Evb

Fibromyalgi: gjør din familie "få det? '

Det er en utmattende, ødeleggende tilstanden, men fibromyalgi kan føle seg enda verre hvis familien din ikke støtter deg. Du kan snu dem rundt ved å hjelpe dem å bedre forstå hva du opplever.

Å ha fibromyalgi er vanligvis en livsendrende tilstand - faktisk en undersøkelse av mer enn 3000 mennesker som lever med fibromyalgi og andre kroniske smertetilstander av European Pain Foundation og National Fibromyalgi Association fant at nesten 90 prosent ikke føler personen de pleide å være. Og på grunn av denne smerten, sa 63 prosent at de må be om hjelp fra familie og venner for å oppnå daglige aktiviteter.

Men hva skjer når familien din er ikke støttende? Du kan føle deg som om du ikke kan be om fibromyalgi støtten du så sårt trenger.

Noen mennesker har behandlet fibromyalgi som om det ikke er en reell sykdom, sier Jacob Teitelbaum, MD, Kona, Hawaii-baserte forfatteren av From Slitne til Fantastic! Og medisinsk direktør i Fibromyalgi og Fatigue Centers, Inc.

Men det er en reell sykdom med meget reelle symptomer. Å få støtte fra familiemedlemmer som bare ikke "få det" eller ikke så støttende som de kunne være starter med å være en god kommunikator.

Fibromyalgi smerter: hvordan du kan hjelpe din familie å forstå

Det er vanskelig for noen som ikke har kroniske smerter å forestille seg hva som bor med fibromyalgi er. Her er hvordan du kan nærme en samtale om hva du går gjennom.

  • Fjerne sine tvil. Utdanne familien din om Fibromyalgi med informasjon fra respekterte eksperter og institusjoner, som for eksempel National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (som sier at mer enn 5 millioner mennesker i Europa leve med syndromet).
  • Forklar at fibro er som blåser en sikring Fortell dine familiemedlemmer som fibromyalgi er som en energikrise:. Du bruker mer energi enn kroppen din kan gjøre, sier Dr. Teitelbaum. "Du har kommet til et punkt hvor du har blåst en sikring," legger han til.

    En annen måte å hjelpe folk å forstå fibromyalgi smerte er å fortelle dem at det er som å ha influensa hver dag, inkludert følelse verkende, trøtt og tåkete.

    La familiemedlemmer vet imidlertid at du gjør hva du kan for å slå fibromyalgi smerter og for å føle deg bedre. Det er hva Teitelbaum kaller Shine: få nok søvn, får Hormonbehandling hvis du trenger det, behandle infeksjoner så snart de oppstår, tar Kosttilskudd og Trene som du er i stand til. La dine familiemedlemmer vet om denne strategien vil hjelpe dem å forstå hvordan du kan hjelpe deg å føle deg bedre.
  • Forklar om behovet for å lytte til kroppen din. En uheldig del av å leve med fibromyalgi er at du ofte ikke vil vite om du er i stand til å gjøre noe på forhånd, sier Teitelbaum. Det er vanlig for folk å måtte vente til siste minutt før de vet om de kan delta i en aktivitet eller hvis de trenger hjelp. Forklar til familien at dette er en del av livet for mennesker som lever med fibromyalgi, men at du vil gjøre alt du kan på dager som du føler deg opp til det.

Tre trinn for å få fibromyalgi støtte

Når du forbereder å be om hjelp, vet at tre ting må skje for fibromyalgi støtte skal gå greit:

  • Personer med fibromyalgi må være i stand til å be om hjelp. Du trenger hjelp akkurat som alle andre som har en sykdom, så ikke viker unna fra å spørre. Den beste måten å be om hjelp er å være konkret om hva du trenger, for eksempel spørre noen til å lage middag, slik at du kan ha tid til å lade opp.
  • Familiemedlemmer må være i stand til å svare ja eller nei. Så mye som du kan trenge hjelp, bør familiemedlemmer kunne tilby en hjelpende hånd uten å bli utslitt selv. "Familiemedlemmer og omsorgspersoner må være i stand til å si nei når de ikke har lyst å hjelpe," Teitelbaum sier. "Ellers de kommer til å brenne ut."
  • Personer med fibromyalgi må være i stand til å akseptere et ærlig svar fra sine kjære. Akseptere hjelp kan være en lettelse, og du bør ta det når familiemedlemmer er villige. Men det er også viktig å akseptere et "nei" fra en slektning som kan være følelsen overveldet.

Etter disse trinnene vil hjelpe deg å samle støtte fra venner og familie nå og i fremtiden. Når du har støtte fra sine kjære, vil leve med fibromyalgi være enklere.