undersøkte bare 11 personer. En annen studie fant at inntak av cider eddik kan ha noen effekt på insulin sensitivitet hos noen pasienter med diabetes, men at forskning, også, var begrenset av lite antall mennesker som blir studert.

Selv om det for tiden ikke er gode vitenskapelige bevis for en helsegevinst av eple cider eddik, kan dette endre seg i fremtiden. Forskere er fortsatt involvert i noen spennende forskning om eple cider eddik, og fremtiden er sannsynlig å få bedre informasjon.