Evb

Fødselsskader og mors kosthold

Riktig ernæring før unnfangelsen og under svangerskapet kan bidra til å forhindre fødselsskader. Lær om de forskjellige næringsstoffer for å inkludere i kostholdet ditt.

Fødselsskader, som er strukturelle eller funksjonelle abnormiteter tilstede ved fødselen, resultere i fysiske og psykiske funksjonshemninger. De er også den ledende dødsårsaken i spedbarn under 1 års alder. Med riktig mors ernæring eller kosttilskudd både før og under svangerskapet, noen av de tusenvis av typer kjente fødselsskader kan forebygges.

Mors kosthold og fødselsskader

Mangel på vitamin B9, mer kjent som folat (eller syntetisk form, folsyre), i mors kosthold kan føre til nevralrørsdefekter hos spedbarn, ifølge Jennifer K. Nelson, MS, RD, direktør for klinisk ernæringsideologi og førsteamanuensis i ernæring ved Mayo School of Health Sciences i Rochester, Minnesota Nevralrørsdefekter, for eksempel ryggmargsbrokk og anencephaly, er utviklingsmessige problemer med hjernen og ryggmargen, som vanligvis begynner i løpet av første trimester av svangerskapet. I et spedbarn med ryggmargsbrokk, gjør ryggsøylen ikke er helt tett, noe som resulterer i nerveskader og lammelser i bena. Med anencephaly, spedbarn vanligvis ikke overlever fordi mye av hjernen ikke klarer å utvikle.

Får tilstrekkelige mengder av folsyre både før og under svangerskapet, spesielt i første trimester, hindrer mest nevralrørsdefekter. Den kosten Anbefalt inntak (DRI) for folsyre er 400 mikrogram (mcg) per dag, enten fra en multivitamin eller fra mat som inneholder folat, den naturlige formen av folsyre. Foods høy i folat inkluderer grønne grønnsaker, forsterkede korn og appelsinjuice, tørkede bønner, erter og frukt.

Et annet vitamin som er viktig i forebygging av nevralrørsdefekter er vitamin B12. DRI for vitamin B12 for kvinner er 2,4 mcg per dag og 2,6 mcg per dag i løpet av svangerskapet. Gode ​​kilder til vitamin B12 er melkeprodukter, kjøtt, fjørfe og egg. Akkurat som med folsyre, kvinner trenger å møte deres vitamin B12 trenger før unnfangelsen og under svangerskapet for å redusere deres risiko for nevralrørsdefekter. Kvinner som er mest sannsynlig å ha lave vitamin B12-nivåer er de som har tarmsykdommer som hindrer opptaket av vitamin B12 og de som spiser lite eller ingen kjøtt, egg eller meieriprodukter.

Kvinner med dårlig eller begrenset dietter er også i fare for å levere babyer med nevralrørsdefekter "The mors kaloriinntak er ekstremt viktig fordi behovene til barnet er så høy", sier Nelson.

Andre forhold forårsaket av feil kosthold inkluderer:

Medfødt hjertesykdom: Gravide kvinner som har en diett lav på riboflavin (vitamin B2) og niacin (vitamin B3) står i fare for å ha barn med medfødt hjertesykdom, spesielt hvis de spiser dietter høy i mettet fett. Meieriprodukter (lav-fett eller fett-fri for å unngå mettet fett), lever og grønne bladrike grønnsaker er gode kilder til vitamin B2 og vitamin B3 kan finnes i kylling, fisk, lever, nøtter og hele korn.

Gastroschisis: En fattig graviditet diett er en medvirkende faktor for gastroschisis, en fødsel defekt der barnets bukveggen har en sprekk eller rift. Kvinner som har en diett lav på protein eller sink og som har en lav kroppsmasseindeks (BMI) er i faresonen for å ha et spedbarn med gastroschisis. Mangelfull ernæring og røyking under svangerskapet kan også føre gastroschisis.

Medfødt diafragma brokk (CDH): Kvinner som dietter er lav i vitamin B12, vitamin E, kalsium, retinol, og selen er i faresonen for å ha et barn med medfødt diafragma brokk. CDH er preget av en åpning i barnets membran som resulterer i at innholdet i magen stikker inn i brysthulen. Ta vitamintilskudd reduserer denne risikoen.

Ganespalte: En ganespalte er en fødsel defekt der taket av munnen ikke lukkes helt under utvikling. Kvinner på en diett eller som ikke får riktig ernæring har en sjanse til å levere et barn med ganespalte. Mangel på folsyre og vitamin A i mors kosthold er assosiert med isolert ganespalte (uten leppe).

Føtalt alkoholsyndrom (FAS): Nelson advarer at gravide kvinner bør også unngå alkohol for å unngå å ha en baby med føtalt alkoholsyndrom (FAS). "Babyer født med FAS er mindre, dårlig utviklet, og ha livslang problemer", sier Nelson.

Mors kosthold og fødselsskader: hvordan prenatal vitaminer fordel babyen

Får de riktige mengder næringsstoffer er svært viktig for både mor og baby. "Prenatal vitamintilskudd kan gi de nødvendige mengder," sier Nelson, og legger til at jern og kalsium kosttilskudd er spesielt viktig for fosteret. "Et dårlig kosthold øker ikke bare en mors risiko for fødselsskader, men også bidrar til premature fødsler, svangerskap som ikke går full sikt og høy-risiko svangerskap", sier Nelson.

"Ernæring er veldig viktig," understreker Nelson. Kvinner som er gravide trenger å huske de spiser for to, og planlegge kostholdet sitt rundt helsen til barnet deres.