Evb

Forberedelse til livet etter en Parkinsons diagnose

På et tidspunkt, vil livet ditt med Parkinsons sykdom ikke ligner det livet du levde før diagnosen din. Planlegging fremover vil gjøre det enklere for deg og din familie.

Det er planer om å bli gjort etter en diagnose av Parkinsons sykdom, en kronisk og invalidiserende sykdom som ikke har noen kur. Mange av disse planene innebærer Parkinsons medisiner og behandling, men andre involverer økonomiske spørsmål, som hvordan å betale for helsetjenester, samt forberedelse for fremtiden. Etter å ha blitt diagnostisert med Parkinsons og før sykdommen utvikler seg for langt, er det viktig å ta seg tid til å foreta økonomiske, husholdning ledelse og medisinsk planer som vil beskytte deg og din familie i fremtiden.

Etter en Parkinsons diagnose: få organisert

Du bør begynne å planlegge ved å samle og organisere alle dine familiens poster. Dette vil gjøre det lettere for dine kjære til å administrere husholdning anliggender hvis og når Parkinsons sykdom symptomene blir for alvorlig og du er mindre i stand til å bidra. Postene som skal samles og deles med dine pårørende er:

 • Testamenter og tillit dokumenter
 • Ekteskap lisenser og fødselsattester
 • Social Security-kort og pass
 • Militær papirarbeid

En annen god ting å gjøre etter en Parkinsons diagnose er å fullføre en fullstendig vurdering av din økonomiske situasjon ved å utarbeide en liste med ditt:

 • Bankkontoer, inkludert navnene, tall og typer av hver enkelt, så vel som kredittkort. Pass på å merke deg navnet på hver bank, og som er autorisert til å ha tilgang til disse kontoene og kort.
 • Bankbokser - deres plasseringer og som er autorisert til å få tilgang til dem
 • Investeringer, merke den firmaer og børsmeglere håndtere alle kontoer
 • Eiendeler som pensjonsordninger, livrenter, arvestykker, og smykker
 • Egenskaper du eier, herunder fast eiendom, biler, båter og andre kjøretøy

Sørg for at du har alle dine økonomiske og familie poster organisert og lagret i en sikker, brannsikker boks. Til slutt, utarbeide en liste over alle de forskjellige typer forsikring du har, inkludert liv, helse, uførhet og hus - og bemerker detaljene i hver policy. Organisering og planlegging på denne måten vil hjelpe din familie og omsorgspersoner som du fortsette videresender fra Parkinsons diagnose.

Etter Parkinsons diagnose: planlegging for fremtiden

Det er flere juridiske dokumenter du kan forberede å hjelpe din fremtidige omsorg og sørge for at dine ønsker skal følges når Parkinsons sykdom utvikler seg. Disse inkluderer:

 • Testamenter. En vilje gir deg muligheten til å identifisere dine arvinger og detalj hva arv de vil få etter din død.
 • Holdbar fullmakt. Dette dokumentet utpeker noen til å fungere som din representant i økonomiske saker. Fordi det er "varig", det vil være aktiv selv om du blir arbeidsufør (mens en generell fullmakt ville ikke). I dokumentet, bestemmer du bredden av kraften du ønsker å gi til din representant.
 • Levende klareringer. En levende tillit detaljer hvordan dine eiendeler skal forvaltes hvis du blir ufør. I hovedsak blir tilliten den juridiske eier av eiendommen din, men som bobestyrer, klarer du dine eiendeler og forbli i kontroll. Skulle noe skje med deg, kan du nevne en annen person som en bobestyrer senere. Dette bobestyrer kan administrere dine eiendeler, men kan ikke logge juridiske dokumenter på vegne av deg.
 • Advance medisinske direktiver. Du kan fylle ut en levende vilje, som vil gi anvisninger til leger om dine ønsker for medisinsk behandling hvis du blir ute av stand til å kommunisere. Du kan også fylle ut en medisinsk fullmakt og utpeke en representant til å uttrykke dine ønsker.

Etter Parkinsons diagnose: funksjonshemming informasjon

På et tidspunkt, mange vil folk som har Parkinsons sykdom ikke kunne arbeide og må stole på uførhet programmer for inntekt og medisinsk dekning. Du bør søke om uførhet når symptomene blir for invalidiserende å tillate deg å jobbe. Uførhet programmer som kan være tilgjengelig for deg inkluderer:

 • State Health Insurance Rådgiving og Assistance Program
 • Supplemental Security Inntekt
 • Medicare og Medicaid
 • Social Security Funksjonshemming Forsikring

Hvis du har blitt diagnostisert med Parkinsons, kan du sjekke kvalifiseringskravene for statlig støttet uførhet programmer ved å gå til Social Security Administration fordel valgbarhet screening verktøy. Ved innlevering for uførhet, bli en papirarbeid packrat - holde noen potensielt relevante papirene du mottar fra arbeidsgivere, forsikringsselskaper, offentlige etater, og personlige talsmenn. Likeledes, beholde kopier av alle dokumenter du sender inn. Være flittig om dette papirarbeidet i de tidlige stadier av sykdommen din vil sikre at du er ivaretatt på den måten du ønsker i dagene fremover.