Evb

Feilsøking og tending til GERD symptomer

Sammen med diagnosen gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kommer en rekke smertefulle symptomer som må håndteres. Som en omsorgsperson, må du feilsøke og har en tendens til disse symptomene, som betyr at du må tenke deg om to ganger hvert måltid du forberede, gi daglige påminnelser om pasientens medisin, og fungere som en søyle av støtte når plagsomme symptomer oppstår. Og siden kontrollere symptomer på GERD krever langtidsbehandling, er det noe som en vaktmester må lære å jobbe i den daglige rutinen. Her ser du hvordan.

Håndteringen av kosttilskudd utfordringer

  • Holde en løpende liste over "okay" og "No way" matvarer. Kjøpe dagligvarer og matlaging måltider blir mye lettere når du vet hvilke matvarer forårsake reflux symptomer til å blusse opp i din kjære. Be om tilbakemelding så dere to kan finne ut nøyaktig hvilke matvarer du kan kjøpe og tilberede uten å bekymre.
  • Lager på kjøkkenet med mat du vet ikke vil forverre GERD symptomer. Stocking bare mat som ikke induserer reflux vil gjøre det enklere for dere begge. Hvis du liker visse matvarer som din kjære kan ikke spise, prøve å holde dem ute av syne slik at GERD pasienten ikke blir fristet - ute av syne, ute av sinn.
  • Forskning restauranter før du går ut. Stedet for å gjøre din kjære en føler som om han eller hun begrenser deg fra å gå til restauranten du velger, kan du prøve å finne restauranter som tilbyr GERD-vennlig mat som du både kan nyte. For å gjøre spesielle statister enklere å mage, foreslår splitting en dessert, en forrett, eller en cocktail.
  • Bump opp måltid frekvens, tone ned størrelsen stedet for å spise tre store måltider om dagen, får for vane å servere 05:56 mindre måltider og snacks hver dag -. Unngå mat før sengetid. Denne stilen av å spise er akseptabelt, selv om du ikke har GERD. Faktisk er det en metode som gjør at mange mennesker fornøyd lenger og hjelpemidler dem i å opprettholde en sunn vekt.

Making Medicine Work

  • Sett bestemte tider for å ta medisiner. Hvis antireflux medikamentell behandling har blitt foreskrevet for din kjære, lage en plan og holde seg til det. Eller, hvis pasienten er ment å ta medisiner før måltider, sørg for å holde ham eller henne underrettet om når neste måltid vil være. Ikke tenk på dette som brudd din kjære One - Two sinn er bedre enn én når det gjelder å huske å ta meds. Og en fastsatt plan kan gjøre å huske at mye enklere.
  • Husk at den eneste personen som kan vurdere om GERD medisiner arbeider er GERD pasienten. Hvis din kjære insisterer på at en viss medisiner ikke gir tilstrekkelig symptom kontroll, ta det på alvor, selv om legen var sikker på at dette stoffet ville gi lettelse. Prøv ikke å anta at din kjære bare ikke ønsker å ta meds. Vær tålmodig og lytte til hans eller hennes bekymringer.

Leve den livsstilen

  • Hjelp med klær valg. Siden tettsittende klær kan forverre reflux symptomer, være sikker på at din kjære ens klær passer ordentlig og er ikke å sette press på hans eller hennes midje.
  • Gjør sove ordninger fungerer for dere begge. Hvis din ektefelle er den personen du er omsorg for, kan sove ordninger ofte være vanskelig. Sove med hodet hevet hjelper mange GERD pasienter bekjempe reflux symptomer, men det kan ikke være veldig behagelig for deg (vaktmester). Snakk om alternativer, som spesialitet kile puter eller liggende senger, som gir mulighet for to separate stillinger - en for hver side. Å vite at du er i stand til å sove godt kan bare gjøre det enklere for din kjære å ha søte drømmer, også.
  • Lag en helse pakt, for livet. Å sikre helsen til din kjære en kan bety at dere begge må vedta en sunnere livsstil. Gjør dette ved å slutte å røyke, kutte ned på fett, begrenser sjokolade, koffein og alkohol, trene sammen, og opprettholde en sunn vekt. Selv om du selv ikke lider av GERD, opprettholde en sunn livsstil vil ha gode fordeler for din trivsel også.

Takle smerten

  • Være der. Symptomer på GERD kan variere fra mild til kronisk halsbrann til esophageal betennelse, erosjon, magesår, og andre smertefulle komplikasjoner. Legen vil fortelle deg at smarte livsstilsendringer og antireflux medikamentell behandling er de beste måtene å kontrollere symptomer på GERD. Men hvis en tur utendørs, meditasjon eller et pust økt, eller en hobby som å male eller arbeider gjennom et kryssord hjelper din kjære takle smertefulle bivirkninger av GERD, delta!

Omsorg for noen med GERD kan være en stor utfordring - spesielt siden det er hovedsakelig medisiner og livsstil valg som styrer symptomer. Men med din hjelp kan din kjære håndtere GERD over lang tid.