Evb

For mye tid foran skjermen kan true oppmerksomheten span

For mye tid foran tv og spille videospill kan doble risikoen for oppmerksomhet problemer hos barn og unge voksne, finner ny forskning.

Studien er den siste av mange til å peke ut de syke effektene av overdreven skjermen tid, enten på datamaskinen eller TV.

Forsker Edward Swing, en graduate student ved Iowa State University, sammenlignet deltakere som så på tv eller spilte videospill mindre enn to timer om dagen - den anbefaling fra European Academy of Pediatrics for barn i alderen 2 år og eldre - til de som så mer.

"De som oversteg AAP anbefaling var ca 1,6 ganger til 2,2 ganger mer sannsynlig å ha større enn gjennomsnittet oppmerksomhet problemer," sa han.

Den midterste schoolers studerte han var litt mindre sannsynlig enn studenter å ha oppmerksomhet problemer med overflødig TV og videospill deltakelse.

Studien er publisert i juli utgaven av Pediatrics.

Swing og hans kolleger så på to aldersgrupper. De vurderes mer enn 1300 barn i tredje, fjerde og femte karakterer over en 13-måneders periode. De har også sett på 210 studenter for en engangs evaluering.

"Barna ble rapportering av sin TV og videospill bruk og foreldrene rapporterte også TV og videospill bruk" Swing sa. "Lærerne var rapportering oppmerksomhet problemer," sa han av midt skoleelever.

Lærerne rapporterte om barna hadde problemer med å forbli på oppgaven, betaler oppmerksomhet, hvis de avbrutt andre barns arbeid, eller viste problemer i andre områder som reflekterte problemer med oppmerksomhet.

Studenter gjorde egne rapporteringer om deres oppmerksomhet problemer.

Ungdomsskole elever brukte i gjennomsnitt 4,26 timer per dag foran TV eller spiller dataspill, fant teamet, mens eldre elever brukte 4,82 timer daglig.

Tidligere studier har også knyttet skjermen tid med oppmerksomhet problemer.

"Det kan godt være en sammenheng mellom TV-titting og oppmerksomhet problemer," sier Dr. David Elkind, professor emeritus i barns utvikling ved Tufts University og forfatter av The Power of Play.

Men han hadde noen advarsler om den nye studien. "Lærer rangeringer av oppmerksomhet underskudd har vært vist i andre studier ikke å være konsistent over tid," Elkind bemerket.

Som svar, sa Swing de har mer enn én lærer fra barna og at rangeringer tendens til å være enige.

"Dette er et viktig funn," ifølge Dr. Dimitri Christakis, George Adkins professor i pediatri ved University of Washington i Seattle. Også han har forsket på emnet.

"ADHD [Attention Deficit Hyperactivity Disorder] er 10 ganger mer vanlig i dag enn det var for 20 år siden," sa han. "Selv om det er klart at ADHD har en genetisk basis, gitt at genene våre ikke har endret seg nevneverdig i den tidsramme, er det sannsynlig at det er miljømessige faktorer som bidrar til denne økningen." Han og andre eksperter mistenker overdreven media som en bidragsyter.

"Disse mediene ikke kommer unna," Christakis sa. "Vi trenger å finne måter å håndtere dem på riktig måte."

"Innhold saker," sa han. Hans egen forskning funnet at de raskere tempo viser økt risiko for oppmerksomhet problemer. Hvorfor? "Du prime sinnet til å akseptere at tempo. Virkelige liv skjer ikke raskt nok til å holde oppmerksomheten."

Elkind også påpekt at "det gjør en forskjell hva slags viser eller dataspill barnet leker." Skytespill, for eksempel, er annerledes enn problemløsning dataspill.

Studien skulle ha stått for disse variablene, sa han.

Swing avtalt, og la han håper å studere det neste. I mellomtiden, sa han, anbefaling av mindre enn to timer om dagen på skjermen tid synes forsvarlig.