Evb

Finne hjelp for alkoholisme med AA

Mange har sluttet å drikke og oppholdt av alkohol ved hjelp av Anonyme Alkoholikere. Finn ut hvordan programmet fungerer.

Grunnlagt i 1935, Anonyme Alkoholikere (AA) var den første 12-trinns program for å hjelpe folk overvinne alkohol avhengighet. Hvorfor er det fortsatt så god behandling valg for mange mennesker? Fordi hele sin lange historie forskning har konsekvent vist at langsiktig deltagelse i AA hjelper folk forbli edru i lang tid.

Overvinne alkoholisme: prinsippene om AA
Det er flere viktige konsepter som gjør AA arbeid for personer som deltar aktivt:
 • Enfold formål. Dette betyr at medlemmer som deltar i AA-møter holde fokus på alkohol-relaterte problemer.
 • Akseptere ditt problem. AA understreker at første skritt mot utvinning fra alkoholmisbruk er erkjennelsen av alkohol avhengighet. Uten å gjøre dette, folk er usannsynlig å bli motivert i utvinningen.
 • Innrømme at du ikke kan kontrollere din alkoholisme. Når folk i AA erkjenne at de har et problem med alkohol de oppfordres til å akseptere at de ikke kan kontrollere alkoholmisbruk på egenhånd.
 • Gir kontroll til en høyere makt. AA ikke fremme en religion over en annen, men understreker at ultimate kontroll ligger andre steder.

Overvinne alkoholisme: fordelene av AA
En av de viktigste fordelene med AA er at det gir sosial støtte når du trenger det mest. For å lykkes i utvinning, må du kanskje endre relasjoner til familie og venner. AA gir deg en sårt tiltrengt "edru støtte nettverk" i denne perioden. Mens familie og venner kan også være gode kilder til støtte, er AA bare for folk som har alkohol avhengighet. Familiemedlemmer kan finne andre som har venner eller slektninger har å gjøre med alkoholisme ved å bli med Al-Anon.

For noen mennesker betyr AA også en dypere åndelig vei.

"Jeg synes at de 12 trinnene fungerer i livet mitt så lenge jeg jobber trinnene," sier Michael J., bosatt i Moreno Valley, California "De 12 trinn sammenfaller med sannheter og lære av Bibelen. Som jeg jobber prinsippene i Bibelen i livet mitt, er jeg også jobbe de 12 trinnene. Jo mer jeg gjør dette, jo mer jeg fortsette å lykkes i livet. "

Overvinne alkoholisme: om programmet
Her er noen svar på vanlige spørsmål om AA:
 • Hva er engasjementet ut? AA krever en langsiktig satsing. Medlemmer får anerkjennelse når de har vært edru i lengre tid, men til syvende og sist, er fremgang handler om å fortsette å gjøre det harde arbeidet, sier Michael J.

  "Vi fremgang ved å delta på møter og drift av 12-trinns program og også ved frivillig tjeneste i en mannsalder," forklarer han. Det er ingen gradering eller fullføring av AA. "Det er en levetid verktøy for suksess," legger han til.

 • Hvordan finner jeg et møte? Du kan finne møter gjennom Anonyme Alkoholikere nettstedet. Imidlertid kan det ta en stund å finne en gruppe mennesker som er lik deg og hvem du er komfortabel dele din sliter med alkohol. For eksempel kan en enkelt kvinne foretrekker å møte med en gruppe andre kvinner i utvinningen. Hvis det første møtet du delta på er ikke for deg, ikke gi opp. Det er mange forskjellige AA grupper i mange steder, og det kan ta et par prøver før du finner en som passer for deg.
 • Hva vil mitt første møte være? Ikke alle AA-møter er like, men mange åpner med en standard lesing og ro bønn. Gruppemedlemmene vanligvis introdusere seg selv ved hjelp bare fornavnet. Du kan presentere deg selv i løpet av denne tiden - men bare hvis du vil. Etter innledninger er det ofte en kort lesning av AA litteratur og et tema for diskusjon. Du kan dele dine tanker basert på din erfaring med alkohol - igjen, hvis du vil.

  "Enkeltpersoner gi sitt vitnesbyrd om hvordan de led av sin alkoholisme avhengighet og hvordan de overvinne deres kamp dag for dag," Michael J forklarer.

  Møter som regel ende etter en time med en samling av frivillige donasjoner og en bønn.

Anonyme Alkoholikere har hjulpet folk i nesten 75 år, og med sitt syn på håp gjennom hardt arbeid og åndelig tro, det er det riktige valget for mange som prøver å overvinne avhengighet til alkohol.