Evb

Forbrukerne krever miljøvennlig mat

En rapport fra 2007 ledende forskere på mat, drikke og forbruksvarer industrien nummerert fire store trendene som påvirker forbrukernes innkjøp av matvarer: en større etterspørsel etter sunne pakkede produkter, mer etniske valg, mer smakfull mat, og sist men ikke minst, mer lokalt dyrket eller produsert mat alternativer produsert i økologisk forsvarlige måter.

Mens de første tre trender kan synes å reflektere flerårig forbrukernes krav, er det den fjerde som forårsaker næringsmiddelbedrifter å revurdere mange aspekter av deres virksomhet, herunder ingrediens kilder, emballasje, produksjonsanlegg, og transportmidler. Noen matvarer selskaper har begynt å løse dette voksende forbruker bekymring ved å utføre en "drivhus-gass inventar" å fastslå akkurat hvor mye karbondioksid slippes ut i atmosfæren som følge av produksjon og frakt av sine produkter. Deres mål er å redusere sine produkters "carbon footprint", som er et annet navn for summen av klimagasser opprettet som mat reiser fra gårder og fabrikker til forbrukere.

Når du tenker på alle som er involvert i produksjon og frakt en matvare - fra behandling til kjøling for å fyre opp transport til emballasje - det er lett å se hvorfor det økologiske fotavtrykket kan være overraskende stort. I dag er gjennomsnittlig person genererer nesten 5000 pounds av karbondioksid i året gjennom mat forbruk alene. Til sammenligning er bare rundt 3000 pounds av karbondioksid produsert gjennom en myriade av husholdningenes aktiviteter, som rengjøring eller slår på lysene.

Selvfølgelig transport av mat bare legger til problemet, fordi, i tillegg til kostnadene for drivstoff, blir større mengder energi kreves for å holde matvarene friske, og luft og støy blir generert av bensinslukende lastebiler. Ettersom antallet importerte landbruksprodukter og pakket varer fortsetter å øke i Europa, kjøpe fra kilder som tar hensyn til "food miles" - et begrep som brukes for å beskrive hvor langt maten reiser før den når innkjøp forbrukeren - er mer viktig for den grønne bevegelse enn noensinne. Dette har naturlig nok gjort kjøpe lokalt dyrket eller produsert mat et mer populært alternativ. Going lokalt er en måte forbrukerne kan kjøpe fersk, sunn mat og spare miljøet for klimagasser det ville ha tatt å sende de matvarer lange avstander.

Forbrukerne ønsker også å se miljøvennlige endringer i matemballasje, for eksempel minimere bruken av plast og andre nongreen materialer. Faktisk er minst en tredjedel av shoppere hele verden opptatt av den økologiske effekten av matemballasje, ifølge resultatene fra undersøkelsen fra næringsmiddelindustrien magasinet Restaurant og institusjoner. En annen undersøkelse, utført i februar 2008 av Nielsen Company, viste at 48 prosent av 25 000 respondenter var villige til å gi opp overflødig emballasje til beste for miljøet - et tall som vokste med 17 prosent i løpet av de siste seks månedene. De fleste forskere er enige om at den globale grønne initiativer har sterkt påvirket denne forbrukernes holdning - en holdning som vil fortsette å presse matprodusenter i å finne miljøvennlige emballasje alternativer.

Heldigvis, som forbruker trykket øker, virker det som matprodusenter får meldingen. Som den grønne bevegelsen fremskritt og miljøeffekter av bedriftens rutiner er nærmere undersøkt av media og forbrukere, er høyt profilerte selskaper trapper opp for å sette et eksempel. For eksempel lanserte IBM en "Project Green"-kampanjen i 2007, investere 5€ milliarder i grønnere produksjon strategier for sine produkter, Dell datamaskin selskapet nå resirkulerer brukte maskiner gratis, og News Corporation eier Rupert Murdoch kunngjorde i fjor at han satser på for en "karbonnøytralt" selskap (for eksempel et selskap produserer null klimautslipp) innen 2010. Miljøvennlig produksjon har blitt et populært promotion taktikk og et bredt spekter av næringsmiddelindustrien bedrifter, fra små organiske-snack produsenter til store fast-food kjeder, er hopping på bandwagon. Som utallige mat næringslivsledere og mor-og-pop operatører er å finne ut, sanne grønne initiativer er ikke bare opptatt av miljøaktivister og forbrukere - de kan også bidra til å rydde banen for en vellykket moderne-dag virksomhet.