Evb

Fibromyalgi: 5 måter å si nei

Å leve med fibromyalgi er en balansegang mellom å ta vare på deg selv og holde kontakten med andre. Her er fem ideer for å gjøre nettopp det.

Hvis du er som folk flest, er kalenderen sannsynligvis full av gjøremål, fra arbeid forpliktelser til sosiale engasjement og familieaktiviteter. Men når du har fibromyalgi, kan din trøtthet og smerte gjøre selv en enkel kaffe date virke utmattende.

"Det er mange måter å håndtere smerten av fibromyalgi, men noen ganger er det bare fanger opp til deg og du kan ikke delta på arrangementer eller tilbringe tid med venner og familie," sier Shannon Tait-Brester, LMFT, en lisensiert ekteskapelig og familieterapeut i Redmond, Wash

I tillegg til skuffelsen over å ikke kunne delta på en sosial funksjon, kan du føle deg dårlig for å svikte vennene dine. Slike situasjoner kan også dukke opp på jobb når alle andre er bor sent og du er rett og slett for sliten til å fortsette. Men du trenger ikke å la fibromyalgi smerter holde deg isolert og skyldbetynget. Sjekk ut disse fem måter å balansere dine helsemessige behov og fibromyalgi behandling med dine sosiale og arbeid forpliktelser.

  1. Koble på nettet. Nettet er full av utsalgssteder for å holde kontakten med folk du bryr deg om, inkludert Facebook, Twitter, instant messaging, og mange andre programmer. Hvis fibromyalgi smerte er å holde deg bundet til hjemmet og føle seg ensom, kan en rask virtuell chat med en venn gjøre underverker for humøret. Og hvis du går glipp av en viktig begivenhet, ikke være for sjenert til å spørre andre gjester å hjelpe deg vitne til det nesten. Bedt om å få det filmet eller deltar via datamaskinen din ved hjelp av Skype eller iChat kan være et flott alternativ når du ikke kan delta på et arrangement, sier Tait-Brester.
  2. Gå små. Store konserter og høyt Bursdagsfeiring kan være skremmende når fibromyalgi smerte er blusser opp. Hvis du savner det sosiale samspillet av disse samlingene, vurdere å gå på akkord ved å delta koseligere hendelser med bare en håndfull venner. "Prøv å gå til mindre utflukter, for eksempel filmer eller restauranter, så [dine venner og familie] ikke føler seg neglisjert etter for mange nos", sier Janiera Eldridge, en fibromyalgi lidende i Orange Park, Florida Selv bare en halvtime prat over kaffe kan gjøre deg mer knyttet og mindre som en stick-in-the-mud eneboer.
  3. Ta med moro for deg. Hvis du ikke føler deg opp til å gå ut med venner, tyder på at de kommer til ditt sted for en film maraton i stedet. Eller har takeaway levert hjem til deg i stedet for middag på en restaurant. Du vil være i stand til å hvile i et kjent miljø og sosialisere på samme tid. Mest nære venner og familiemedlemmer bør ha noe problem med en og annen arena bryteren. «Når du har fibromyalgi, dine venner og familie forstår og bryr seg veldig mye om din får hvile og behandlinger som du trenger for å føle deg bedre og bli den beste personen du kan være," Tait-Brester sier.
  4. Snakke opp på jobb. Mange jobber tidvis krever ekstra timer eller mer intense oppgaver, som kan være vanskelig fordi resten er en stor del av fibromyalgi behandling. Ikke vær redd for å be om ekstra overnatting når det blir vanskelig - kanskje en mer komfortabel kontorstol hvis du tilbringer lange timer sittende eller en mindre krevende personale stilling. Sette klare grenser angående arbeidstid kan også være nyttig for overskriften av press for å sette på overtid. "Den beste måten å gjøre det på er å sette en starttid og en sluttid og ikke avviker fra disse tider," Tait-Brester sier. Hun mener at over tid, vil sjefer og medarbeidere ser mønsteret du har satt, respektere den tiden du er på jobb ", og ikke be for deg å presse dine grenser ved å bo sent."

    Husk at hvis du er helt ute av stand til å arbeide, kan du kvalifisere for uføretrygd gjennom din arbeidsgiver eller den føderale regjeringen. Din nærmeste Trygdekontor kan hjelpe deg å komme i gang med prosessen.

  5. Gjør din velvære prioritert. Hvis du tenker på dine fibromyalgi symptomer som en medisinsk tilstand som må behandles som enhver annen sykdom, vil du være mindre sannsynlighet for å føle seg dårlig om å måtte ligge lavt. "Jeg har aldri følt seg skyldig om å ta vare på meg selv," sier Isadora Alman, som bor med fibromyalgi i Alameda, California Når Alman slår ned invitasjoner, finner hun at en enkel forklaring, som "jeg trenger å spare energien min," fungerer også. "Hvis mine venner vet at jeg har fibromyalgi, de forstår," Alman sier. "Hvis de ikke gjør det, hvordan kan noen ta unntak til noe som de kan identifisere - å ta vare på sin helse"

Husk, mens støtte fra venner og familie er viktig, må du også lage din egen helse prioritert. Etter disse egenomsorg tips kan gjøre leve med fibromyalgi enklere og hjelpe deg å nyte livet mer.