Evb

Flekkete tegn på depresjon

Vanlige symptomer på depresjon inkluderer skyldfølelse, irritabilitet, og har en følelse av tristhet som ikke vil gå bort.

Å være i en "blue mood" er noen ganger en normal del av livet. Hvis du mister en du er glad eller er permittert fra jobben din, er det naturlig å være trist. Når du har depresjon symptomer på grunn av en stresstest som har skjedd i livet ditt, kalles det "situasjonsbestemt depresjon." De fleste gjenopprette fra situasjonsbestemt depresjon over tid, selv om det kan ta dager eller uker.

Men når depresjonssymptomer bare ikke vil gå bort og depresjon begynner å påvirke din evne til å fungere, normalt er det som kalles "klinisk depresjon" eller "alvorlig depresjon." Major depresjon er en alvorlig sykdom som kan vare i uker, måneder, eller år. Hvis du har alvorlig depresjon, må du få hjelp, så det er viktig å vite hvilke symptomer på depresjon kan tyde på det.

Symptomene på depresjon er overveldende. Folk kan beskrive alvorlig depresjon som en "sort hull" som de bare ikke kan komme ut av. En følelse av forestående undergang er også vanlig i denne typen depresjon. Du kan føle livløs, halte, og apatiske.

Symptomer på depresjon: 10 varselsignaler

Personer med alvorlig depresjon ikke alle har de samme symptomene, men de kan omfatte:

  • Tristhet. Når følelsen trist er et symptom på depresjon, kan det omfatte følelsen håpløs og tom. Du kan finne at uansett hvor hardt du prøver, du bare ikke kan kontrollere dine negative tanker. Du kan finne deg selv å gråte for ingen åpenbar grunn.
  • Skyldfølelse. Personer med alvorlig depresjon kan føle at de er verdiløse og hjelpeløs. De kan selv oppleve sin depresjon som et tegn på svakhet, og kan være altfor selvkritisk.
  • Irritabilitet. Denne depresjon symptom kan føre til at du føler deg sint, engstelig eller urolig. Menn som er alvorlig deprimerte ofte uttrykke sin depresjon gjennom aggresjon eller hensynsløs atferd.
  • Psykiske symptomer. Hvis du har problemer med å konsentrere seg, ta beslutninger, eller huske detaljer, kan disse være symptomer på depresjon. Personer med depresjon kan føle at deres tankeprosesser har bremset ned.
  • Fysiske symptomer. Personer med depresjon har ofte smerter og plager, hodepine, eller fordøyelsesproblemer som ikke synes å ha noen annen medisinsk årsak, og ikke responderer på behandling.
  • Tap av energi. Hvis du har en depresjon, kan du føle deg trøtt hele tiden. Personer med depresjon kan føle at deres fysiske evner er bremset ned.
  • Tap av interesse. Et vanlig depresjon symptom er tap av interesse i lystbetonte aktiviteter som sex, hobbyer, eller sosiale interaksjoner. Dette kan også vise seg som neglisjere dine ansvarsområder og din fysiske grooming.
  • Sleep endringer. Våkner for tidlig om morgenen, å ikke kunne sovne, eller sover for mye kan alle være symptomer på depresjon.
  • Appetitt endringer. Endringer i matvaner grunn av depresjon kan føre til spise for mye eller for lite. En vektøkning eller tap på mer enn fem prosent av kroppsvekten i en måned er en av advarselen tegn på depresjon. Noen mennesker opplever et tap av interesse for mat, mens for andre mat blir en måte å kompensere for følelser av depresjon.
  • Selvmordstanker. Ha tanker om å skade deg selv er et alvorlig symptom på depresjon og alltid må tas på alvor. Hvis du tenker på selvmord, må du få hjelp umiddelbart.

Symptomer på depresjon: ingen skam eller svakhet

Hvis du har noen av disse klassiske symptomer på depresjon og symptomene er alvorlige og har vart lenger enn et par uker, bør du søke hjelp. Det beste stedet å begynne er med legen din.

Den europeiske Psychiatric Association sier at klinisk depresjon påvirker 17 millioner europeere. I mange tilfeller går depresjon som kan med hell behandles uten diagnose og behandling fordi symptomene på depresjon, ignoreres.

Depresjon er ikke et tegn på svakhet eller en grunn til skam - det er en alvorlig sykdom. Den positive nyheten er at selv i alvorlige tilfeller av klinisk depresjon, er behandlingen vanligvis svært vellykket. Og den tidligere behandlingen påbegynnes, jo mer vellykket er det. Så ikke vent.