Evb

Foot smerte og revmatoid artritt

De fleste mennesker med revmatoid artritt har fotproblemer, inkludert smerte, hevelse og stivhet. Få tips for å lindre smerten.

Lois Demeo, en 45 år gammel frisør fra Powder Springs, Georgia, ble først diagnostisert med revmatoid artritt da hun var 37. "Jeg har mye smerter i føtter og ankler," sier Demeo. "Jeg har også hammertoes der tærne mine krølle innover."

Rundt 90 prosent av personer med revmatoid artritt har foten smerte, noe som gjør walking vanskelig og begrenser daglige aktiviteter. Tilstanden kan angripe noen av foten er mer enn 30 ledd, forlater dem betent og hoven - og den resulterende smerte kan være uutholdelig.

Revmatoid artritt: leddbetennelse

"Pasienter med revmatoid artritt har foten problemer for en rekke årsaker," sier Alan Banks, DPM, direktør for podiatry residency program ved DeKalb Medical Center i Decatur, Ga "Noen ganger er det RA selv som forårsaker problemet fordi RA påvirker leddene i foten, som blir betent og irritert. "

På samme måte som det gjør med leddene i andre deler av kroppen, fører reumatoid artritt inflammasjon av slimhinnen (synovium) i leddene i foten. "Betente ledd kan erodert og la en arrete felles; ballen av foten blir da en grov, humpete bein", sier Robert W. Lightfoot, MD, professor i indremedisin i divisjonen for revmatologi ved Universitetet i Kentucky i Lexington. "Aktiv betennelse og erodert, skadet bein forårsake smerte."

Revmatoid artritt: smertefulle fotdeformiteter

"På grunn av revmatoid artritt, blir leddkapselen i foten negativt påvirket," sier Dr. Banks. "Det finnes også en endring i strukturen av foten." Leddkapselen fungerer som en hylse, som beskytter den felles ved tilsetning av stabilitet til den.

Personer med revmatoid artritt "har bunions og hammertoes med en høyere frekvens enn befolkningen generelt, og disse misdannelser skape smerte", sier Banks. En bunion er en forstørrelse av leddet i bunnen av stortåen. Og hammertoes eller klo tær oppstå når tærne er skrudde i permanent. Andre endringer i fotkonstruksjonen eller deformasjoner i foten omfatter følgende:

 • Bursitt: væskefylte sekker (kalt bursae) utvikler under ballen av foten, og kan bli betent og hoven. De forekommer vanligvis sammen med bunions.
 • Charcot joint eller fot: Hvis ett eller flere ledd i ankel eller fot blir alvorlig skadet, kan foten kollapse, noe som resulterer i en misdannelse som heter Charcot fot.
 • Hallux valgus: Dette misdannelse innebærer stortåen sportsfiske innover mot de andre tærne.
 • Plantar fasciitis: Betennelse i plantarfascien i fotsålen forårsaker smerte under hælen.
 • Revmatoid knuter: Disse faste klumper, som er på størrelse med en ert, oppstå der trykket er satt på foten, som såler og stortåen ledd.
 • Valgus hæl: Joint skader kan føre til at hælen til å presse utover, noe som resulterer i valgus hæl.

Revmatoid artritt: andre smertefulle problemer

En annen fot problem oppleves av RA pasienter er nerve smerte. "Peripheral nerve smerter i foten kan føre til svie, kribling og ømhet," sier Dr. Lightfoot. "Fortsatt press på tarsal eller viktigste nerve i foten kan da føre til nerve entrapment eller tarsal tunnel syndrom."

Selv fotsopp kan være en kilde til ubehag for personer med revmatoid artritt. Dette soppinfeksjon er vanlig med hammertoes, området mellom tærne er ofte varmt og fuktig, noe som gjør soppen til å trives.

Endelig kan foten smerte skyldes leddgikt selv, selv før det er noen felles misdannelse. Dette skjer ofte i leddene eller ballen av foten. Ofte lærer en pasient av en revmatoid artritt diagnosen bare etter klager av foten smerte.

Revmatoid artritt: administrere ra, administrere foten smerte

Demeo sier hennes revmatolog sporer hennes respons på revmatoid artritt medisiner i et forsøk på å administrere sin sykdom samt hennes foten smerte. "Hvis smertene i føttene mine blir verre, sier min revmatolog kirurgi vil være nødvendig," Demeo sier.

Kirurgi er ofte nødvendig for å lindre smerter forbundet med bunions, hammertoes og knuter. Mest foten kirurgi innebærer å nullstille bein eller sveising ledd for å korrigere posisjonen til bein og ledd.

Bankene sier at han ofte foreskriver ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller lokale injeksjoner av steroider for å hjelpe pasienter administrere deres foten smerte. Lokale steroid injeksjoner er spesielt gunstig for betente ledd og plantar fasciitis. Smerter fra bunions og knuter kan lindres med over-the-counter pads og valg av bredere, mer komfortable sko.

Revmatoid artritt: riktig fottøy

"Narrow-toed eller spisse-toed sko samt hæler er dårlig for foten, som de føre til at brukeren å legge press på ballen av foten og kan føre merket misdannelser," sier Lightfoot. "En oxford-type sko med lav hæl, lang tå, og høyt under taket som ikke vil gni foten er best."

God bue støtte vil bidra til å fordele vekten jevnt på hele foten og orthotics - spesielle enheter satt inn i skoen - kan brukes til å lindre foten smerte forårsaket av revmatoid artritt og muligens forhindre misdannelser i foten.

Revmatoid artritt: andre tips for å lindre eller unngå foten smerte

I tillegg til riktig fottøy, smertestillende medikamenter, og kirurgi, er det ting du kan gjøre for å redusere foten smerte fra leddgikt:

 • Gå ned i vekt. Hvis du bærer ekstra vekt, selv en liten mengde vekttap kan hjelpe ta noe av presset ut av føttene og redusere smerte.
 • Endre øvelsen valg Det er viktig å trene for å holde leddene mobil, men velger øvelser -. Som svømming - som ikke legger mer press på føttene kan bidra til å unngå ytterligere foten smerte.
 • Ta belastningen av. Unngå å stå hele dagen. Prøv å veksle de aktivitetene du gjør slik at du sitter en del av dagen og står på andre tidspunkter.
 • Sjekk føttene hver dag for problemer Cover blemmer eller mindre kutt og skrubbsår;. Oppsøke lege hvis de ikke har grodd i to eller tre dager.
 • Ta et varmt fotbad eller få en massasje. Hvis du ikke har åpne sår på føttene, kan en eller begge av disse hjelpe med smertefulle eller slitne føtter.

Den beste måten å administrere foten smerte er ved å holde revmatoid artritt under kontroll. Hvis du gjør det, kan du holde føttene fornøyd.