Evb

Feil å unngå med hjerte medisiner

Hvis du tar noen form for medisin for hjertesykdom, er du sannsynligvis ta det for livet - så du må lære å ta det trygt. Her er tips for å unngå vanlige fallgruver.

Tar hjerte medisiner er ikke lett. Du vil sannsynligvis nødt til å huske flere piller og spesifikke instruksjoner for hver. Men disse medikamentene, når de er tatt på riktig måte, kan bidra til å administrere eller forebygge hjertesykdom, kontroll blodtrykk og kolesterol, og generelt holde deg frisk i mange år framover.

Du vet sikkert dette. Men du må også vite at hvis du tar medisinen din på feil måte, kan ikke bare hjertesykdom og relaterte helseproblemer fremgang, men du kan begynne å føle seg syk - fra framdrift hjertesykdom, legemiddelinteraksjoner, eller en bivirkning fra hjerte medisiner.

Tar hjerte medisiner riktig

Det kan virke enklere å bare svelge alle pillene dine på en gang når du tenker på det. Men det er definitivt en metode for å ta hjerte medisiner for å maksimere sin effektivitet mot dine helseproblemer og minimere sine bivirkninger.

Her er noen måter å unngå noen av de vanligste feilene folk gjør når du tar hjerte medisiner:

  • Lag en liste over dine medisiner. Tar flere legemidler øker risikoen for legemiddelinteraksjoner. Holde en komplett liste over alle medisiner som du tar - og viser den til alle legene ved hvert besøk - kan bidra til å redusere sannsynligheten for noen nye medisiner i samspill med de som du allerede tar.
  • Lag en vane å ta medisiner som anvist, hver dag Det kan være lett å glemme å ta hjertemedisiner -. Men det kan også være svært alvorlig for helsen din. Finne en måte å gjøre å huske å ta hjertemedisiner enklere, ved å gjøre det sammen med en daglig aktivitet som å spise et måltid eller pusse tennene. Du kan også gruppere medisiner i en daglig pillbox, sette en alarm på uret eller mobiltelefon, eller be om påminnelser fra din ektefelle.
  • Ikke slutt å ta medisiner med mindre legen din forteller deg det. Når du begynner å føle som deg selv igjen, og når blodtrykket og kolesterol tall bedre, det betyr ikke at du er av kroken for ditt hjerte medisiner. Med mindre legen din sier at du skal, aldri slutte å ta ditt hjerte medisiner eller endre frekvensen som du tar det.
  • Få alle dine legemidler på ett apotek. Ditt apotek kan hjelpe deg å holde styr på medisiner og oppdage eventuelle mulige interaksjoner. Han kan også hjelpe deg med å identifisere eventuelle bivirkninger som kan være stammer fra hjerte medisiner. Snarere enn å reise over hele byen til flere forskjellige apotek, fylle alle dine resepter på ett sted for å hjelpe deg med å administrere medisiner bedre.
  • Ikke glem påfyll. Bo på toppen av hvor mye medisin du har igjen, og refill resepter omgående. Ikke vent til du går tom, som du ikke kan være i stand til å komme til apoteket og kan gå glipp av en dose.
  • Vær oppmerksom på mulige bivirkninger. Hjerte medisiner kan føre til noen bivirkninger, så det er viktig å vite hva de er, slik at du kan være på utkikk. Hvis du plutselig ser deg selv følelsen litt svimmel, hoste oftere, eller føler seg litt kvalm, kan det være forårsaket av ditt hjerte medisiner. Spør legen eller apoteket hvilke bivirkninger er vanlige, og snakke med dem hvis du begynner å oppleve problemer. Noen ganger tar et legemiddel i kveld kan unngå bivirkninger relatert til svimmelhet - spør legen din om dette ville være trygt å gjøre.

Unngå bivirkninger

De fleste bivirkningene er ikke alvorlige, men de kan være belastende. Det viktigste du kan gjøre for å hindre bivirkninger er å ta medisiner slik legen foreskrevet dem. På apoteket kan også gi deg noen forslag til å ta medisiner - for eksempel kan en medisin må tas med mye vann, mens en annen kanskje må tas sammen med et måltid for å forebygge en urolig mage, mens en annen ikke bør tas sammen med andre medisiner.

Husk at listen over medisiner du skrev ned? Du ønsker kanskje å skrive ned bivirkninger - og hvordan å håndtere dem - på den, også.

Du bør også huske å fortelle legen og apoteket om alle de over-the-counter medisiner, kosttilskudd, vitaminer og urter som du tar. De kan føre til bivirkninger fra et medikament interaksjon. Sjekk med helsepersonell før du tar noen andre medisiner i forbindelse med hjerte medisiner - selv enkle hoste og kaldt medisiner.

For de siste nyhetene og informasjon om leve et hjerte-sunn livsstil, følger på Twitter fra redaktørene av.