Evb

Fighting kronisk utmattelsessyndrom med en naturlig energi diett

Kronisk utmattelsessyndrom etterlater de fleste pasienter med lite energi, men mange eksperter mener at det du spiser kan hjelpe. Her er deres råd.

Spise et sunt kosthold og får den beste ernæring kan hjelpe deg med å administrere mange sykdommer, og som ikke ekskluderer den vedvarende tretthet og psykiske belastninger av kronisk utmattelsessyndrom (CFS).

"Som med alle kronisk sykdom, ernæring alltid spiller en viktig rolle i å holde energien oppe og lar kroppen til å helbrede seg selv," sier Morris Papernik, MD, en spesialist i kronisk utmattelsessyndrom på ProHealth Physicians Group i Glastonbury, Connecticut "Du ønsker for å unngå de matvarer som vil rane deg av energi eller som bare vil gi små pakker med energi. Du leter etter ernæring som vil være der for dine celler, muskler og hjerne i lang tid. "

Ved å spise riktig mat - hvilke typer mat som alle, ikke bare de med CFS, bør strebe etter å spise - alt vi kan gi oss mer naturlig energi og eliminere tretthet og utmattelse. Og for de med CFS, etter at råd så tett som mulig er enda viktigere å få kronisk tretthet hjelpen du trenger.

Matvarer for å unngå når du har kronisk utmattelsessyndrom

For kronisk tretthet pasienter, er nr. 1 stykke råd for å unngå bearbeidet, raffinerte karbohydrater, som sukker eller hvetemel finnes i matvarer som hvitt brød, kjeks, kaker, kaker og brus.

"Sukker har flere skadelige effekter i CFS pasienter. Det undertrykker immunforsvaret, øker betennelse og stimulerer gjær overvekst i tarmen, "sier Kent Holtorf, MD, en bord-sertifisert endokrinolog og grunnlegger av Holtorf Medical Group i Torrance, California" Det fører også til en rask økning i blod sukker, fulgt av hypoglykemi [utilstrekkelig mengde sukker, som er nødvendig for energi-omforming, i blodet]. Dette hypoglykemi fører til tretthet, angst og sukker cravings, [skape] en ond sirkel. "

Dr. Holtorf anbefaler også å unngå det kunstige søtningsstoffet aspartam (Nutrasweet) og additiv MSG, som kan forårsake bivirkninger hos noen CFS pasienter. "Unngå aspartam kan dramatisk redusere smerter og bedre kognitiv funksjon hos mange pasienter," Holtorf sier. "MSG er også en vanlig utløser av overfølsomhetsreaksjoner hos disse pasientene. Det er ikke en sann allergi, men det kan forverre nesten ethvert symptom. "

Spise for naturlig energi

Listen over hva du kan spise for å gjenopprette naturlig energi er mye større - og mye bedre - enn hva du må unngå. Og her igjen, disse er matvarer folk flest bør spise uansett.

"Jeg anbefaler en low-carb diett av ubehandlet og økologiske matvarer for å forbedre ME-symptomer," sier John Salerno, MD, en spesialist på kronisk utmattelsessyndrom med pasienter Medisinske i New York City. "Fokus på villfanget fisk, økologiske grønnsaker, gress-matet kjøtt, økologiske egg, og full-fett oster, som alle er godt tolerert av CFS pasienter. Legg mørke frukter, inkludert bær, som også er anbefalt. "

Jacob Teitelbaum, MD, medisinsk direktør i det nasjonale Fibromyalgi og Fatigue Centers, anbefaler også økende vann, salt, og det samlede protein inntak. "På grunn av adrenal hormon nivåer være utilstrekkelig [hos noen pasienter med CFS], folk blir dehydrert og trenger økt salt og vann. Unntaket vil være for pasienter med høyt blodtrykk eller hjertesvikt, "sier Dr. Teitelbaum. "Også økende proteininntak har en tendens til å bidra til å opprettholde et stabilt blodsukker."

En annen viktig anbefaling at Teitelbaum gjør er å spise hyppige, små måltider i stedet for tre store. Dette hjelper deg å unngå gorging deg selv og føler forferdelig senere.

Understreker imidlertid Teitelbaum også at ulike tilnærminger hjelpe forskjellige mennesker, så det kan være best å arbeide med en lege og en ernæringsfysiolog for å komme opp med en god løsning for deg. "Overall, i stedet for en veldig definert anbefaling, husk at hver person er forskjellig, og man bør spise hva generelle etterlater dem følelsen best", sier Teitelbaum. "Sukker kan la deg følelsen bedre umiddelbart, men deretter la deg følelsen fryktelig timer senere. Ta deg tid til å se hvordan matvarer påvirker din generelle velvære. "