Evb

Farmakologiske stresstester for hjertesykdom

Den farmakologisk stresstest er et alternativ til de mer vanlige øvelse stress test.

Folk som ikke kan delta i en øvelse stress test for hjertesykdom kan være kandidater for en farmakologisk stresstest, eller en stress ekkokardiografi test, som begge vil hjelpe legen foreta en hjertesykdom diagnose.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Farmakologisk stresstest definert

"En farmakologisk stresstest er bruk av et medikament for å understreke hjertet, i stedet for den konvensjonelle tredemølle test [hvor du faktisk trener]. Dette er vanligvis kombinert med å ta bilder av hjertet med en sonogram, kalt en stress ekkokardiogram, eller en kjernefysisk kamera, som en kjernefysisk stress test ", sier Kunjan Bhatt, en hjertespesialist ved Austin Heart Hospital i Texas. En farmakologisk stresstest vil være nøyaktig, selv om du tar et hjerte medisiner som en betablokker.

Hvem trenger en farmakologisk stresstest?

En farmakologisk stresstest kan være det beste alternativet for pasienter som:

  • Kan ikke løpe eller gå på en tredemølle på grunn av leddgikt, blodpropp i bena eller andre fysiske problemer med sine ben eller føtter.
  • Ikke klarer å gjøre en øvelse stress test på grunn av sykdommer som astma eller kols som påvirker puste.
  • Ha en arytmi (uvanlig hjerterytme) som ville gjøre en øvelse stress test unøyaktig.
  • Tidligere hadde et hjerte prosedyre, for eksempel koronar bypass, angioplastikk, eller stent.
  • Har pacemaker.

Farmakologisk stresstest prosess

Forskjellige medisiner kan anvendes for farmakologisk stresstest. Dobutrex (dobutamin), som fungerer ved å etterligne puls-økende effekten av trening, er den foretrukne medisiner, men unntak er gjort basert på pasientens generelle helse. Dobutrex er ofte kombinert med et annet medikament som heter atropin.

"Valget av medisiner avhenger av pre-eksisterende medisinske tilstander," forklarer Dr. Bhatt. Legen kan velge å bruke en vasodilator som adenosin eller Persantine (dipyridamole) hvis du ikke kan ta Dobutrex. En Vasodilator er et medikament som fører til at blodårene i hjertet å åpne bredere. Denne økte blodstrømmen vil bli målt og vurdert for å finne ut om det er noen blokkeringer.

Medisinen som er valgt dikterer bildebehandling prosessen som brukes for å vurdere ditt hjerte respons:

  • Hvis Dobutrex er gitt, vil hjertet ditt bli overvåket ved hjelp av ekkokardiografi, en test som bruker lydbølger til å skildre bevegelse av hjertet ditt.
  • Hvis adenosin eller Persantine er gitt, vil nukleær-imaging benyttes. Dette betyr at legen din vil injisere et radioaktivt fargestoff i blodet som vil hjelpe billedutstyret lage bilder av blodstrømmen. La dine leger vet om det er en sjanse du kan være gravid, fordi denne testen kan være risikabelt for utvikling av fostre.

Noen mennesker klager over at medisiner som brukes gjør dem engstelige, gi dem en hodepine eller forårsake huden å tømme. Disse følelsene går bort etter testen. Vanligvis disse testene varer i ca 15 minutter. La folk overvåker din fremgang vite hvis du føler brystsmerter, svimmelhet eller kortpustethet.

Diagnostisering hjertesykdom med farmakologiske stresstester

Stresstester hjelpe legen diagnostisere og behandle hjertesykdom med:

  • Vurdere symptomer som brystsmerter eller kortpustethet hos pasienter med risiko for koronarsykdom.
  • Finne ut hvor godt stenter eller bypass grafts jobber for pasienter som har blitt diagnostisert med koronarsykdom (CAD).
  • Hjelpe diagnose hjertesvikt.

"Dersom testresultatene er unormale, ville det tyde på at pasienten har en blokkering i en av sine koronararteriene. Etter gjennomgang av kardiolog, kan dette fortjener videre arbeid-up [undersøkelse], "sier Bhatt.

Farmakologisk stresstesting er så god som en øvelse stress test på å identifisere koronarsykdom - en studie av 117 hjertepasienter som gikk gjennom begge typer testing funnet ut at når testene blir gjort som de er ment å være, resultatene er påfallende like.