Evb

Flytte gjennom artritt: én manns reise

For regningen Cummings, ledet leddsmerter til en leddgikt diagnose, og i løpet av få år, en felles erstatning for hvert kne. Nå mener han å være aktiv er nøkkelen til langsiktig felles helse.

Leddgikt kjører i Bill Cummings 'familie. Hans datter, mor, søstre og brødre hadde alle blitt diagnostisert med leddgikt, men han var fortsatt overrumplet da han begynte å legge merke leddgikt symptomer i kne i 2005. Snart ble leddsmerter gjør det stadig vanskeligere å komme gjennom en dag på jobben hos AT & T, hvor hans plikter pålagt ham å klatre stiger, bøye seg, og knele på hard betong.

"Det var min kone som sa at jeg burde få det sjekket ut," Cummings, nå 60, ​​minnes. En orthopedist sendte ham til en fysioterapeut, men som månedene gikk, en terapeutisk øvelse rutine ikke klarte å lette hans leddsmerter. «Legen gjorde en MR og oppdaget en masse slitasjegikt i knær og revet meniscuses i hvert kne," Cummings sier. "Han sa at med mengden av leddgikt der, bør jeg ha vært i uutholdelig smerte, men på grunn av min øvelse diett, gjorde det ikke vondt så mye som det kunne ha."

Men hans leddgikt diagnose som en psykologisk trigger, og Cummings ble stadig mer klar over sin leddsmerter. Legen gikk inn hvert kne og renset dem ut kirurgisk, men slitasjegikt tilbake året etter.

Dealing med leddsmerter

I tre år levde Cummings med smerte, tar to Celebrex (celekoksib) en dag og fortsetter å arbeide. Men i 2009 hadde han fått nok og har valgt en bilateral kneoperasjon. "Jeg var ute av arbeid i fire måneder, og da jeg gikk tilbake, legen min ga meg restriksjonene i noen klatre i stiger, ingen huk, ingen klatring, ingen bøyer seg framover. Det var min jobb ", sier Cummings, som har gjort beslutningen om å pensjonere seg tidlig. Men han har fortsatt å presse seg selv på treningsstudio, generelt gjør en times treningsøkt i vektrom, etterfulgt av en time på tredemølle og 90 minutter å gå i bassenget.

Cummings sier at noen leddgikt symptomer forbli i en av sine skuldre, men at hans nye knær og alle andre ledd føler stor. Trening og en endring av kostholdet, inkludert å gi opp sukkerholdig brus, har gitt ham mer energi og hjalp ham til å Løsne 50 pounds. Best av alt, sier han at han ikke trenger medisiner lenger.

Hvordan trening har gjort en forskjell

Cummings først begynte et treningsprogram for 10 år siden, da han "ballong" opptil 240 pounds, som han beskriver det. Han bestemte seg da at han måtte gjøre en endring og begynte å gå hver dag til YMCA på 5 am som dørene åpnet, komme i 45 minutter med trening før du drar til sin jobb. Cummings sier det er hans engasjement for å være aktiv som holder leddene sine arbeider i dag. Han får sin motivasjon fra en støttegruppe for menn som jobber ute på samme tid og gi hverandre en tøff tid om noen av dem noen gang hoppe over en dag.

At engasjement er det som hjalp ham komme seg fra sin kneprotesekirurgi. Cummings bemerker at han har møtt andre mennesker med leddproteser som ikke fungerte ut nok etter operasjonen og har aldri vært i stand til å justere helt.

"Ikke stopp bevegelse," han råder. "De pleide å si at du kan skade leddene ved å jobbe dem, men som er blitt motbevist. Går jeg av den mer som jeg har jobbet knærne, jo bedre de føler. "

Cummings føles godt nok etter hans stints på Y for å dra hjem og gå hunden hans, skride jevnt på sine nye knær.

Finn mer informasjon om leddgikt bevissthet på Everyday Health.