Evb

Fibromyalgi medisiner

I behandling av fibromyalgi, leger slå til et bredt spekter av medikamenter for å lindre symptomer som inkluderer smerte og tretthet, så vel som depresjon.

De nøyaktige årsakene til fibromyalgi er fortsatt et spørsmål om spekulasjon, så dagens behandlinger, selv de er godkjent av FDA, er uspesifikke i beste fall. Mange farmasøytiske alternativer, men er tilgjengelig for behandling av fibromyalgi mangfoldige symptomer, som kan variere fra muskel smerter og søvnproblemer til depresjon og angst.

Til dato, antidepressiva duloksetin (Cymbalta) og milnacipran (Savella) og pregabalin (Lyrica), en antiseizure medisiner som brukes også for visse typer smerter, er de eneste reseptbelagte medikamenter godkjent av FDA spesielt for behandling av fibromyalgi. Men legene sysselsetter mange andre rusmidler, godkjent for relaterte tilstander, for å behandle spesifikke symptomer på fibromyalgi. Mange av disse medikamentene ta mer enn én fibromyalgi-assosiert problem. Som med alle rusmidler, mange av de medisiner som er oppført her har betydelige bivirkninger og interaksjoner. Du bør diskutere eventuelle medisiner du er foreskrevet med legen og apoteket før du tar dem. Dette vil hjelpe deg å vite hva du kan forvente, og når du ønsker å rapportere et problem eller se etter en erstatning narkotika.

Smertelindring og bedre søvn er de viktigste målene for Fibromyalgi behandling og medisiner, men legene også foreskrive ulike medikamenter for å behandle depresjon og tretthet.

De følgende medikamenter er vanligvis brukes ved behandling av fibromyalgi.

Smertestillende midler
De fleste over-the-counter smertestillende fungerer ikke veldig bra for fibromyalgi, fordi sykdommen ikke innebærer mye betennelse. Reseptbelagte opioider og lokaliserte injeksjoner kan noen ganger være nyttig, avhengig av spesifikke symptomer.

  • Reseptfrie smertestillende legemidler. Tylenol (paracetamol) og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve, Anaprox) kan hjelpe hos noen pasienter. Imidlertid er de generelt anbefalt for pasienter som opplever perifer smerte syndrom (som involverer muskulatur og bindevev og / eller det perifere nervesystem, i motsetning til fibromyalgi, som er en lidelse i det sentrale nervesystem), i tillegg til fibromyalgi.
  • . Opioid terapi Noen lindring av smerte har blitt rapportert med opiater som tramadol (Ultram), og med en kombinasjon av tramadol og paracetamol (Utracet) - som begge kan også lindre søvnproblemer. Mens effektive for akutt sterke smerter, opioider som hydrocodone / paracetamol (Vicodin), propoxyphene / paracetamol (Darvocet), oksykodon / paracetamol (Percocet), og oksykodon (OxyContin) ikke fungerer så bra på lang-tem kroniske smerter, generelt snakker. I tillegg fører de risikoen for avhengighet, og har vært knyttet til andre bivirkninger - for eksempel, øke kroppens følsomhet for smerte, så vel som til døsighet og forstoppelse.
  • Triggerpunkt injeksjoner. Injeksjoner av lokalanestetika (for eksempel lidokain og prokain) og / eller kortison (et steroid medisinering) kan hjelpe behandle smertefulle muskler, sener eller leddbånd og bryte sykluser av smerter og muskelspasmer.

Antidepressiva
Disse medikamentene bidra til å regulere visse kjemikalier i hjernen, kalles nevrotransmittere, som er involvert i ulike fibromyalgi symptomer, inkludert muskelsmerter, søvnproblemer og tretthet. For å oppnå de beste resultatene, de er noen ganger brukt i kombinasjon. De hyppigst forskrevne inkluderer:

  • Trisykliske antidepressiva. Amitriptyline (Elavil, Endep), nortriptylin (Pamelor), og doxepin (Sinequan) samt tetracyclic antidepressiv trazodon (Desyrel), øker nivåene av noradrenalin og serotonin, hjernen nevrotransmittere som påvirker smerte signaler og depresjon, og ofte har en beroligende, søvndyssende effekt.
  • Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Inkludert i denne gruppen er citalopram (Celexa), escitalopram (Cipralex), fluoksetin (Prozac), sertralin (Zoloft), fluvoksamin (Luvox), og paroksetin (Paxil).
  • Selektiv serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SSNRIs). Denne nyere klassen av antidepressiva, også kjent som dual-reopptakshemmere, bidrar til å regulere signalstoffene serotonin og noradrenalin. De omfatter venlafaksin (Effexor), desvenlafaxine (Pristiq), duloksetin (Cymbalta), og Savella (milnacipran).

Muskelavslappende
Medisiner som cyclobenzaprine (flexeril, Cycloflex, og Flexiban), karisoprodol (Soma), og methocarbamol (Skelex) er ofte foreskrevet for å behandle smertefulle muskelspasmer, de er vanligvis brukes for kortvarig lindring.

Antiepileptika
Denne klassen legemidler brukes for fibromyalgi fordi disse medikamentene også hjelpe behandle nevropatisk smerte, som oppstår når nervene er ivrige og trenger å være ufølsomme. Narkotika i denne kategorien omfatter pregabalin (Lyrica), samt karbamazepin (Carbatrol, Epitol, Equetro, Tegretol og Tegretol-XR) og gabapentin (Gabarone, Neurontin).

Sedativa / hypnotika
Fredfylt søvn er viktig for lettelser symptomene på fibromyalgi. Hvis andre medisiner (spesielt, muskelavslappende og antidepressiva) ikke er effektive, kan leger foreskrive kortsiktige søvn hjelpemidler som zolpidem (Ambien), zaleplon (Sonata), og eszopiclone (Lunesta), som fungerer ved å bremse hjerneaktivitet å tillate søvn. Slike medisiner ofte miste sin effektivitet på lang sikt, derimot.

Sentralstimulerende
Noen leger er nå forskrivning medisiner som brukes for ADHD, for eksempel metylfenidat (Ritalin), dextroamphetamine sulfat (Dexedrine) og modafinil (Provigil) for å lette symptomer på utmattelse og "hjerne-tåke" (problemer med å tenke og konsentrere) at pasienter med fibromyalgi opplever ofte.

På horisonten
Blant nye medisiner blir undersøkt for behandling av fibromyalgi er natriumoksybat (Xyrem), også kjent som GHB. Denne sentrale nervesystemet depressant er for tiden godkjent for behandling av narkolepsi, men har vist lovende for smertelindring og forbedret funksjon hos pasienter med fibromyalgi. En søknad om godkjenning ble sendt til FDA 15. desember 2009.

Til slutt, i tillegg til reseptbelagte medisiner, leger anbefaler ofte at andre smertebehandling terapi bli utforsket. Blant de mest effektive er terapeutisk massasje og myofascial utgivelsen terapi, en spesialisert teknikk som brukes for å lette spenningen i kroppen, noe som kan bidra til å avlaste muskel ubehag og redusere spasmer.