Evb

Finne en kur for brystkreft

Er en brystkreft kur i nær fremtid? ifølge eksperter er ny forskning som peker til "ja".

Brystkreft er fortsatt en ledende type kreft, og er andre bare til lungekreft som en topp årsak til kreft dødsfall blant kvinner. Men eksperter sier at til tross for denne statistikken, kan ny forskning snart bidra til å bringe om en brystkreft kur.

Selv om en magisk kule ikke eksisterer ennå, mange "kvinner er [allerede] kurert for brystkreft", sier Christy Russell, MD, førsteamanuensis i medisin ved Keck School of Medicine ved University of Southern California, sjef for medisin ved USC / Norris Cancer Hospital, co-direktør ved USC / Norris Breast Center og en talskvinne for det europeiske Cancer Society. "Kvinnene er vi ikke ennå herding er kvinner som har stadium IV brystkreft eller kreft som har spredt seg til andre organer. Minst tre fjerdedeler som [er diagnostisert] med brystkreft i dag [ha] tidlig brystkreft, og de ​​fleste vil bli kurert. "

Som Dr. Russell påpeker, vil det være anslagsvis 25 dødsfall på grunn av brystkreft for hver 100.000 kvinner per år i Europa. Og brystkreft dødeligheten har stadig gått ned siden 1990. Denne reduksjonen har i stor grad kommet om på grunn av forskning rettet mot å utvikle terapier for å oppdage og behandle brystkreft mer effektivt.

Brystkreft fremskritt: målrettede (eller biologisk) terapi

Nylig brystkreft forskning har ført til utvikling av målrettede eller biologisk behandling. Fordelen ved disse behandlinger, er at de har blitt utformet for å angripe stoffer som er spesifikke for brystkreft celler, og som et resultat, er det mindre risiko for å skade normale celler. "Vi vet at det finnes noen unike proteiner eller gener fungerer i kreft som ikke fungerer i en normal celle, slik at kreftcellen utsatt for en spesifikk terapi som er rettet mot et protein eller gen", Russell sier.

Typer av målrettet terapi inkluderer:

  • Trastuzumab (Herceptin). Dette stoffet er rettet mot brystkreft som er avhengige av tilstedeværelsen av et protein som kalles human epidermal vekstfaktor reseptor 2 (HER2). Trastuzumab blokkerer effekten av HER2 på kreftceller, begrenser brystkreft evne til å vokse. Om lag en fjerdedel av brystkreftpasienter har svulster som vil svare på denne medisinen i kombinasjon med kjemoterapi.
  • Lapatinib (Tykerb). Dette stoffet også griper inn med HER2 protein signaler, og dermed begrense hastigheten på brystkreft vekst. Som trastuzumab, blir det brukt til å behandle brystkreft sammen med kjemoterapi.
  • Bevacizumab (Avastin). Denne medisinen hjelper stoppe brystkreft vekst ved å forstyrre kreften blodtilførsel. "Den avsluttes dannelsen av nye blodkar rundt kreft," Russell sier.

Andre brystkreft behandling utviklingen

Flere andre brystkreft behandlinger blir nå forsket mye før de blir mye brukt. Disse inkluderer:

  • Sentinel lymfeknute biopsi. I denne prosedyren, leger bruker et fargestoff eller radioaktivt stoff å finne lymfeknute hvor brystkreft er mest sannsynlig å spre seg. At lymfeknute blir deretter fjernet og undersøkt under et mikroskop. Dersom ingen kreftceller blir funnet, kan kirurger ikke å fjerne flere lymfeknuter fra pasienten. Dette er en måte å redusere virkningen av brystkreft kirurgi på pasientens lymfeknute-system.
  • Høydose kjemoterapi etterfulgt av stamcelletransplantasjon. Stamceller (uutviklede celler som kan fylle eldre celler over hele kroppen) brukes til å erstatte celler fra beinmargen ødelagt av høydose cellegiftbehandling. De stamceller kan bli samlet enten fra pasienten før kjemoterapi eller fra en donor. Dette sørger for mer aggressiv kjemoterapi, men har alvorlige bivirkninger, og har ennå ikke vist seg å være bedre enn standard kjemoterapi.
  • Intraoperativ stråling. Normalt kommer strålebehandling etter operasjonen for å fjerne brystkreft, og det varer i flere uker. Intraoperativ strålebehandling kombinerer de to prosedyrene. "Når en kvinne har en lumpectomy, leverer de strålebehandling rett i operasjonsstuen, direkte på vevet rundt en svulst," Russell sier. "Dette er en måte å få det hele på en gang, i stedet for gjentatte stråledoser over seks uker."

Selv om ingen noen gang ønsker å motta en brystkreft diagnose, husk at nå, mer enn noensinne, er forskning som gjøres for å hjelpe folk med brystkreft leve bedre lenger. Det er gjennom denne pågående forskning som en kur for brystkreft kan snart bli oppdaget.